Ahmet
S38>S85
tek bir anten var aynı anda 8 13.56 kartı okuyor gözümle gördüm fakat aramıştırmalarımda bişey bulamadım bilen varsa diye yazdımBir anahtar deliği, 8 anahtar, aynı anda o delikten geçecek öyle mi?
tek bir anten var aynı anda 8 13.56 kartı okuyor gözümle gördüm fakat aramıştırmalarımda bişey bulamadım bilen varsa diye yazdımBir anahtar deliği, 8 anahtar, aynı anda o delikten geçecek öyle mi?
Tek anten aynı anda tek kart ile iletişim sağlar. Farklı birşey bulursan bana da anlat.tek bir anten var aynı anda 8 13.56 kartı okuyor gözümle gördüm fakat aramıştırmalarımda bişey bulamadım bilen varsa diye yazdım
Bende böyle sanıyordum.Tek anten aynı anda tek kart ile iletişim sağlar. Farklı birşey bulursan bana da anlat.
Bu tür bir sistemde çok kartı okuması istenmeyen bi durum ve hata olarak işlem görür.İZBAN da iki kartı aynı anda göster ikisinide okumaz.tek bir anten var aynı anda 8 13.56 kartı okuyor
Amaç farklı ,bu adamlar 8'li paketlenen bir ürün üretiyor.Bu tür bir sistemde çok kartı okuması istenmeyen bi durum ve hata olarak işlem görür.İZBAN da iki kartı aynı anda göster ikisinide okumaz.
Farklı amaçlarla çoklu okuma olabilir .Ben videodaki sistem ve benzerleri için istenmeyen bir durumdur demek istedim.Amaç farklı ,bu adamlar 8'li paketlenen bir ürün üretiyor.
tek anten 8 kere döngü yapıp tek tek okuyor olmasın? Her rfid etiketin id si farklıdır. Bu sayede bir okuduğunu bir daha okumuyordur. 8 döngüde 8'ini de okur böylece.Amaç farklı ,bu adamlar 8'li paketlenen bir ürün üretiyor.
Ürünlerin üstünde rfid etiketleri var.
8li paketlenmiş ürün banttan geçerken 8'inide aynı anda okuyor tek seferde kontrol yapılmış oluyor.
yazılımsal olarak ayırmak çok zor.tek anten 8 kere döngü yapıp tek tek okuyor olmasın? Her rfid etiketin id si farklıdır. Bu sayede bir okuduğunu bir daha okumuyordur. 8 döngüde 8'ini de okur böylece.
Bu kadar detaylı anladın ama işin içinden çıkamıyorsun. İlginç...yazılımsal olarak ayırmak çok zor.
verici anten ve alıcı anten var.
verici anten hangi rfid çipi enerjilendirdiğini bilemez.
sistem şöyle çalışıyor kabaca
önce bildiğimiz trafo gibi verici antenden alıcı antene enerji aktarımı oluyor bu aktarılan enerji ile alıcı çip üstündeki kondansatörü dolduruyor dolan kapasite ile enerjilenmeyi kesip bu sefer bu trafoyu data-line olarak kullanıp veri aktarıyor.
bütün çipleri enerjilendirbiliğini varsayalım.
8 çip aynı anda söyledi datasını bunu ayırt etmek her zaman mümkün olmayabilir çünkü bütün çiplerin data uzunluğu bire bir aynı değil.
mutlaka bunu yapabilen bir entegre vardır ama araştırmalarımdam sonuç alamıyorım
Kartın ID'si kimlik numarasıdır fakat içinde sektörler var.Bu kadar detaylı anladın ama işin içinden çıkamıyorsun. İlginç...
Burada mutlaka bir döngü ve id sistemi vardır. Şöyle düşün;
Bir masada 9 kişi toplandınız. Sen bir soru sorarsın diğer 8 kişi bunu aynı anda duyar ve cevap verir. Senin bu cevapları aynı anda almana imkan yoktur. Sırayla cevapları alırsın. Aldığın cevap DATA, cevabı verenin adı da ID dir.
