Çalışan pek çok özdevinim(overunity) makinesi olduğunu biliyor muydunuz?

Merhabalar! Bu konu hakkında pek çok forumda yazılar yazdım. Konu hakkında uzun süredir araştırma yapıyorum. Modern bilim bu tür makinelerin çalışmayacağını, termodinamik yasalarını ve enerji korunumu yasasını gerekçe göstererek iddia ediyor ancak çalışan o kadar çok makine var ki bunları araştırmaya başladığınızda gerçekten etkilenmeye başlıyorsunuz.

Burada sizlere çalışabilen bir özdevinim yani sadece mekanik olarak çalışabilen bir yerçekimi motorunun nasıl yapılabileceğini de anlatacağım ama öncelikle konu hakkında bazı bilgiler vereyim.

Bugüne dek başarılı çalışma yapan mucitleri özetlersek;

Stanley Meyer (Su ile Çalışan Araçlar)​

• 1990’larda geliştirdiği “Water Fuel Cell” ile, sudan çok az enerjiyle hidrojen çıkarıp araçları çalıştırdığını iddia etti.
  • Patentlerini aldı, hatta bazı devlet kurumlarıyla görüştü.
  • Ancak petrol lobisi ve büyük enerji şirketlerinden gelen baskılarla sık sık davalarla uğraştı.
  • 1998’de gizemli bir şekilde ani ölümü birçok kişi tarafından “suikast” ya da “zehirlenme” olarak yorumlandı.

John Bedini (Batarya Şarj ve Motor Sistemleri)​

• Bataryaları neredeyse hiç yıpratmadan şarj eden darbeli devreleriyle tanındı.
  • “Serbest enerji”ye yakın verimlilik iddiaları vardı.
  • Akademik çevrelerde çoğunlukla alay edildi, bazı patent başvuruları reddedildi.
  • Cihazlarının ticari kullanımına izin verilmediği, sürekli “hile” ile suçlandığı anlatılıyor.

Tariel Kapanadze (Kendi Kendine Çalışan Jeneratörler)​

• Gürcü mucit, 2000’li yıllarda kablosuz enerji ile çalışan jeneratör prototipleri gösterdi.
  • Defalarca bağımsız gözlemcilerin önünde cihazlarını çalıştırdı.
  • Ama hiçbir zaman seri üretime geçemedi; finansal ve politik baskılar nedeniyle sürekli geri çekildi.

Don Smith​

• Tesla prensiplerini kullanarak çeşitli rezonans tabanlı jeneratörler geliştirdi.
  • Seminerler verip prototiplerini tanıttı, ama resmi bilim dünyası tarafından görmezden gelindi.
  • Finansman ve patent sorunları yüzünden cihazlarını yaygınlaştıramadı.

Floyd Sweet (Vacuum Triode Amplifier - VTA)​

• Çok küçük girişle büyük miktarda enerji üretebilen bir cihaz geliştirdi.
  • Cihazın kopyalanması ya da ticari hale getirilmesi engellendi.
  • İddialara göre sürekli “baskı altında” yaşadı.

Bu mucitlerden biri de Orffyreus'tur. Burada size bu mucitten daha detaylı bahsedeceğim. Bessler nam-ı diğer Orffyreus 3.5 metre çapında tahta bir tekerlek yaparak bununla 40 kg'a kadar yükleri kaldırabiliyordu.

Size Orffyreus'un tekerleğinin hangi fiziksel ve matematiksel ilkelerle çalıştığını açıklayacağım. Size kesin olarak fiziksel altyapısını açıklayacağım ve artık itiraz etmeniz çok zor olacak.

Bu temel prensip two stage mekanik osilatörü isimli bir düzenek sayesinde mümkün oluyor. Mucidi ise Veljko Milkovic'tir.

