Forumda konulara siyaset ve dinin karışması

siz devrim arabası, demirağ uçaklarından bahsedersiniz ve konsorsiyumun arkasında devlet varsa, düşünür fikrimi beyan ederim.

Düşün, ama artık bu konularda fikrini beyan etme lütfen. Hangi şirketin arkasında devlet var, hangisinin arkasında özel yatırımcı var, bunlar forumun konusu değll artık.
 
Düşün, ama artık bu konularda fikrini beyan etme lütfen. Hangi şirketin arkasında devlet var, hangisinin arkasında özel yatırımcı var, bunlar forumun konusu değll artık.

siyaset yapmayalım diyen herkesten fazla siyaset yapıyor ve ceza bana kesilmeye çalışılıyor.
benim açımdan bi sıkıntı yok.
daha fazla da yazmak istemiyorum.
 
Aslında şöyle düşünsek olmaz mı? Türklerin geliştirdiği bütün teknolojiler ve elde ettiği bütün ilerlemeler, neticede çok büyük ölçüle Türk insanının bireysel ve ekip başarısıdır. Mevcut hükümetin bu konuda belli bir katkısı veya belli bir kösteği olmuş olabilir. İşin o tarafına hiç girmesek? Başarıyı bol bol, pozitif olarak anlatsak, başarısızlıkları veya eksik kaldığımız yerleri de kısa geçsek?
 
Sorunun kaynağının biraz da tahammülsüzlük olduğunu düşünüyorum. Açık açık hakaret edenleri hariç tutarak söylüyorum. Yani zaten hakaret hiçbir zaman kabul edilemez ve o kişiler banlanır sorun çözülür. Bazı insanların bazı konularda hassasiyetleri var ve bu konuda en ufak eleştriye bile aşırı reaksiyon veriyorlar. En ufak eleştriyi hakaret gibi kabul ediyorlar. Dolayısıyla tartışmada büyüdükçe büyüyor. Ve bunun bir çözümü de yok. Sonuçta insanlara tahammül aşılayamayız. Sadece o insanları yok sayarız yada onlara tahammül ederiz.
 
Son düzenleme:
Abiler kardeşler bakın çok basit.
Hoşunuza gitmeyen bir mesaja cevap vermeyin. Size verilen cevap hoşunuza gitmiyorsa yine cevap vermeyin. Susmakta bir erdemdir. Karşılık verdiğiniz anda olay kopuyor çünkü. Altta kalmayacağız diye kırk takla atıyoruz. Ne gerek var? İki kişinin arasındaki tartışmayı bin kişi okusa kimi senin tarafında olacak, kimi benim tarafımda. Sonuçta yine 100% desteği arkana alamayacaksın.
 
Sanıyorum bu başlık hakkında forum ahalisinin genel tutumu ortak. Müdahale etme yetkisi olanlar tarafından da bu konuda bir soru işareti kalmadı ve sorumluluk çift taraflı olarak paylaşıldı.

Umuyorum bundan sonra rahat rahat mekatronik bağlamında yerli teknolojileri de gönül rahatlığı ile konuşablileceğiz. Açıkçası benim açımdan bunları konuşabilme özgürlü, forumdaki bütün şahıslardan (kendim de dahil) daha kıymetli.

İnsanlar değişir, gerçek bilgi baki kalır. Bilgi maden gibi, bunu ne kadar işleyebilirsek o kadar mühendislik çerçevesinde gelişiriz...
 
Konu baya ilerlemiş. Yoğun bir haftaydı, ancak sakin zaman bulabiliyorum. Biraz açık konuşacağım. Yazacaklarım kimsenin şahsına değil somut örnekleredir. Başta bu konuda aynı fikirde olmadığım forum yöneticileri olmak üzere herkese büyük bir saygım ve sevgim bakidir.

Biraz uzun oldu ama sabredip sonuna kadar okursanız çok sevinirim.

