Ben doğrudan firmadan ısmarladım, USPS ile gönderildi (Amerika'nın PTT sidir bu ve gemiyle gelir, gelmesi uzun sürer, ucuzdur) ve benim aldığım zaman vergi falan çıkmadı. Bu tabi yıllar önce idi. Şimdi senaryo gene aynı, tek fark, gümrük seni öpmeye karar vermezse, sadece %20 vergi çıkar. Eğer öperse zaten yüzlerce dolar masraf çıkar, doğrudan devlete hediye etmek tek kurtuluş yolu olur.
O zaman buradan fluke prob almak daha mantıklı görünüyor.
 
O zaman buradan fluke prob almak daha mantıklı görünüyor.

Elektronik performansı açısından Probemaster, Fluke'lardan çok daha iyi. Fluke problarda öncelikler farklı. Altın kaplama değil, öz direnci fazla düşük değil, fazla elastik değil.
 
Elektronik performansı açısından Probemaster, Fluke'lardan çok daha iyi. Fluke problarda öncelikler farklı. Altın kaplama değil, öz direnci fazla düşük değil, fazla elastik değil.
O anlamda söylemedim. Yani boşa para harcama ihtimaline karşı fluke almak daha mantıklı diye söyledim. 50 dolar verip eline prob geçmemesi yerine fluke prob almak daha mantıklı. Yoksa tabiki probe master almak fluke almaktan daha mantıklı.
 
Aslinda altin kaplama pinler bulunabilirse, çok damarlı esnek prob kabloları var. Probemaster kadar iyi prob yapılabilir. PCB test etmede kullanılan POGO pinler var, ama onlar biraz ince. Daha kalını lazım.
 
Sonra aliexpress'e baktım. Görünüş olarak prob tamamen aynı. 75 ile 100 lira arası fiyat belirtmişler. (Kargo gümrük ne tutar bilmiyorum) Tabii ki altın kaplama uç değildir.

Daha 1-2 ay evvel bende Probemaster getirttim. Amerikadan gelen biri ile birlikte yolcu yanında geldiği için gümrükle filan uğraşmadım.

Bence bunu AliExpress'ten alamazsın çünkü Amerikan üretimi, Çin'den çakma probe master filan alacağına UNI-T filan al bence daha iyidir.
 
Merak ettim, Probemaster'a üye olup sepete ekledim ürün+tahmini nakliye(fedex ups daha pahallı)+tax ~52$ mertebelerinde. Olursa Türkiye gümrüğü hariç. Birde ödeme yöntemi sadece paypal olarak belirdi. Aşağıdaki linkteki yeri pazartesi arayıp bir soracağım.

 
2) True RMS değildirler. Bunun da anlamı, eğer günümüzde çok yaygın olan, sinüsoidal olmayan akım çekme profiline sahip yüklerde RMS akım ve gerilim ölçümünü yanlış yaparlar (Faz dilimleme ile çalışan Triyak devreleri, SMPS'lerdeki MOSFET devreleri vs).

üstadım, HD-390E'de true RMS olayını nasıl halletmişler? çünkü eski bilindik ve kaliteli markalarda durum sizin bahsettiğiniz gibi.

HD-390E.jpg

 
220v sebekeyi tek bir diyodla dogrultun. Cikisa da omik bir yuk baglayin. Rms olctugunu iddia ettiginiz voltmetre ile yarim dalga cikis voltajini olcun.

Rms degeri 155v civarinda gormeniz gerekir.
 
Son düzenleme:
Dezavantajları listesine ölçüm toleranslarının çok kötü olduğunu da ilave ettim. Bu tabi birçok uygulama için çok önemli değildir, ama gene bilginin bütünlüğü açısından orada olmasında fayda var.

Aşağıda 0.3 V DC ölçüyorum ve ölçüm sonucu 0.312 V gibi. %3 gibi bir ölçüm hatası var.

DSC00028.JPG


Bunun dışında, mevcut 0.5 V kademesinde multimetrenin giriş empedansı sadece 24 kΩ

DSC00030.JPG
 
Cihazin scalasi uzerinde dogruluk konusunda bilgi (sembol) olmasi lazim.

Scalayi tam gorebilecegimiz sekilde foto alabilirmisin?

Zira olcu alatleri farkli dogruluk siniflarinda uretiliyor. (Parasina gore)
 
Skala üzerinde bir tolerans bilgisi yok. Bir trafo imalat fabrikasında staj yapmıştım. %1 toleranslı cihazlar vardı, herhalde bundan iyisi çok nadir ve çok pahalıdır.

DSC00032.JPG
 
Zaten toleransı çok düşük de olsa, 24 kΩ luk bir empedans kayda değer bir yükleme yapar. Mesela sinyal jeneratörü çıkış empedansı 50 Ω. Eğer 5 Vrms bir sinyal ölçsek, yüklemeden dolayı multimetreye 4.989 Vrms ulaşır.
 
Cihazin scalasi uzerinde dogruluk konusunda bilgi (sembol) olmasi lazim.

Scalayi tam gorebilecegimiz sekilde foto alabilirmisin?

Zira olcu alatleri farkli dogruluk siniflarinda uretiliyor. (Parasina gore)


TMK700.jpg
 
Bekledigim bilgiyi goremedim. Sanirim olcu aleti avometre gibi farkli olcumler degil de tek bir olcum yapiyorsa (voltmetre yada ampermetre gibi) o zaman dogruluk bilgisini ekliyorlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,900
Mesajlar
100,729
Üyeler
2,498
Son üye
TaKo

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
Back
Top