Veljko Milkovic’in Sarkaç/Kaldıraç Sistemi (Two-Stage Mechanical Oscillator) kitabın en dikkat çekici yerçekimi tabanlı sistemlerinden biri olarak anlatılıyor. Özet şu şekilde:

oscillator_animation.gif

Temel Yapı​

• Sistem iki ana parçadan oluşur:
    1. Sarkaç (pendulum): Küçük bir enerjiyle harekete geçirilir.
    2. Kaldıraç (lever / beam): Sarkacın hareketini büyütür ve yere büyük darbelerle vurur.

Çalışma Prensibi​

• Ana kiriş (beam 2) sarkaçtaki ağırlıktan (weight 4) çok daha ağırdır.
  • Sarkaç küçük bir itmeyle sallandığında, kiriş örs (anvil 1) üzerine defalarca güçlü darbeler indirir.
  • Bu darbeler, sarkacı sallamak için gereken enerjiden çok daha büyük bir güç üretir

Enerji Dengesi​

• Milkovic’in ölçümlerinde sistemin COP (Coefficient of Performance) ≈ 12 olduğu belirtiliyor.
    • Yani sarkacı harekete geçirmek için harcanan enerjiye kıyasla, kirişten çıkan mekanik enerji 12 kat daha fazla.
  • Bu yüzden sistem, pompa gibi mekanik işler yapmak için kullanılabilir.

Kendi Kendine Çalışma İmkanı​

• Fazla enerjinin küçük bir kısmı sarkacı sürekli hareket ettirmek için geri beslenebilir.
  • Kitapta bunun için ek bir küçük kiriş (beam D) ve denge ağırlığıyla sarkaca küçük dürtmeler verilmesi önerilmiş. Böylece sistem tamamen kendi kendine çalışabilir hale gelebilir

Uygulama Alanları​

• Su pompalama
  • Mekanik presleme
  • Jeneratörleri tahrik etme

Özetle: Milkovic’in iki aşamalı sarkaç/kaldıraç sistemi, küçük bir enerji girişini kullanarak çok büyük mekanik darbeler üretir. Teoride, geri besleme ile kendi kendine çalışan bir düzenek haline gelebilir.

Bu konu çok alaya alındığı için ve kişiler bunun imkansız olduğuna tam olarak ikna olduğu için bu fikre sahip insanların kesinlikle deli olduğuna inanmaktadır. Ben bu konuyu medenice tartışabileceğimize inanıyorum. Çünkü konu hakkında anlatılacak o kadar çok detay var ki nereden başlayacağımı bilemedim.

Size fiziksel ve matematiksel olarak kanıtlar da vereceğim. O zaman daha doyurucu şekilde bunu tartışabiliriz.

olaya basit olan gerçektir mantığı ile bakalım. diyelim bu makinalar ve mantıklar doğru.
o zaman soru şu, neden hiç kimse kullanmıyor ? tamam amerikalılar aldı gizledi, dış güçler, petrol lobisi....

bunların dışında kalan petrolü olmayan japonya da kullanmıyor.
ikinci dünya savaşında yokluktan kırılan rusya da kullanmadı.
gene ikinci dünya savaşı sırasında o dev tankları-topları üreten mühendislik harikası almanyada da böyle bir teknoloji görmüyoruz.
niye yani bu kadar basit işte tekerleği çevireceksin ?

bir de neden bizi ikna etme çabasına giriyorsun ?

Son düzenleme:
Medenice tartışalım hadi sun o fiziksel ve matematiksel kanıtları. Madem bunlar gerçek o zaman yapın, bilimsel yöntemlerle ölçün ispatlayın. Hep yok bilim çevresi görmezden geldi, petrol lobisi gibi söylemler var. Bu işlerin peşinden koşan insanların nedense hiç birinin doğru düzgün eğitimi yok, sundukları fiziksel ve matematiksel ispatlar nedense hiç bir ispat şekline uymayan bir formatta, işlem hataları ya da hiç bir işlem içermeyen sözlü anlatımlardan ibaret şeyler oluyor. Buyrun sizi dinliyoruz bize bir şeyler gösterin ki yanılıyoruz diyebilelim size.