Önce özet fikrimi söyleyeyim:

1- Tartışma adabına bağlı kalındığı, hakaret ve aşağılama içermediği sürece bu forumun özgürlükçü tarzını seviyorum. Böyle kalabilseydi keşke.

2- Siyaset normal hayatımızın istemediğimiz halde taaa gönbeğinde olan birşey. Çünkü eğitimden, ekonomiye, bilime birçok karar siyasi amaçla veriliyor, olaylar siyasi bağlama çekiliyor. Bunu yapan da çoğunlukla siyaziler ve ister istemez her konu siyaset ile özdeşleşiyor. Bu benim de nefret ettiğim ve eleştirdiğim birşey.

3- Burada konular siyasete gelince değil sanki sistem ve hükümet eleştirildiği anda hassasiyet oluşuyor diye düşünüyorum. Yoksa konut kira fiyatlarının astronomik artışının da, ev sahiplerinin açgözlülüğünün de, gençlerin göç etmesinin de aynı şekilde forum konusu olmamasına rağmen burada en çok "siyasi yorum karşıtı" kişiler tarafından dile getirildiğini ve böyle bir hassasiyetlerinin olmadığını gayet iyi hatırlıyorum. Ancak, konu sistem ve hükümet eleştirisini içermeye başlayınca bir anda hassasiyetlerin ortaya çıktığını, "herşeyi eleştirmek", "kronik hükümt karşıtlığı" gibi sıfatlara maruz kalındığını da gayet net hatırlıyorum. Yani bir güruhu (ev sahipleri, doktorlar, göç eden gençler, esnaf, tüccarlar... vb) komple eleştirince teknik bağlamda kalıyoruz, ama hükümete bulaşınca mı siyasi oluyor, bağlamı kaybediyoruz orada kafam karışık.

4- Bir kaç kişinin söylediği üzere ben de siyaset çizgisinin net çekilebileceği kısmına katılmıyorum. Özellikle siyasetin her yere nüfuz ettiği bir toplumda.

5- Bu forumda bugüne kadar "Sure" konusu açıldı, şizofreni konusu açıldı, kahve demleme konusu açıldı (ki açılsın bence renk katıyor, hiç bir sorun yok) bunlar teknik bağlamı olan konular, gelenleri ilgilendiriyor da siyaset olunca mı konu bir anda "cıss" oluyor.

6-
Başarıyı bol bol, pozitif olarak anlatsak, başarısızlıkları veya eksik kaldığımız yerleri de kısa geçsek?
Bu yaklaşımı doğru ya da bilimsel bulmuyorum. "Eleştirin varsa kendine sakla, öveceksen buyur" olmaz. Eleştirmek ve şüphe bilimin de, sanatın da, sosyolojinin de özüdür. Gelişme katetmenin yolu eksikleri özgürce ve düzgünce tartışabilmektir.

"Neden S400 aldık? İyi poh yedik. Adam da bizim F35 den çıkarıverdi" %100 siyasi bir mesaj
Cümlenin orjnali şöyle: "not: F35 projesinden atılmamıza neden olan S400 kararı da inanılmaz yanlış kararlardandır. Hala aktif olarak kullanılamamaktadır.". Olayın kendisi, teknik bir konuda verilen tamamen siyasi bir karar olunca öyle anlamanız doğal. Ancak, bu cümlenin amacı ve teknik anlamı şu: F35 dışında kalmasaydık savunma yan sanayimiz (bakınız Kale Havacılık, Alp Havacılık ve F35 programında bunlarla birlikte yüzlerce yan sanayi - savunma sanayi firması) özel malzemelerle özel üretim prosesleri gerektiren bu tür üretimlerde çok daha fazla bilgi ve tecrübe sahibi olabilirdi ve yerli uçak konusunda daha fazla birikimimiz olabilirdi. Buna örnek, lisanslı olarak geçmşte F16 montaj ve yedek parça üretim tesisleri kurmuş olmamızın, elektronik harp sistemlerinin modernizasyonunu tek başımıza yapabilecek hale gelmemizin HÜRKUŞ, KAAN vb projeerdeki faydasıdır. Ancak, bu konuda öyle bir hassasiyet oluşmuş ki, eleştiri olması siyasi ya da teknik olmasının önüne geçiyor gibi bir izlenim çıkıyor ortaya.

