Forumda konulara siyaset ve dinin karışması

Turk olunca ne oluyor ki anlamadim

"Biz kırk kişiyiz, birbirimizi biliriz."

Yukarıda bahsettiğim iki global siteden birinde hintli ile amerikalı karşılaşınca siyaset konuşma olasılığı nedir?
İki amerikalı karşılaşınca siyaset konuşma olasılığı nedir?
Bu açıdan bak olaya. Türk olunca bir şey olmuyor. Irklar çoğunlukta olunca bir şeyler oluyor.
O kadar yazdığımın öyle bir yerinden cımbızlamışsın ki, Sanki Türk olunca her türlü :bok1: oluyormuş gibi, yada Türkleri aşağılamışım gibi hissettiriyorsun.
 
Bunun bir sınırı yok. Birincisi katılımcıların çok büyük bölümü ABD'den. Oradaki aynı ülkeden insan sayısını alsak, buradakine göre hayli fazla. Problem çıkmaması bundan kaynaklı değildir.

İkincisi ülkelerarası konularda da tartışılabilecek bir sürü siyasi konu var.

Asıl farkın eğitim ve demokratik olgunluk düzeyi olduğunu düşünüyorum.
 
Bunun bir sınırı yok. Birincisi katılımcıların çok büyük bölümü ABD'den. Oradaki aynı ülkeden insan sayısını alsak, buradakine göre hayli fazla. Problem çıkmaması bundan kaynaklı değildir.

İkincisi ülkelerarası konularda da tartışılabilecek bir sürü siyasi konu var.

Asıl farkın eğitim ve demokratik olgunluk düzeyi olduğunu düşünüyorum.
Ama kimsenin bunu kabul edeceğini sanmıyorum. Olumsuz özelliklerimiz söz konusu olduğunda biz temsili olarak :)

 
iki gun once aracla 2 serit yolda giderken onume bir kavsak denk geldi, ben sol seritteyim ve hemen 30 metre ilerimde de yabanci plakali orta halli yildizli marka bir arac var, ozellikle mesafemi korudum bakalim kavsagi onume kirip iceriden mi donecek yoksa kendi seridini takip edip en distan mi donecek diye, adam yavasladi ve en distan dondu, aracin icindeki de 70 yaslarinda birisiydi, hem adami taktir ettim hemde o adama hicbir kameranin olmadigi bir yerde bile baskasinin hakkini gasbetmemesini ogreten ve benimseten sisteme imrendim, isin garip tarafi bu adam muhtemelen bir turk.
 
Zaman zaman özellikle seçim vakitlerinde, yerli araç gibi birçok konuda olduğu gibi milli muharip uçağımız KAAN'da epey dalga geçilen bir konuydu. Bugün 5. nesil KAAN uçağımız göklerle kavuştu. Bilindiği gibi daha öncede HÜRKUŞ uçmaya başladı.

(Uçak (yerli teknolojiler) bana göre siyaset malzemesi değil. Gençler gündelik goygoya kapılıp, bu işlerin ciddiyetini es geçmeyin! Bakın uçanı-kaçanı ile güzel örnekler var. Uzun vadede bu alanları değerlendirebilirsiniz.)

Bu tarz konuların siyasi meze yapıldığı ortamda gençlerde işin ciddiyetini fehmedemeyebiliyor. Umuyorum bu somut neticeler gençler için doğru bir örnek teşkil eder.

(Gençlerin gündelik siyasetle boğulduğu şu ortamda, teknoloji üretme potansiyelimizi daha kuvvetli vurgulamamız gerekiyor. Teknoloji üretebilen adam dünyanın her yerinde her döneminde kıymetli olur.)

Asıl söylemek istediğim, forumda birçok öğrenci proje arayıp duruyor. Belki bu yatırım yapılan alanlarla ilgilenip daha detaylı araştırmalar yaparlarsa, -daha önce üretilmiş bile olsa- kendi projelerini bu çerçevede şekillendirebilirler.

(Uçağın kalkışındaki kanat hareketi, yerli işletim sistemi, yapay zeka teknolojisi, diğer İHA’larla koordineli uçuşu, yerli üretim füze ve ekipmanları kullanacak. Dolayısıyla gençler bu alanlarda kendilerine bir proje geliştirebilir, hayal kurabilir.)

Bu tarz haberlerin gençler tarafından kendilerine yol gösteren deniz feneri gibi görmesi gerektiğini düşünüyorum.

(Gündelik siyasete kapılmayın, gelecekte güçlü bireyler olmanız için eğilimlerinizi uzun vadeli hedeflere göre yapın. Ortalık diplomalı işsiz, daha vahimi gizli işsizi gibi tiplerle dolu. Eğitim lafla değil, vizyonla mana kazanır.)