Medenice tartışalım hadi sun o fiziksel ve matematiksel kanıtları. Madem bunlar gerçek o zaman yapın, bilimsel yöntemlerle ölçün ispatlayın. Hep yok bilim çevresi görmezden geldi, petrol lobisi gibi söylemler var. Bu işlerin peşinden koşan insanların nedense hiç birinin doğru düzgün eğitimi yok, sundukları fiziksel ve matematiksel ispatlar nedense hiç bir ispat şekline uymayan bir formatta, işlem hataları ya da hiç bir işlem içermeyen sözlü anlatımlardan ibaret şeyler oluyor. Buyrun sizi dinliyoruz bize bir şeyler gösterin ki yanılıyoruz diyebilelim size.

Diğer bir forumda onlarca sayfa yazdı arkadaşımız.

Bizde dedik yap koy şuraya ama Onun isteği bu işi bizim yapmamız yönünde kendisi yapmayacak bize yaptıracak. Yapıldığına inanıyor ama ortada öyle bir ürün yok.

Diğer bir forumda onlarca sayfa yazdı arkadaşımız.

Bizde dedik yap koy şuraya ama Onun isteği bu işi bizim yapmamız yönünde kendisi yapmayacak bize yaptıracak. Yapıldığına inanıyor ama ortada öyle bir ürün yok.

Niye biz yapıyoruz? Ha yapsın makinesini, testini ben yaparım. Eğer dediği gibi sonsuz enerji makinesi yaptıysa o zaman ücret talep etmem, ama eğer ki dediği gibi çalışmıyorsa o zaman önden belirleyeceğimiz bir miktarı bana ödemek zorunda. Bunu benim dışımda kabul edecek gönüllülerde vardır.

Öncelikle şunu belirteyim ki ben bir mucit değilim. Buradaki sistemleri sahiplenerek onları yapmaya çalışmıyorum. Ben bağımsız bir araştırmacıyım. Zaten bahsettiğim sistemleri sahiplenip bunları insanlara sunan pek çok mucidi araştırıyorum ve onlar da tatmin edici ürünler hazırlayarak bunları insanlara sundular. Ancak gelin görün ki eğer bir sistem yapıp bunu da şirketleşerek halka açık hale getirdiyseniz, sizi bekleyen bazı canavarlar var. Gizli müşteri kılığında gelip ürünü sizden alıyorlar ve bir süre sonra çalışmadığını iddia ederek iade istiyorlar ve bunu da mahkemeye intikal ettirerek yapıyorlar. Halbuki sadece memnun kalmadım paramı verin dese bunu seve seve yapacak girişimciler ancak araya mahkemeyi sokuyorlar. Heyet sistemi bir kez bile incelemeden kendiliğinden enerji üreten sistemlerin termodinamik yasaları ve enerji korunumu yasasını ihlal ettiğini ve bunun mümkün olmadığını ileri sürerek şirket yetkilisinin ceza almasına sebep oluyorlar. İşte bunu yapanlar petrol ya da enerji kartelleri ve çok pis davranıyorlar. Normal akademideki ya da sizler gibi insanların bu kişilerden aşağı kalır yanı yok. Onlar da kendi inançları doğrultusunda yapabilecekleri sabotajı yapıyorlar. Örneğin şimdi sizler de bunu bana yapıyorsunuz. Hiçbir şeyi anlamaya çalışmadan salt eleştiri modunda beni azarlamaya cüret ederek iletişimi sürdürme eğilimindesiniz.

Son bahsettiğim sistemi açıklamak çok kolay, işte böyle bir sistem ve sağ taraftaki sarkacı belirli bir açıda salınımda tuttuğunuzda sol taraftaki çekicin osilasyonunu hasat etmeye çalışıyorsunuz. Yukarıda da belirtildiği gibi bu harcadığınız enerjinin 12 katına kadar bir enerjiyi bize verebiliyor.

oscillator_animation.gif

Sistemi daha da basitleştirelim.