7- Çoğu mesajma bakarsanız siyasetten çok matematik ve somut olay/veri görürsünüz. Sallamam. Genelleme ve yorumu çok az tutmaya alışırım. Kişileri öcüleştiren komplo teorisi ve art niyetli güçler kolaycılığını sevmem. Konu bir yere geldiyse, bu da teknik bir bağlamda açıklamaktır bence. Bu tür veriye, matematiğe dayanan eleştiriler siyasi hassasiyetleri olanları rahatsız edebilir elbette. bunu da anlarım. Ancak benim siyasi bir hassasiyetim yok, herkesle her konuyu tartışabilirim, herkese her türlü eleştiriyi soğukkanlılıkla dinleyebilirim, anlamaya çalışırım, varsa cevabım veririm, yoksa kabul eder ya da araştırırım.




KAAN konusu özelinde ise:
Bu konu bu yasaklara neden olmuş görünüyor.

1- Konunun 4. mesajı benim, ve muhtemelen sayın yöneticilerin en çok eleştirisi banadır. Ancak, bana göre bu konunun siyasete kayması konuyu açan kişinin gençlerin siyasetten uzak durmasını söylemesi üzerine oldu. Konu açıldığında mesajı ilk beğenenlerdenim. Kaldı ki, o mesaj muhaliflerin seçim ve siyasi nedenlerle TOGG, KAAN gibi projelerle dalga geçmesine kuvvetli bir eleştiri ile başlıyor. Samimi olarak soruyorum, bu siyasi bağlamı olan birşey değil mi sizce? Bu konu safi teknik bir konu saikiyle mı açılmış oluyor şimdi? Buyrun tenik-siyasi sınırını nerede çiziyoruz açıklayın. (bu arada böyle açmasının bence yine sakıncası yok, tabi buna cevaplara da tahammül edildiği sürece...)

2- TOGG konusunda görüşlerimi daha önce paylaştım Arabaya ön sipariş bile açtım. Ancak, büyütülmesini, diğer yerli üretim araçların arkasındaki mühendisliğin görmezden gelinmesini ve olumlu ya da olumsuz şekilde siyasileştirilmesini de bir o kadar eleştirdim. Hala görüşüm aynıdır.

3- KAAN konusu benim için de bir gurur kaynağıdır. Ancak, genç bir arkadaşımız gururunu ifade ederken siyasi şov (iki yönde) haline gelince kafasının karıştığını söyleyince gençlerin siyasetle uğraşmaması, kafa yormaması, kendilerine dikte edilen bilgiye sarılıp kulaklarını ve gözlerini kapamaları gerektiğini ifade eden yine teknik bağlamı olmayan ve katılamadığım bir cevap aldı (konuyu açan ve siyasileştirilmesini eleştiren kişi tarafından). Ben de konu kendiliğinden buraya gelince, katılmadığım bu cevaba ilişkin görüşlerimi ifade ettim. Buna katılanlar oldu, katılmayanlar oldu. Bu sayede konu farklı bir bağlama kaydı. Konu orada duruyor, buyrun okuyun. Birileri özellikle mi siyasete çekmiş, yoksa siyasileşince cevap mı verilmiş ona bakın.

4- Örneğin şu mesaja da bir bakın bakalım, körü körüne eleştirmek mi insanların amacı:
https://mekatronik.org/forum/threads/kaan-ilk-ucusunu-gerceklestirdi.5730/post-100441

5- Konu sahibinin (bu arada tekrar ediyorum, konu sahibi ve forum yöneticilerini bu tartışmadan bağımsız olarak hem severim hem de sayarım; ancak bu eleştiriyi de çifte standartlı bulduğumu ifade etmeye çalışıyorum) yazdığı mesajlara bir bakalım. Kaç kelime teknik bağlam var Yerli işletim sistemi dışında tek bir kelime yok. Ancak ilk mesajdan itibaren teknik olmayan (ve siyasi) bir çok konuya bolca eleştiri var. Ama konu başkaları tarafından "teknik" bağlamından çıkarılmış gibi konuşuluyor burada.

