Ardunio ile Fiziksel Klavye Tasarımı ve Uzak Cihazdan Kontrol Edilmesi

Tolga148

Yeni Üye
Merhabalar,

Ardunio ile bir klavye tasarlamak istiyorum. Bu klavye üstünde fiziksel bir tuş basımı vs gibi özelliklerin olmasına ihtiyaç yok.

Bu klavye ardunio içerisine gömülmüş yazılım ile çalışacağı için bilgisayar bu yapıyı donanımsal olarak görmek zorunda.

Ben bu ardunio ile yaptğım klavyeye örneğin telefonumdan komut göndererek bir tuş bastırtmak istiyorum. Örneğin evimdeki cihazımda ardunio klavyeme, uzak masaüstü veya bir yazılım ile "F" tuşu göndereceğim ve bunu telefonumdan bir mobil uygulama ile gönderince bilgisayar bunu fiziksel olarak klavyeye basılmış gibi algılayıp bilgisayarda execute edecek.

Bunu yapmak istememin sebebi, bilgisayarımda kurulu olan bir program uzak masaüstü ile bağlanınca tuş basımına izin vermiyor. Bende böyle bir formül düşündüm.

Sizce bu mümkün mü ?
Başka bir yöntemi var mıdır ?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Uzak masaüstü olarak hangi programı kullanıyorsun?
Anydesk izin veriyor tuş basımına.

Benim bilgisayarımda kullandığım bir anti-cheat programı sebebiyle uzak masaüstü ile bağlandığımda tuş basımına izin vermiyor.

Ben google chrome'ın remote desktopuyla, teamviewer ve parsec ile denedim çözüm yok malesef. Any desk ilede denerim ama onada izin vermeyeceğini düşünüyorum çünkü anti-cheat engelliyor.

O yüzden donanımsal bir klavye yazılımına uzaktan komut göndermem gerekiyor ve gönderdiğim komutu bu fiziksel cihaz donanım olarak görüp bilgisayara bu şekilde vermesi gerekiyor ki sıkıntı olmadan çalışsın.

Stm32'nin doğrudan klavye oluşturma desteği var. Ama onu da internete bağlamak zor. Esp32 + Stm32 + USB kombosu şeklinde yapılabilir.

Tabii mümkün Aradığınız şey usb hid özelliği birçok yol izleyebilirsiniz mesela usb hid destekli bir esp 32 kullanarak
Esp32 yi internet le kontrol edebilirsiniz ama ben olsam şöyle bir yol izlerdim :
Ücretsiz bir MQTT broker bulurdum
Mit app invertor ile telefondan veri girişi yapabileceğim bir MQTT client uygulaması yapardım
C# ile bilgisayarda bir MQTT client uygulaması yapardım
Bu noktada fiziksel bir sisteme gerek kalmadan c# ile tuşlara basmak denenebilir olmadığını varsayıp devam ediyorum c# uygulaması mqtt broker Dan aldıgı bilgiyi seri haberleşme ile bir mikrodenetleyici ye aktarırdım ornegin
Attiny85 tabanlı minik bir kart olan digispark hem arduino platformu ile programlanabilir hem de usb den çok az buyuk boyutları var.
Son olarak mikrodenetleyici seri haberleşme ile aldıgı bilgiyi usb hid ile klavye tusu olarak geri yolar

Burada emın olmadığım bir nokta var usb hıd ve seri haberleşmeyi digispark aynı anda yapabilir mi hiç denemedim bilemiyorum belki forumda elinde olan varsa deneyebilir

Bu anlattığım sadece bır yol istedıgını yapacak pek çok yol bulunabilir

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için peki şöyle bir şey olabilir mi herhangi bir cihaz kullanmadan usb hid olarak tanımlanan fiziksel bir klavyeme sanki basılmış gibi c# ile komut göndermek mümkün olur mu hiç ardunio'yaya gerek kalmadan?

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için peki şöyle bir şey olabilir mi herhangi bir cihaz kullanmadan usb hid olarak tanımlanan fiziksel bir klavyeme sanki basılmış gibi c# ile komut göndermek mümkün olur mu hiç ardunio'yaya gerek kalmadan?
Klavyenin ic sini yeniden programlayamazssınız bu yüzden işlevini değiştiremezsiniz

Özel makrolu klavyeler var ($$$). Bence hiç değmez. Arduino veya ESP32 ile rahatlıkla halledilebilecek bir iş, ve herşey full senin kontrolünde, hiç sürpriz yok.

Attiny 85 ile basit bir sistem yapılabilir hatta online olarak da kolayca yönetilebilir.
Android için de yüzer pencere olacak 6 tuşlu mesela bir klavye yazılabilir. İstediğiniz makroyu yapar böylece.

Yanlış hatırlamıyorsam arduino uno ve nanoların usb hid olarak kendini gösterme özelliği yoktu. Megalarda ve leonardolarda vardı. ESP32 veya STM32(internet bağlantısı için bir wifi modül gerekir) lazım.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,479
Üyeler
3,368
Son üye
Baha demir

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back