Devridaim.png

Şimdi 2 metre uzunluğunda çelik bir çubuğu tam ortadan milliyoruz ve 1.5 metre yükseklikte bir tahterevalli haline getiriyoruz. Bu tahterevallinin sol tarafına 250kg ağırlık bağlıyoruz ve sağ tarafına da 1 metre 100kg bir sarkaç bağlıyoruz.

Bu sarkaçla 120derece sabit açıda salınım yapacak şekilde bir pendulum kontrolerımız var ve sarkaç salınım yaptıkça sol taraftaki ağırlık 12cm yükselip tekrar düşüyor ve biz bu salınımı da hasat ederek bu enerjiyle sarkaç kontrolörünü besleyebiliriz ve hesaplamaya başlıyoruz.

Pendulum kontrolorüne her turda 5cm potansiyel (m * g / h) kaybı kadar enerji ilavesi yapıyoruz yani sarkaç kontrolörü tam olarak bunu yapıyor ve %85 verimle çalışıyor.

Sağ taraftaki osilasyonu da redüksiyon ve bir alternatör ile hasat yapacak kıvama getiriyoruz. Bunun verimliliği de %90 verimlilikte

Sarkacın periyodu da çok yaklaşık 2 saniyedir.

g'yi 10 alacağız.

E input = m * g * h = 100 * 10 * 0,05 = 50 Joule

Sarkaç kontrolörü %85 verimle çalışıyor

E input gerçek = E input * 100 / 85 = 58,82 Joule = 29,41 W (periyot 2 saniye)

Sarkacı salınımda tutmak için gerekli enerjiyi fazla fazla hesaplıyorum ki itirazınız olmasın.

Sol taraftaki ağırlığın frekansı sarkacın frekansının tam iki katıdır.

E output = 2 * m * g * h = 2 * 250 * 10 * 0,12 = 600 Joule = 300 Watt (periyot 1 saniye zaten ikiyle çarpmıştık)

altörnatör de %90 verimle çalışıyor 600 Joule * 90 / 100 = 540 Joule = 270W

Böylece her turda 58,82 Joule harcıyoruz ancak 540 Joule enerji kazanıyoruz.

Watt olarak saatte 29,41W harcıyoruz 270W kazanıyoruz.

İşte bu sistemin pratik bir hesabı bu şekilde isterseniz bu enerji fazlalığını dairesel döngü yapacak şekilde mekanik olarak dizayn edebilirsiniz. Bessler nam-ı diğer Orfyyreus tam olarak bunu yapmıştı. Hazırladığı tahta bir tekerlekle 40kg a kadar yükleri kaldıran ve devamlı dönen bir tekerlek yapmıştı ve bunu pek çok yetkiliye sunabildi.

Evet yorumlarınızı bekliyorum ancak şunu da belirteyim ki hiçbiriniz dürüst davranmayacak ve buradaki matematiksel ve fiziksel hesaplamaları dikkate almadan ve buna hiç değinmeden bana yürümeye devam edeceksiniz. Şunu unutmayın ki adil bir tartışma için buradaki hesaplamalara ve konunun fiziksel anlatımına mutlaka değinmelisiniz. Değinmeyenlere cevap yazmayacağım çünkü adil bir tartışma olmasını sabote etmiş olacaksınız ve haksız olmanıza rağmen beni azarlayan bir tavırda olmanıza müsaade etmeyeceğim. Bu fiziksel hesaplama yaptığım kısma değinirseniz hiçbir sorun yok ve medeni insanlar gibi tartışmaya devam edebiliriz ancak itirazınızı yazarken dürüst olun. Yazdığınıza kendiniz de inanıyor olun.

Hesaplarda bir yanlışlık yapmış mıyım? Eğer yaptıysam beni düzeltin, bunu seve seve kabul edebilirim.