6- Ayrıca verilen cevapta aşağıdaki rahatsız olduğum yorumlar olmasına rağmen konuyu daha fazla germemek adına cevap vermedim. Ona rağmen ilginç bir eleştiri durumu oldu:
. a- "tuşlarımıza basıldığı" : kimse kusura bakmasın. Ben hayatım boyunca uzaktan yönetilen, düğmesi/tuşu olan, birileri için ya da konjektöre göre görüş beyan eden birisi olmadım. Burada da olmam. Neyse inandığım güzel ve çirkin taraflarını beraber söylerim. Size de tavsiye ederim.
. b- "içi boş insanlar olmamız": buna yorum yapmak istemiyorum.
. c- "KAAN'ın test uçuşunun Cumhuriyet tarihinin en önemli olaylarından biri olması ": Hilafetin kaldırılması, Latin alfabesi, kadın hakları, Hatay'ın Anavatana'a katılması, Kıbrıs Harekatı, ilk sanayi tesislerinin kurulması (şeker ve basma fabrikaları), çok partili hayata geçiş, yüksek mühendis mekteplerinin açılması, soyadı kanunu, ilk tıp fakültesi, atom enerjisi kurumunun kurulması, F16 fabrikası ... ve daha hatırlamadığım onlarca hadisenin içerisinde bence çok fazla iddalı bir yorum. Ama eleştirsek hemen komple küçümsemek ile eleştiriliyoruz. Komple küçümsemek ile komple yüceleştirmek bana göre aynı davranışın iki türevidir. İkisi de yanlıştır.


Yani, KAAN konusu açıldığında teknik bağlamından ziyade siyasi bağlamı daha fazla bir konuydu (açılış cümlesi zaten siyasi eleştiri ve bence sakıncası da yok). Siyasetin günlük hayatta (özellikle gençler için) yeri var mı yok mu konusuna yine konu sahibi tarafından kaydırıldı. Sonrasında da bu düzlemde devam etti. Ne zaman ki muhalif görüşlerin ağır bastığı bir hal aldı, o zaman hoşgörü azaldı diye düşünüyorum. O yüzden konu siyasi bağlama kaydı eleştirisinin haklı olmadığını düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
@ozkarah önemli olan sorun, forumda hükümet yanlısı görüşlerin mi yoksa muhalif görüşlerin mi engellendiği olayı değil. Birincisi de olsa, ikincisi de olsa sonuç farketmiyor. Her iki durumda da çok itici ve insanları forumdan soğutucu bir ortam doğuyor. İnsanlar birbirine kızıyor, soğuyor ve iletişimi kesiyor. Durum böyle olunca da birşeylerin yapılması bir zorunluluk haline geliyor. Benim forumdaki amacım, siyasi konuların özgürce tartışılması değl artık, çünkü bu, forumun asıl amacına ulaşmamızda en büyük engel haline gelmiş durumda.

Yapılan işlerin övülmesine gelince ... Eğer Türkler olarak yaptığımız her teknolojik ilerlemeyi överken pozitif ayrımcılık yapsak, yererken de çok dikkali ve kararınca yapsak, bu ancak ülkemize olan sevgimizin sonucudur. Ben çocuğumu da her zaman yerdiğimden çok daha fazla överim. Amacım teşvik etmek. Yereceğim zaman da çok yapıcı ve dikkatli dille yererim. Eğer ülkedeki teknolojik gelilşmelere bu şekilde yaklaşım gösterirsek, biz hükümet yanlısı mı olmuş olacağız? Eğer ülkedeki teknolojik gelişmelere bu şekilde yaklaşım gösterirsek, bu forumun amacına zarar mı verecek?
 
