Hot plate almak

hasans

Yeni Üye
Hot plate lazim bana, bunlari denediniz mi?

1769685994333.png

1769686029191.png

Alttakini denedim. Ne için kullanacağınıza ve beklentinize göre değişir. Bence fiyatına göre gayet iyi bir ürün

Direkt attığınız siteden aldındı diye hatırlıyorum. Isınması çok uzun sürüyor. O sitede satılan en büyüğü alınmıştı 15*15cm olabilir, oda sıcaklığından 250 derecelere gelmesi 10-15dk sürüyordu herhalde. Soğuması zaten ayrı dert kapattıktan sonra baya bir süre sıcak kalıyordu. Basit bir kullanışı var zaten sıcaklığı yukarı aşağı ile ayarlayıp set diyorsunuz o ısınmaya başlıyor baya bir süre ısınıyor. Soğuması için zaten bir şey yok. Lehimleme için ben kullandım, kullanılır evet ama sıcaklık profili vs ayarlanamıyor o yüzden çok doğru bir kullanım şekli değil.

I remember it being purchased directly from the site you mentioned. It takes a very long time to heat up. The largest size sold on that site was probably 15x15cm, and it took about 10-15 minutes to reach 250 degrees from room temperature. Cooling down is another problem; it stays hot for quite a while after you turn it off. It's simple to use; you adjust the temperature up and down, press "set," and it starts heating up, and it stays hot for quite a while. There's nothing to cool it down with. I used it for soldering; yes, it's usable, but you can't adjust the temperature profile, so it's not a very practical way to use it.
Isinmadan sonra PCByi direkt koyuyor musun thermal shock problem olacak mi acaba

@hasans Lehimleme amaçlı kullanılması doğru değil i o yüzden söyledim. Ben tabla 50-60 iken koyup gerçekten bekledim ısınmasını, sonra arkadaşımla konuşunca direkt koyulsa gözlemlenebilir bir etki olur mu diyip onuda denedik. İki türlü de çalıştı. Doğru mu dersen bence ikisi de değil.

Alttaki cihazın teknik özelliklerine bakınca sitesinde 400 W olduğu anlaşılıyor. Üstteki cihaz da 600 W. Ama üsttekinin yüzey alanı sanki 200 x 200 mm ve yüzeyleri orantılayınca birim yüzeye düşen güç alttaki cihazda daha fazla.

Eğer çok fazla bakır içeren PCB ile çalışacaksan, ısıtma gücü çok önemli. Benim BGA rework makinasında 4.5 kW ısıtma gücü var, ama gene de daha önce üzerinde çalıştığım bir anakartı 15 dakikada zor ısıtmıştı.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,874
Üyeler
3,563
Son üye
Synthbeyi

Son kaynaklar

Back