Son düzenleme:
Tartışma çirkinleşmediği sürece bence devam etmesinde bir sakınca yok. Aslında bu tip başlıklarda, devir daim makinasının gerçek olduğuna inananlarla dalga geçme fırsatı olarak görmek yerine, kendin neden yapılamayacağını anlatma fırsatı olarak görmek lazım.

Belki de bu üye bir öğrenci, belki de birşeyler öğrenecek yazılanlardan. Ama genel olarak forumlarda yapılan nedir? Forumun "kıdemlileri" üyeyi alıverir ortalarına, birisi alay eder, diğer kıdemliler gülücükleri sıralar. Sonra diğer kıdemli sazı alır eline, gene herkes gülücük yağdırır. O gülücük yağdıranlara bir sormak lazım, şu makinanın neden çalışamayacağını ilgili fizik kanunlarını referans göstererek, matematiksel olarak göster bakalım diye.

Bundan 100 yıl öncesini düşünün. Birisi diyor ki "Elektron hem parçacık hem dalga doğasına sahiptir". Ahalideki bilim adamları da topluca :katil2: Maddeyi mutlak sıfır sıcaklığa indirince direnci sıfır olur. Gerçtekten TAM OLARAK SIFIR olur. :katil2: Tünel diyot diye bir komponent çıkacak, elektron bir tarafında yok olacak, diğer tarafta tekrar var olacak. :katil2: İki parçacık, aralarında milyonlarca kilometre olsa da "entanglement" oluyor ve birbirleri ile haberleşiyormuş gibi davranıyor. :katil1: Schrödiger'in kedisi hem ölü hem diri ...

"şimdiki bildiğimiz fizik kanunlarına göre devir daim makinası mümkün değil. İlgili kanunlar da şunlar" deyip %100 bilimsel yaklaşım sergilemek varken, dalga geçmek niye?

Son düzenleme:
Timur abiye katılıyorum.
Konu sahibine de şunu sormak istiyorum.
Madem saatte 270w hasat edebiliyorsun bu cihaz ile. Neden bir prototipini yapıp hem kullanmıyorsun hem de inanmayanlara ıspat olarak göstermiyorsun?
Yani bunu dalga geçmek adına değil ciddi olarak soruyorum.
Benim matematik yada fizik alanları da yetkinliğim yok. Kısacası hesaptan kitaptan anlamam. Eğer senin kadar anlasaydım evin elektriğini bedavaya getirecek kadar adette bu sistemden yapardım. Varsın tüm dünya kabul etmesin. Ben elektriği bedava kullanıyorum ya o bile yeter.

Timur abiye katılıyorum.
Konu sahibine de şunu sormak istiyorum.
Madem saatte 270w hasat edebiliyorsun bu cihaz ile. Neden bir prototipini yapıp hem kullanmıyorsun hem de inanmayanlara ıspat olarak göstermiyorsun?
Yani bunu dalga geçmek adına değil ciddi olarak soruyorum.
Benim matematik yada fizik alanları da yetkinliğim yok. Kısacası hesaptan kitaptan anlamam. Eğer senin kadar anlasaydım evin elektriğini bedavaya getirecek kadar adette bu sistemden yapardım. Varsın tüm dünya kabul etmesin. Ben elektriği bedava kullanıyorum ya o bile yeter.

Apartman dairesinde oturuyorum. Kabul edilebilir bir replikasyon için 250kg 100kg gibi ağırlıklar kullanmak gerekiyor ki bu ev için uygun bir model değil. Ayrıca çelik konstrüksiyon için sanayide hiçbir tanıdığım yok. Bir laboratuvarım olsa bu projeye kadar yapılacak pek çok cihaz var, onları yapardım. Örneğin solid state 100kW enerji verebilen Kapagen jeneratörünü yapmayı denerdim ama dediğim gibi bir laboratuvarım yok ve evim müstakil olsa belki denerdim ama apartmanda çok zor. Bu cihazların kitabını yayınlamışlar bunu edinip sizler de içlerinden seçerek yapmayı deneyeceğiniz projeler bulabilirsiniz. Kitap tam 3118 sayfa ve yüzlerce overunity makinesinin detaylı anlatımı var. ChatGPT'den rica etseniz size kitabın istediğiniz bölümünün özetini verebilir. Ben akşam denedim.