Anlıyorum, ancak biz bu kurumların annesi babası değiliz, sonuçlarından etkilenenleriz. Onları teşvik etmek bizim görevimiz değil. Devlet bunu fırsat eşitliği çerçevesinde zaten yapmalı.

Güzel taraflarıyla elbette gurur duyacağız, duyuyoruz. Ancak eksiklerini söylemezsek ya beğenmediğiniz o siyasete hizmet etmiş oluyoruz, onlar gibi davranmış oluyoruz ya da "başarı körlüğü"ne neden olmuş oluyoruz.

Hala doğrusu, olanı olduğu gibi ifade etmektir bana göre.
 
Mesela konu forumun ilgi alanı çerçevesinde mühendislik eğitiminin akademik seviyesini nasıl arttırırız olsa bunu siyasetin üniversitelere egemen olmuş olmasından bağımsız tartışabilir misiniz? Yaparsanız bir anlamı olur mu?

Bu arada yanlış anlaşılmasın ben belli bir siyasi ya da dini görüşe karşı bir duruş sergilemiyorum. Kimin yaptığına bakmadan doğruya doğru, yanlışa yanlış demeye çalışıyorum. Bir şeyi bütünüyle doğru, ya da bütünüyle yanlış kabul etmek zaten hayatın akışına ters. O kadar mükemmel ve gelişime kapalı bir olgu olduğunu sanmıyorum.

Buradaki çeşitli tartışmalarda kalıplaşmış ve hükümete karşı aşırı eleştirel bir görüş sahibi olmakla eleştirilen insanlardan birisiyim, ona da açıklık getireyim:

Özetle bu hükümetin de yaptığı bir çok iyi şey olduğu gibi bir çok yanlış şey de olabilir ve bunlar bizi doğrudan etkiliyor olabilir. Buu bütün açıklığıyla söyleyebilmek, kavga etmeden tartışabilmek medeniyet ve samimiyet göstergesidir.

Diğer hassas konu olan Din konusuna gelince: Mesajlarımdan sanki İslam'a ya da dinlere karşı bir muhalif görüşüm olduğu gibi yanlış bir algıya kapılanlar olabilir. Tam tersine dinin kutsallığına inancım siyasete alet edilmesine olan tepkimin sebebi. Kendimi ifade edebilmek için bunu yazmaktan hicap duyuyorum, ancak şu anda eşi Medine'de Umre yapan birisi olarak bunları yazıyorum.

O yüzden lütfen kafamızda belli kalıplara insanları sokup, kategorik tepkiler vermeyelim. Konu olay özelinde yazılanlar üzerinden ve mümkün olduğunca veri ve matematik kullanarak tartışalım. O durumda konudan bağımsız kimse kimseyi rahatsız etmeden konuları tartışabileceğimize inanıyorum. Yasakların ise kolay yol olduğunu düşünüyorum.
 
@ozkarah işin doğrusu senin dini inancını da siyasi görüşünü bilmek istemiyorum. İyi niyetinden hiç kuşkum yok ama denenmiş ve sonucu iyi olmamış bir sistemi sürdüremeyiz. Biz burada gençleri teşvik edelim, birşeyler yapsınlar diye uğraşırken giderek daha fazla sayıda üye "burası sırf siyaset ve dinin tartışıldığı bir yaşlılar kıraathanesine döndü" demeye başladı. Bu beni son derece rahatsız eden bir durum.

Sen gene uygun gördüğün şekilde fikrini söylemeye devam et. Ama ilgili konu hepimizin rahatlıkla tanıyabileceği o itici, zehirli havaya büründüğü anda, o mesaj ve ondan sonra gelen bütün mesajları sileceğiz. Gerekirse konunun tamamını sileceğiz. Ben başka bir alternatif göremiyorum. Sen görüyorsan fikirlerini dinlemek isterim.
 
Mesajım sizin özelinizde değildi.

Sorun değil, ben her zamanki gibi kendimi ve sorun ile ilgili fikrimi, ve çözüm önerimi ifade etmek istedim. İfade de edebildiğime inanıyorum.

