Kısırlı Yada Çiğ Köfteli Altın Günü

Başlığın hakkını vereyim dedim.
2 aydır canım çekiyor. Bana acı yasak olduğundan dışardan alamıyorum. Kendim yapayım diye malzeme aldım ama ancak bu gün izne çıkınca yapma fırsatım oldu. Çokta beceremedim gerçi. İlk defa yapıyorum. Bana afiyet olsun. Canı çeken kolları sıvasın. :katil2:

43207 eklentisine bak
Afiyet olsun tarif internetten mi alınma? :)

Başlığın hakkını vereyim dedim.
2 aydır canım çekiyor. Bana acı yasak olduğundan dışardan alamıyorum. Kendim yapayım diye malzeme aldım ama ancak bu gün izne çıkınca yapma fırsatım oldu. Çokta beceremedim gerçi. İlk defa yapıyorum. Bana afiyet olsun. Canı çeken kolları sıvasın. :katil2:

43207 eklentisine bak
Afiyet olsun üstadım.

Şu şef tam bir bomba . Şahane esnaf lokantası tarifleri veriyor.

Bende evde olduğum zamanlar sık sık giriyorum mutfağa

Ooo görmeyeli mutfak muhabbeti başlamış.. :emindegil1:
Tam benlik iş..
Mercimekli köfte deneyin bence.
1 ölçek mercimek 1 ölçek bulgur.
Mercimekten koyuya yakın kıvamda çorba yapın..
Leğene bulguru (İnce kısırlık) yayıp üzerine kaynar çorbayı gezdirip üstünü kapatarak dinlenmeye bırakın.
Çok küçük doğranmış soğanları bol yağda karamelize oluncaya kadar kavurup üzerine domates salçası ekleyerek kavurun. Yağ ile salça birbiriyle halleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Gerktiğinde acı pul biber kimyon ilave ederke karıştırın.

Şişmiş olan çorbalı bulgur (Antepte ince bulgura simit derler) yeterince soğumuşsa yoğurmaya başlayın.
Yoğurdukça katılaşıp birbirine yapışacaktır. Elinizi yakmayacak şekilde gerektiğinde sıcak su da katarak yoğurmaya devam edin. Bulgur taneleri eriyip hissedilmez olana kadar yoğurmaya devam edin. Katı kıvamlı olan yoğrulmuş köftenin üzerine salçalı yağı boca edip düzgün dağılana kadar yoğurarak karıştırın.
En son limon ve maydanoz yeşil soğan gibi kıyılmış nesneleride ekleyerek küçük sıkmaçlar halinde servis edin.

Acı pul bibere bandırp yediğinizde damağınızda kalan lezzete bayılacaksınız. (Maraş yada hatay biberiyle duman atarsınız):katil1:

Onu annem güzel yapıyor. :)
Her annenin yaptığı kendi bebesine güzeldir.
Ancak bazı annelerinki tüm bebelere hakikaten güzeldir.

Bu sabah tahin küsbeli pekmez yapayım dedimdi.
Küsbeyi hazırladım.
Üzerine bim malı pekmezi döküp karıştırdım.
Benim küsbe tekrar tahine dönüştü.
Oldu sana tahinli sulu pekmez.

Malzeme yemekte herşeydir.
Ustalık ise ikinci şey.

Antebin pekmezi bal kıvamında olur içinde su barındırmaz neredeyse.
O yüzden küsbe pekmez içinde erimez.

Tahinli pekmezden oldukça farklı bir lezzeti wardır.
Ama malzemen uygun ise.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,103
Üyeler
3,231
Son üye
emrah85

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back