Ekler

Tartışma çirkinleşmediği sürece bence devam etmesinde bir sakınca yok. Aslında bu tip başlıklarda, devir daim makinasının gerçek olduğuna inananlarla dalga geçme fırsatı olarak görmek yerine, kendin neden yapılamayacağını anlatma fırsatı olarak görmek lazım.

Belki de bu üye bir öğrenci, belki de birşeyler öğrenecek yazılanlardan. Ama genel olarak forumlarda yapılan nedir? Forumun "kıdemlileri" üyeyi alıverir ortalarına, birisi alay eder, diğer kıdemliler gülücükleri sıralar. Sonra diğer kıdemli sazı alır eline, gene herkes gülücük yağdırır. O gülücük yağdıranlara bir sormak lazım, şu makinanın neden çalışamayacağını ilgili fizik kanunlarını referans göstererek, matematiksel olarak göster bakalım diye.

Bundan 100 yıl öncesini düşünün. Birisi diyor ki "Elektron hem parçacık hem dalga doğasına sahiptir". Ahalideki bilim adamları da topluca :katil2: Maddeyi mutlak sıfır sıcaklığa indirince direnci sıfır olur. Gerçtekten TAM OLARAK SIFIR olur. :katil2: Tünel diyot diye bir komponent çıkacak, elektron bir tarafında yok olacak, diğer tarafta tekrar var olacak. :katil2: İki parçacık, aralarında milyonlarca kilometre olsa da "entanglement" oluyor ve birbirleri ile haberleşiyormuş gibi davranıyor. :katil1: Schrödiger'in kedisi hem ölü hem diri ...

"şimdiki bildiğimiz fizik kanunlarına göre devir daim makinası mümkün değil. İlgili kanunlar da şunlar" deyip %100 bilimsel yaklaşım sergilemek varken, dalga geçmek niye?
Teşekkürler hocam. Ben zaten Türkiye'de olduğumun bilinciyle oldukça makul ve usturuplu yazıyorum ama yurtdışında olsam alaycı olan ben olurdum çünkü gerçekten komik şekilde bu anlattıklarım doğru ve modern bilim bunu reddediyor. Hiçbir bünye bu ağırlığı kaldıramaz ve bir yerde patlar. Ben hiç patlamadım fakat diğer forumlarda saygısızlık yaptılar ve bunu dile getirdim ve beni forumdan uzaklaştırdılar. Üstelik sanki uyumsuz ve problemli biriymişim gibi de arkamdan yazıştılar. Halbuki o forumda Arduino ve Programlama konusunda oldukça etkin şekilde yeni kullanıcıların sorunlarını çözüyordum. Foruma böyle başlamıştım fakat işte Türkiye'deyim bunu biliyorum. Bunlar Türkiye için normal görülen şeyler.

Zaten fiziksel hesaplara cevap verebilecek kalibrede olanlar yazabilse hiçbir sorunumuz olmaz ve medenice yazışırız fakat o kişiler bile cevap yazmaktan geri duruyor fakat "ben niye çalışmayacağını biliyorum ama yazmam" kafasıyla hareket edip olmadık konular açıp beni azarlıyorlar. Bunlar komik değil mi hocam, beni alaycı tavrınız daha da güldürüyor, hiç ezilmiyorum. :)

Varsayımlar deney ile doğrulanmadığı sürece anlamsızdır.
Slayt22-Bilimsel_Yontemin_Basamaklari_Tablosu.GIF

Hipotez ya da varsayım, bilimsel yöntemde olaylar arasında ilişkiler kurmak ve olayları bir nedene bağlamak üzere tasarlanan ve geçerli sayılan bir önermedir. Bilimsel bir ifadenin hipotez kabul edilebilmesi için sınanabilmesi gerekir. Deney ve testler sonucunda "sürekli olarak" varsayılan sonucu veren hipotezler ise kuram statüsünü alırlar.