Başta da dediğim gibi forumun bir yönetimi var; kendilerine ve alacakları karara aynı fikirde olmasam da saygı duyuyorum. Her mesajımın usül, adab ve içerik açısından arkasındayım. Ancak, doğrusunun o olduğuna inandığınız durumda, bu konudakiler de dahil istediğiniz mesajımı elbette silebilirsiniz. Ya da silmemi istediğiniz varsa söyleyin ben de silebilirim.
 
@ozkarah işin doğrusu senin dini inancını da siyasi görüşünü bilmek istemiyorum. İyi niyetinden hiç kuşkum yok ama denenmiş ve sonucu iyi olmamış bir sistemi sürdüremeyiz. Biz burada gençleri teşvik edelim, birşeyler yapsınlar diye uğraşırken giderek daha fazla sayıda üye "burası sırf siyaset ve dinin tartışıldığı bir yaşlılar kıraathanesine döndü" demeye başladı. Bu beni son derece rahatsız eden bir durum.

Sen gene uygun gördüğün şekilde fikrini söylemeye devam et. Ama ilgili konu hepimizin rahatlıkla tanıyabileceği o itici, zehirli havaya büründüğü anda, o mesaj ve ondan sonra gelen bütün mesajları sileceğiz. Gerekirse konunun tamamını sileceğiz. Ben başka bir alternatif göremiyorum. Sen görüyorsan fikirlerini dinlemek isterim.
Bu silinme isleri basladiginda, insanlarin siyaset konusmayi ogrenemeyeceklerini, herhangi bir yerde herhangi bir anda (gercek hayatta) acilacak siyasi konusmalarda dahi basari gosteremeyeceklerine inanirim. En azindan burada gecmiste soyledikelride kayitli oldugundan, neyi nasil soyleyeceklerini kesfedebilirler,

En nihayetinde zaten dengesizlesme basladiginda sizler cok guzel uyariyorsunuz, ama silinmeye basladimi kisi neye nasil uyari yapildigini, ya da nasil dusunmesi gerektigini ogrenemyecek.

Bence OYLAMA yapalim.
 
Bu silinme isleri basladiginda, insanlarin siyaset konusmayi ogrenemeyeceklerini, herhangi bir yerde herhangi bir anda (gercek hayatta) acilacak siyasi konusmalarda dahi basari gosteremeyeceklerine inanirim. En azindan burada gecmiste soyledikelride kayitli oldugundan, neyi nasil soyleyeceklerini kesfedebilirler,

En nihayetinde zaten dengesizlesme basladiginda sizler cok guzel uyariyorsunuz, ama silinmeye basladimi kisi neye nasil uyari yapildigini, ya da nasil dusunmesi gerektigini ogrenemyecek.

Bence OYLAMA yapalim.


Bence buna gerek yok. Dediğim gibi mevcut bir forum yönetimi var ve forumu belli bir seviyeye taşımışlar.
Moderasyon konusunda, bakış açısına katılmasam da, onların vereceği kararın yeterli olduğunu düşünüyorum.
Şu anda konu sıcak ve tepki de ona göre. Zaman içerisinde bir orta yol bulunacaktır.
 
Bazı şeyleri öğrenmek, anlamak için geçmişe bakmaya gerek yokki. Biri benim mesajımı silse ve neden sildiğini söylese benim için kafi. Forumda görmek istediğimiz şey teknik konular. Test cihazları, laboratuvar ekipmanları, kodlama örnekleri vs.
KAAN uçağı ile ilgili Bir videoya denk geldim geçen gün. Adam uçak kalkarken dikey stabilizerlerin sürekli hareket halinde olduğunu görmüş ve "KAAN uçağının dikey stabilizerleri neden ilk kalkışta sürekli hareket etti" diye bir başlık atmış ve video içinde buna değinmiş. Bizde konusu açılır açılmaz başka yerlere kaymaya başladı.
Ben mesela bu stabilizer olayını konu içerisinde dillendirip konuşmak istiyordum. Ama baktımki başka şeyler konuşuluyor araya girmedim.