Mevcut sistemi çözemiyorsan bile bu şekilde yeni bir sistem oluşturabilirsin.
Aynı anda okuduğuna nasıl emin olabiliyorsun? Sonuçta mikroçipler, mikrosaniyelerle iş yapabilen birimler. Belki bir RF'i okuyup gönderiyor, bir kaç mikrosaniye sonra ikincisini okuyup gönderiyor, toplam 8 tanesini okuyup gönderdiğinde sana aynı anda okuyor hissiyatı yaratabilir.8 tane 16 sektörlü rfid çipi aynı anda okuduğumuzda toplamda 136 ayrı paket aynı anda transfer olacak.
Aslında aynı şeyleri tekrar yazıyorum.Aynı anda okuduğuna nasıl emin olabiliyorsun? Sonuçta mikroçipler, mikrosaniyelerle iş yapabilen birimler. Belki bir RF'i okuyup gönderiyor, bir kaç mikrosaniye sonra ikincisini okuyup gönderiyor, toplam 8 tanesini okuyup gönderdiğinde sana aynı anda okuyor hissiyatı yaratabilir.
Elinde bilimsel bir veri var mı aynı anda okuduğuna dair? Mesela osiloskopla filan baktın mı?
O şekilde veri tabanı çok fazla şişer. Bize günlük olarak onlarca kişi geliyor ve onlarca kart satıyoruz. Çoğunlukla önceden aldıkları kartı kaybediyorlar, evde unutuyorlar vs. Her seferinde yeni kart alıyorlar.Destekleyen kartlara bakiye, yaş, vs ne bilgi isterseniz hafıza alanı sınırları dahilinde veri kaydedebilirsiniz. Ancak bakiye tarzındaki bilgileri karta yüklemek ne kadar doğru? Bir kişi o kartı aynen kopyalayıp sınırsız bakiye elde edebilir. Bu tarz sistemlerde bakiye bilgisi ana makine üzerinde kart kimlik numaralarına tanımlı olarak bir veri tabanında tutulmalı ki oyun alanlarında vs. yerlerde bu şekilde yapıyorlardır diye düşünüyorum.
uint8_t count = 0;
int reading_on = 0;
int reading_ar [] = {
0,
0,
0,
0,
0,
0,
0,
0
};
/*
* rfid lib::
*/
int main(void){
// rfid_set(13);
// rfid_init();
// _delay_ms(1);
// if(!rfid_ok){
// fauld_gen(67);
// }
while(1){
if(reading_rfid > 0){
reading_rfid = reading_ar [0];
count++;
}
if(count == 1){
if(reading_rfid != reading_ar [0]){
//farklı rf çip okundu
}
}
}
}
Hocam anlamak için soruyorum. Biz kartımıza bir baytlık diyelim ki 0b10110011 gibi bir veri yükleyeceğiz. Bu altı baytlık şifreleme datası/alanı bunu nasıl bir veriye çevirerek kaydediyor? Bunun algoritması nedir?Kartların içersindeki veriler 4 byte şifrelidir. Kırmak kopyalamak kolay değil.
Edit : Yanlış hatırlamışım. 6 byte şifreleme var.
Tam öyle değil. Kart üzerinde bir hafıza alanına ulaşmak için o alanın keyi ile alanı o oturum için erişilerbilir yapmalısınız. Yoksa ne okuma nede yazma olur. Keyler de kart üzerinde saklanır. Ancak okunamaz. Oda kapı kilidi mantığı gibi. Anahtarın varsa içeri girersin. İstersen kilidide değiştirirsin.Hocam anlamak için soruyorum. Biz kartımıza bir baytlık diyelim ki 0b10110011 gibi bir veri yükleyeceğiz. Bu altı baytlık şifreleme datası/alanı bunu nasıl bir veriye çevirerek kaydediyor? Bunun algoritması nedir?