On/off devresi

topraktan nem okumak bela bir iş. bu metal problu sensorler hem topraktaki tuz-mineral içeriğinden etkileniyor hem de gevşek toprakta, toprak zamanla hareket ettikçe açılan hava cepleri nedeniyle yanlış ölçüyor.
Bir ara bu konuya göz atmıştım. Okuduğum - toprak türüne göre su barındırma kapasitesi değişir. Yani sensörü kullanılması öngörülen toprakta mutlaka kalibrasyondan geçirilmesi gerekiyor.
Buna ek periyodik kalibrasyonun 6 ayda bir yapılması isteniliyordu.

Bendeki boşta ama bir arkadaş ile ortak bir proje için ortak bir bütçe ile temin ettik. Bu nedenle bu kararı kendim veremem. Ben amazondan almıştım. Umarım seninkide tez zamanda gelir.
Sıkıntı yok hocam.
Direnc.nette var. Sıkışırsam oradan temin etmeye bakarım.

Diyelim ki pilin eksi kutbunda düşük gerilimle doyumda kalabilen bir n-mosfet bütün sistemi anahtarlayabiliyor. Pilin + kutbunda da uygun değerde bir bobin var. Bu bobin sistemin kendi içinden mosfetin durumunu değiştirdiğimizde bir yarış durumu/osilasyon olmasının önüne geçecek. Mosfet'in gate ucuna paralel diyotlarla iletilmek üzere güneş panel sinyali ve bir de bir günden fazla ışık görmeyince kill switch olarak çalışacak bir MCU port sinyali var. MCU artık ışık yok diye port'u düşük seviye yapar, mosfet kesime gider, aylarca böyle kalır. Gün gelir dışarı çıkar gün ışığı görür, mosfet tekrar iletir ve MCU ona göre iletimde kalmaya karar verir.

Dişarıya ip bozmadan rakorla felan kablo cıkartabiliyorsanız batarya çıkışını direkt ip konnektor ile dişarı çıkarıp geri de sokabilirsiniz

Hocam teşekkür ederim. Özdisan'da yok ama digikey bakıcaz artık.

Stok yok ama bu çip de güzelmiş

Diyelim ki pilin eksi kutbunda düşük gerilimle doyumda kalabilen bir n-mosfet bütün sistemi anahtarlayabiliyor. Pilin + kutbunda da uygun değerde bir bobin var. Bu bobin sistemin kendi içinden mosfetin durumunu değiştirdiğimizde bir yarış durumu/osilasyon olmasının önüne geçecek. Mosfet'in gate ucuna paralel diyotlarla iletilmek üzere güneş panel sinyali ve bir de bir günden fazla ışık görmeyince kill switch olarak çalışacak bir MCU port sinyali var. MCU artık ışık yok diye port'u düşük seviye yapar, mosfet kesime gider, aylarca böyle kalır. Gün gelir dışarı çıkar gün ışığı görür, mosfet tekrar iletir ve MCU ona göre iletimde kalmaya karar verir.
Bence iyi çözüm.
Benzeri yöntem - güneş panelinden gelen güç kesilince 24 saatlık watchdog başlatılır. 24 saat bitince (Alet kutuya veya opak poşete konulunca) uykuya girilmesi için sinyal verilir. Panelden enerji gelince hemen veya bekleyerek (örnek 1 saat) yeniden çalışır.

Bence iyi çözüm.
Benzeri yöntem - güneş panelinden gelen güç kesilince 24 saatlık watchdog başlatılır. 24 saat bitince (Alet kutuya veya opak poşete konulunca) uykuya girilmesi için sinyal verilir. Panelden enerji gelince hemen veya bekleyerek (örnek 1 saat) yeniden çalışır.
Pil voltajını ve panel voltajını takip eden iki ADC pinim var. Bu senaryo uygulanabilir. Watchdog 24 saatlik olacağı için gece olması sıkıntı olmaz.
Yöntem uygulanabilir.

IMG-20250706-WA0001.jpeg

Altınkaya SE252 kutu ve 3W güneş paneli

Forum istatistikleri

Konular
7,974
Üyeler
3,187
Son üye
greenman

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back