Muhtemelen benim gibi aklında teknik konular olan kişilerde farklı konularda bakıyorki konu içeriği tekniğin dışında, ya hiç karışmıyor yada aklındaki teknik kısmını unutup o da kapılıyor içeriğin akışına. Sonuç olarakta bakıyoruz ki millet bir birine girecek kilitlemek zorunda kalıyoruz.
 
Bazı şeyleri öğrenmek, anlamak için geçmişe bakmaya gerek yokki. Biri benim mesajımı silse ve neden sildiğini söylese benim için kafi. Forumda görmek istediğimiz şey teknik konular. Test cihazları, laboratuvar ekipmanları, kodlama örnekleri vs.
KAAN uçağı ile ilgili Bir videoya denk geldim geçen gün. Adam uçak kalkarken dikey stabilizerlerin sürekli hareket halinde olduğunu görmüş ve "KAAN uçağının dikey stabilizerleri neden ilk kalkışta sürekli hareket etti" diye bir başlık atmış ve video içinde buna değinmiş. Bizde konusu açılır açılmaz başka yerlere kaymaya başladı.
Ben mesela bu stabilizer olayını konu içerisinde dillendirip konuşmak istiyordum. Ama baktımki başka şeyler konuşuluyor araya girmedim.

Muhtemelen benim gibi aklında teknik konular olan kişilerde farklı konularda bakıyorki konu içeriği tekniğin dışında, ya hiç karışmıyor yada aklındaki teknik kısmını unutup o da kapılıyor içeriğin akışına. Sonuç olarakta bakıyoruz ki millet bir birine girecek kilitlemek zorunda kalıyoruz.
Tamam birisi o konuda hem bahsettiginiz stabilizer den kayda deger bir bilgi sunmus ve ayni zamanda, siyasi hos olmayan bir konudan bahsetmis. Siyasi deyip hepsini mi sileceksiniz? Yoksa sadece siyasi konu tarafi mi silinecek?

Benim tavsiyem hic bir sey silinmeden uyarida bulunulsun, analamiyorsa imza ya yapildigi gibi silinsin. Insan anlar, diger insanlar neden cezalandirilsin, konusurken ya bu soyledigim siyasi mi? diye dusunmek zorunda kalacak olmak cok hos degil.
 
Forum yönetiminin kaygısını kısmen anlıyorum fakat siyasi bağlam - teknik bağlam ayrımındaki kriterlerini pek anlayamıyorum. "seçim vakitleri" , "siyasi meze" gibi son derece siyasi ifadeler içeren ilk mesaja sahip bir konu sanki sonradan siyasileşmiş gibi siyasileştiği için kapatıldı. Bence net ve samimi bir tavırla bu sorun zaman içinde azalacaktır. Böyle olunca sanki forum yönetimi belli bir siyasi yönelimle hareket ediyor gibi oluyor. Öyledir demiyorum ama öyle algılanabilecek bir durum. Biz her türlü siyasi tavıra karşı mesafeliyiz mesajı verilirse bu tip kutuplaşmalar azalacaktır. Ayrıca belirteyim genel anlamda forum yönetiminden çok memnunum fakat bu konuda eleştrim var.
 
Benim tavsiyem hic bir sey silinmeden uyarida bulunulsun, analamiyorsa imza ya yapildigi gibi silinsin

O sistem yürümedi. Konuyu kilitledik, ama son mesajı yazamamış olan "cevap hakkının gaspedildiğini" söyleyerk şikayetçi oldu. Kimisi forumu terketti. Kimisi hem forumu terketti hem de misketlerini aldı gitti (tüm mesajlarını sildi). Yani siyasi ifade özgürlüğü bize sadece üye kaybı, üyeler arası husumet, ve binlerce silinmiş measj ve bütünlüğü bozulmuş konu bıraktı.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,839
Mesajlar
99,583
Üyeler
2,479
Son üye
yiyehuoxing32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top