ayhanarican
Üye
Merhabalar! Bu konu hakkında pek çok forumda yazılar yazdım. Konu hakkında uzun süredir araştırma yapıyorum. Modern bilim bu tür makinelerin çalışmayacağını, termodinamik yasalarını ve enerji korunumu yasasını gerekçe göstererek iddia ediyor ancak çalışan o kadar çok makine var ki bunları araştırmaya başladığınızda gerçekten etkilenmeye başlıyorsunuz.
Burada sizlere çalışabilen bir özdevinim yani sadece mekanik olarak çalışabilen bir yerçekimi motorunun nasıl yapılabileceğini de anlatacağım ama öncelikle konu hakkında bazı bilgiler vereyim.
Bugüne dek başarılı çalışma yapan mucitleri özetlersek;
Bu mucitlerden biri de Orffyreus'tur. Burada size bu mucitten daha detaylı bahsedeceğim. Bessler nam-ı diğer Orffyreus 3.5 metre çapında tahta bir tekerlek yaparak bununla 40 kg'a kadar yükleri kaldırabiliyordu.
Size Orffyreus'un tekerleğinin hangi fiziksel ve matematiksel ilkelerle çalıştığını açıklayacağım. Size kesin olarak fiziksel altyapısını açıklayacağım ve artık itiraz etmeniz çok zor olacak.
Bu temel prensip two stage mekanik osilatörü isimli bir düzenek sayesinde mümkün oluyor. Mucidi ise Veljko Milkovic'tir.
Veljko Milkovic’in Sarkaç/Kaldıraç Sistemi (Two-Stage Mechanical Oscillator) kitabın en dikkat çekici yerçekimi tabanlı sistemlerinden biri olarak anlatılıyor. Özet şu şekilde:
Özetle: Milkovic’in iki aşamalı sarkaç/kaldıraç sistemi, küçük bir enerji girişini kullanarak çok büyük mekanik darbeler üretir. Teoride, geri besleme ile kendi kendine çalışan bir düzenek haline gelebilir.
Bu konu çok alaya alındığı için ve kişiler bunun imkansız olduğuna tam olarak ikna olduğu için bu fikre sahip insanların kesinlikle deli olduğuna inanmaktadır. Ben bu konuyu medenice tartışabileceğimize inanıyorum. Çünkü konu hakkında anlatılacak o kadar çok detay var ki nereden başlayacağımı bilemedim.
Size fiziksel ve matematiksel olarak kanıtlar da vereceğim. O zaman daha doyurucu şekilde bunu tartışabiliriz.
Burada sizlere çalışabilen bir özdevinim yani sadece mekanik olarak çalışabilen bir yerçekimi motorunun nasıl yapılabileceğini de anlatacağım ama öncelikle konu hakkında bazı bilgiler vereyim.
Bugüne dek başarılı çalışma yapan mucitleri özetlersek;
Stanley Meyer (Su ile Çalışan Araçlar)
- 1990’larda geliştirdiği “Water Fuel Cell” ile, sudan çok az enerjiyle hidrojen çıkarıp araçları çalıştırdığını iddia etti.
- Patentlerini aldı, hatta bazı devlet kurumlarıyla görüştü.
- Ancak petrol lobisi ve büyük enerji şirketlerinden gelen baskılarla sık sık davalarla uğraştı.
- 1998’de gizemli bir şekilde ani ölümü birçok kişi tarafından “suikast” ya da “zehirlenme” olarak yorumlandı.
John Bedini (Batarya Şarj ve Motor Sistemleri)
- Bataryaları neredeyse hiç yıpratmadan şarj eden darbeli devreleriyle tanındı.
- “Serbest enerji”ye yakın verimlilik iddiaları vardı.
- Akademik çevrelerde çoğunlukla alay edildi, bazı patent başvuruları reddedildi.
- Cihazlarının ticari kullanımına izin verilmediği, sürekli “hile” ile suçlandığı anlatılıyor.
Tariel Kapanadze (Kendi Kendine Çalışan Jeneratörler)
- Gürcü mucit, 2000’li yıllarda kablosuz enerji ile çalışan jeneratör prototipleri gösterdi.