Projeyi 4'e bölsek 270w yerine 67,5w yapıyor.
62,5kg - 25kg ağırlık gereksinmi oluyor. bundan da 67,5w elde edebiliyorsak; 67,5w / 12v = 5.625A yapıyor. Bu bile fena sayılmayacak bir değer.
Evde de yapılabilir. Hatta bu savını ıspatlamak adına bile 1/10 oranında evde yapılabilir. Eskisi gibi boş vaktim olsa sırf merakımı yenmek için bile yapar denerdim.
Çünkü ben bu iddaları yalanlayacak veya doğrulayacak kadar bilgi sahibi değilim. Ancak sistemi kurup gözümle görürsem iddia edebilirim.
İleride belki emeklilik te uğraşırım.
Konu hakkında bilgi sahiplerinden de verilere dayalı bilgi beklerim. Böylesi çok daha doğru bir davranış olur.

Hipotez ya da varsayım
Bunlar benim fikirlerim değil bunları defalarca kez kanıtlıyorlar ancak bilimin yanlı tutumunu sürdürme konusunda yüzü hiç kızarmıyor. Bu örnek için konuşursak adam kocaman site kurmuş ve öğrencilerinin sunduğu pek çok kanıt var.

Bu konu petrol ve enerji şirketlerinin tekelinde bilimi de manipüle ederek sürüyor bakalım, nereye kadar sürecek?

Kabul edilebilir bir replikasyon için 250kg 100kg gibi ağırlıklar kullanmak gerekiyor ki bu ev için uygun bir model değil.

100 ton kapasiteli vinç yapılacak olsa önce 100g kapasiteli prototip yapılır. İmkansız değildir. En fazla mikroskop kullanırsınız. Parçaları cımbızla takarsınız. Hem ucuz olur.

Siz ufak bir prototip niçin yapmıyorsunuz? İlla ki evi ısıtmak gerekmiyor. Dünyayı ikna edip işinize devam edersiniz. Fena mı olur?

Dünyayı ikna edip işinize devam edersiniz. Fena mı olur?
Veljko Milkovic onca TV programına çıkmış, onca yayın yapmış ikna edememiş ben mi tek bir proje yapıp bütün dünyayı ikna edeceğim? Üstelik bunları yaptığı halde bunu ilk defa benden duyduğunuz halde anlamaya çaba göstermeden fikir beyan ediyorsunuz. Bilginiz yok ama fikriniz var!

Şu videoyu sonuna kadar izleyin Veljko zeki iinsanlar için konuyu açıklıyor. Bu videoya kadar o da pendulum kontrolörünü henüz kuramamış ama sonra yaptığını iddia ediyor. Videoda kontrolör yerine parmağını kullanıyor ancak anlamak isteyenler için bu video da yeterli! Lütfen videoyu sonuna kadar izleyin ve küçücük bir parmak hareketinin ondan defalarca kat büyük ve aynı süredeki kuvvetine şahit olacaksınız. O kuvvetle 10 adet el fenerini nasıl yakabiliyor, izleyin.

Bütün söylemek istediğiniz "yapmayı dene yapamadığını göreceksin" ise artık bunu bana söylemeyin, size başaranları da göstereceğim, onlara da söyleyin

Yukarıda da belirtildiği gibi bu harcadığınız enerjinin 12 katına kadar bir enerjiyi bize verebiliyor.
Enerjiyi bu yöntemle "katlaya katlaya" devam edelim. Mahsuru olur mu? Zaten bedava.

"Şu fabrikayı dedem 50 yıl önce 1.5v pille çalıştırmaya başlamış" o günden bugüne 1 kuruş elektrik parası vermemiş. Şimdi şehrin elektriğini karşılıyor" gibi hikayeler dinlenecek. Öyle mi?

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,273
Üyeler
3,287
Son üye
Leon74

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back