Under Ground'un Amatör Elektronik Dünyası

En dandik olmasına rağmen en pahalı olarak satın aldığım sarf malzemesi bu olabilir. Tane adedi 250 tl.

Ekler

• IMG_20250716_133803.jpg
    IMG_20250716_133803.jpg
    2.4 MB · Görüntüleme: 32
Plastik yüzeylerin üzerinde çalışma yapmayınız. Statik elektriğin gücü inanlılmaz.

Senelik izinde can sıkıntısından evde bozuk ne varsa kurcukluyoruz.
Bir zamanların gazetelerin kupon karşılığında verdiği apukunktur. Normal çalıştığı zamanlarda -35 sene önce- insan vücuduna anlık gerilimler veriyordu . Ben flip flop mantığıyla çalışan bir devre olduğunu düşünüyordum. Şu an çıkış hiç vermiyor. Led sürekli yanıyor . Normalde oda yanıp yanıp dönüyordu . İçinde çok fazla bozulacak malzeme de yok . Yeni pil de de durum aynı. Tek şüphem kondansatör esr yükselmesi.

Ekler

• 8d3ed28c3f81551063f79b4e814a82a1.jpg
    8d3ed28c3f81551063f79b4e814a82a1.jpg
    28.2 KB · Görüntüleme: 27
  • 6fb7d9afabd4cd7a55960f3f2a9f7732.jpg
    6fb7d9afabd4cd7a55960f3f2a9f7732.jpg
    38.3 KB · Görüntüleme: 27
Bunda yüksek gerilim üreteci var herhalde. Bu durumda burada asıl bozulma ihtimali olan şey, anahtarlamayı yapan transistör veya varsa onu süren entegre bence. Artık al şu osiloskobu da bilimsel bir arıza bulma metodolojisi ile çöz şunu :)

Bunda yüksek gerilim üreteci var herhalde. Bu durumda burada asıl bozulma ihtimali olan şey, anahtarlamayı yapan transistör veya varsa onu süren entegre bence. Artık al şu osiloskobu da bilimsel bir arıza bulma metodolojisi ile çöz şunu :)
Valla yıllık maaş farklarını alınca ev yönetimine masum kedi gibi gözlerimi kocaman yaparak ricada bulunacağım. Bakalım ne çıkacak.

Valla yıllık maaş farklarını alınca ev yönetimine masum kedi gibi gözlerimi kocaman yaparak ricada bulunacağım. Bakalım ne çıkacak.
Böyle yaşanmaz aga. Hayat kısa, dünya ölümlü. Her şeyi başkasına sorarsak yaşlanınca pişmanlıklarımız çok olur ama elden bir şey gelmez.
Git şimdi o osiloskopu al ve "ben bunu aldım, itirazı olan evi terketsin" de. :katil2:

Böyle yaşanmaz aga. Hayat kısa, dünya ölümlü. Her şeyi başkasına sorarsak yaşlanınca pişmanlıklarımız çok olur ama elden bir şey gelmez.
Git şimdi o osiloskopu al ve "ben bunu aldım, itirazı olan evi terketsin" de. :katil2:

Halkı elektronik masrafı yapmaya alenen tahrik... :sinsi1:

(Elektronikçilerin, kendileri masraf yaparken suçlarına ortak aramaya eğilimli olduklarını okumuştum bir yerlerde:katil1:)

Çok ütopik olmuş üstadım reçeten . Daha uygulanabilir bir model varsa onu alalım :)

IMG_20250721_130512.jpg

Bu da kartın arka yüzü. Evden çıkmadan yaptığım ayaküstü kontrolde sargılar içinden kopuk gözüküyor. Akşama tekrar kontrol edeceğim.
Edit : Fotoğrafa zoom yapınca çatlak lehimleri gördüm anahtar üzerinde. Bakalım onları da elden geçirelim.

Son düzenleme:
Çok ütopik olmuş üstadım reçeten . Daha uygulanabilir bir model varsa onu alalım :)
O zaman osiloskopu al, sonra ev yönetimine git, gözlerini masum kedi gibi büyüt ve ben bunu aldım, kızdınız mı? De.
O saatten sonra kızsalarda iş işten geçmiştir. :katil2:

O zaman osiloskopu al, sonra ev yönetimine git, gözlerini masum kedi gibi büyüt ve ben bunu aldım, kızdınız mı? De.
O saatten sonra kızsalarda iş işten geçmiştir. :katil2:
1 .Kadir İnanır yöntemi olan yöntem sanki daha mantıklı geldi bu tekliften sonra. Masaya yumruğu vurmam ya da masayı yerden kaldırıp yıkmam falan da gerekiyor mu?

Son düzenleme:

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,021
Üyeler
3,203
Son üye
İskender Zâde

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back