- Defalarca bağımsız gözlemcilerin önünde cihazlarını çalıştırdı.
- Ama hiçbir zaman seri üretime geçemedi; finansal ve politik baskılar nedeniyle sürekli geri çekildi.
Don Smith
- Tesla prensiplerini kullanarak çeşitli rezonans tabanlı jeneratörler geliştirdi.
- Seminerler verip prototiplerini tanıttı, ama resmi bilim dünyası tarafından görmezden gelindi.
- Finansman ve patent sorunları yüzünden cihazlarını yaygınlaştıramadı.
Floyd Sweet (Vacuum Triode Amplifier - VTA)
- Çok küçük girişle büyük miktarda enerji üretebilen bir cihaz geliştirdi.
- Cihazın kopyalanması ya da ticari hale getirilmesi engellendi.
- İddialara göre sürekli “baskı altında” yaşadı.
Bu mucitlerden biri de Orffyreus'tur. Burada size bu mucitten daha detaylı bahsedeceğim. Bessler nam-ı diğer Orffyreus 3.5 metre çapında tahta bir tekerlek yaparak bununla 40 kg'a kadar yükleri kaldırabiliyordu.
Size Orffyreus'un tekerleğinin hangi fiziksel ve matematiksel ilkelerle çalıştığını açıklayacağım. Size kesin olarak fiziksel altyapısını açıklayacağım ve artık itiraz etmeniz çok zor olacak.
Bu temel prensip two stage mekanik osilatörü isimli bir düzenek sayesinde mümkün oluyor. Mucidi ise Veljko Milkovic'tir.
Veljko Milkovic’in Sarkaç/Kaldıraç Sistemi (Two-Stage Mechanical Oscillator) kitabın en dikkat çekici yerçekimi tabanlı sistemlerinden biri olarak anlatılıyor. Özet şu şekilde:

Temel Yapı
- Sistem iki ana parçadan oluşur:
- Sarkaç (pendulum): Küçük bir enerjiyle harekete geçirilir.
- Kaldıraç (lever / beam): Sarkacın hareketini büyütür ve yere büyük darbelerle vurur.
Çalışma Prensibi
- Ana kiriş (beam 2) sarkaçtaki ağırlıktan (weight 4) çok daha ağırdır.
- Sarkaç küçük bir itmeyle sallandığında, kiriş örs (anvil 1) üzerine defalarca güçlü darbeler indirir.
- Bu darbeler, sarkacı sallamak için gereken enerjiden çok daha büyük bir güç üretir
Enerji Dengesi
- Milkovic’in ölçümlerinde sistemin COP (Coefficient of Performance) ≈ 12 olduğu belirtiliyor.
- Yani sarkacı harekete geçirmek için harcanan enerjiye kıyasla, kirişten çıkan mekanik enerji 12 kat daha fazla.
- Bu yüzden sistem, pompa gibi mekanik işler yapmak için kullanılabilir.
Kendi Kendine Çalışma İmkanı
- Fazla enerjinin küçük bir kısmı sarkacı sürekli hareket ettirmek için geri beslenebilir.
- Kitapta bunun için ek bir küçük kiriş (beam D) ve denge ağırlığıyla sarkaca küçük dürtmeler verilmesi önerilmiş. Böylece sistem tamamen kendi kendine çalışabilir hale gelebilir
Uygulama Alanları
- Su pompalama
- Mekanik presleme
- Jeneratörleri tahrik etme
Özetle: Milkovic’in iki aşamalı sarkaç/kaldıraç sistemi, küçük bir enerji girişini kullanarak çok büyük mekanik darbeler üretir. Teoride, geri besleme ile kendi kendine çalışan bir düzenek haline gelebilir.
Bu konu çok alaya alındığı için ve kişiler bunun imkansız olduğuna tam olarak ikna olduğu için bu fikre sahip insanların kesinlikle deli olduğuna inanmaktadır. Ben bu konuyu medenice tartışabileceğimize inanıyorum. Çünkü konu hakkında anlatılacak o kadar çok detay var ki nereden başlayacağımı bilemedim.
Size fiziksel ve matematiksel olarak kanıtlar da vereceğim. O zaman daha doyurucu şekilde bunu tartışabiliriz.