Madde-6'daki "... veya benzeri telif hakkı saklı olan içeriklerin kendilerinin veya linklerinin paylaşılması yasaktır." ifadesinin kapsamına ilişkin bir sorum var:
Diyelim ki devreler/projeler ile ilgili bir konu başlattık. Yani her yeni devre/proje aynı konunun devamı olacak şekilde bir "zincir konu"dan söz ediyorum.
Ama bunların şemaları bilinen bazı kitap ve dergilerden alıntı olacak. Belki genellikle eski tarihli ama sonuçta resmen kamu malı olarak tanımlanmamış kaynaklar... Örneklersek: Elektor, Everyday Practical Electronics (EPE), Nuts & Volts, Electronics For You (EFY) kitap ve dergileri, diğer bazı devre koleksiyonu kitapları...
Bunların tüm kaynak olarak paylaşılmasından değil de; dediğim gibi, şemanın alıntılanıp foruma yapıştırılmasından bahsediyorum.
1) Böyle bir tutum Forum'un başını belaya sokar mı?
2) Yasal anlamdaki riskten bağımsız olarak (ayrıca), Forum yönetimi böyle bir durum için nasıl tavır takınacak?
Her ne kadar daha önce forumda bunun yapıldığına tanık olmuş olsam da, bunu ileri sürüp maraz çıkarmak gibi bir niyetim yok. Yalnızca, neyle karşı karşıya kalacağımızı bilmeye yönelik bir soru bu.
Bu arada... Hazır şemalarla yapılan işlerin, bazıları tarafından lehimcilik/montajcılık olarak görülüp küçümsendiğini biliyorum. Bunun tartışmasına girecek değilim. Eğer içinde bulunduğum zorlukları aşıp, böyle bir süreci başlatabilirsem; bununla neleri amaçladığımı, ileriki aşamada nereye doğru evrilmesini hedeflediğimi o sırada zaten sayıp dökeceğim. Tabii şimdi alacağım cevap da belirleyici olacak.
Cevap olumlu da, olumsuz da olsa, teşekkür ederim.