Bu arada hepimiz için hayırlı olsun.
(Gerek var mı?)

Konuyu bir de bold okuyun, yetmezse parantezlerle açıklamaya çalıştım. Yinede mesajda siyaset mi görüyorsunuz? O zaman yazının devamı tam da sizler için. :D

KAAN konusunda 24 tane mesaj var. Bunlardan 5 tanesi bana ait.
  1. Yukarıdaki açılış mesajı.
  2. Bir soruya (genele değil), şahsi görüşümce doğrudan verilmiş bir cevap. İçeriğinde ilk mesajda olduğu gibi gündelik işlerle değil, uzun vadeli hedeflere odaklan diyorum.
  3. @ozkarah ile bir fincan çay/kahve içmişliğimize istinaden, tartışma düzeyini de sevdiğimden, konunun -siyasete evrileceğini unutma gafleti ile- yazdıklarına verdiğim bir cevap.
  4. Hemen arkasından bu durumu fark edip genel olarak özetle konuyu siyasetten uzak tutmamız gerekiyor diyorum.
  5. Son olarak bir süre sonra genel olarak özetle konuyu siyasetten uzak tutmamız gerekiyor diye tekrar ediyorum.
Geri kalan 19 mesajın, 1 tanesi genç bir kardeşimizin gündelik siyasetin onu boğmasından hayıflanması, 1 tanesi konunun kitlenmesi, 17 tanesi de tamamen "siyaset" adı altında mesaj.

Arkadaşlar yapmayın!

Mesaj sayı ve içerikleri ortada iken, benim teknik bir tartırşmaya evrilmesini beklediğim konuya, siyaset için açtığımı söylemenizin ya da ima etmenin bir neticesi olmaz. İçinde bir defa yerli yazılım dediğimde konunun buralara evrilmesi gerektiğini vurgularken. Bu bile siyasi bir mesajmış gibi alıntılanmış.

--

Kabul etmiyorum ama hadi ben teknik içerik üretmeyi beceremedim, bir önceki kitlenenSpace X uzaya çıktı” başlığını atan, forum kurucusu olan @taydin da mı beceremedi?

Space X sorunsuz bir şekilde uzaya çıktı. Bir Türk astronot da çıktı ve hepimiz çoştuk, gururlandık, ama benin yörünge ile ilgili birşey kafama takıldı.

Şimdi, ISS kabaca 400 km yüksekte ve 28000 km/h hızda uçuyor. Ama SpaceX, 200 km yükseğe çıktı, hız de 28000 km/h idi ve bütün motorları kapattı. Bu nasıl olur yav? Eğer 400 km yüksekliğin yörünge hızı 28000 km/h ise, 200 km yüksekliğin hızının çok daha fazla olması lazım. Adam motorları kapatınca da o uzay aracının hızla irtifa kaybetmesi lazım. Ama kaybetmiyor. Ya motorlar kapatılmadı (görünüşte kapalı idi ama ...) yada başka anlamadığım bir ayrıntı var

Diye açtığı konuyu, içinde “Alper Gezeravcı” geçtiği için aşağıdaki mesajla kitledi.

Yav yörünge ile ilgili bir soru sordum, gene başladı kutsal siyaset savaşları. Neyse, yörünge konusunu farklı bir şekilde çözmem gerekecek gibi duruyor.

Hadi diyelim ki o da beceremedi!

İSTİSNASIZ hükümet iradesi olan her konu baltalanıyor. Bu siyaset konuşmak değil. Bir kesimin hükümet hassasiyeti filan da değil, bu tarz konularda hep aynı dümen, bilinçli/bilinçsiz konu sabote ediliyor.

--

Matematik ortada. Herkesin profilinde kaç konu açtığı görülüyor. Benim bugüne kadar 200’den fazla açtığım konu var. Ne ürettiğim belli. 3-5 tanesi siyasi ise, susmak erdemse, söylendiği gibi bende siyaset yapıyorsam, siz benim gibi gün görmemiş, zır cahile uymayın.

Ne unvan, ne gelir ne de başka bir şey, forum, dolayısıyla gençler için böyle de olabilir diye ürettiğim içerikler ve sayısı ortada.

Tekrar tekrar söylüyorum. Ağırlıklı olarak teknik anlamda katkınız yoksa, açtığım konuya sadece siyasi içerikle dahil olmayın. İfade özgürlüğü böyle birşey değil.

Konu açmak bedava, ifade özgürlüğü de var. Kendi konunuzu “XX hakkında siyasi yorumum” diye açık bir başlıkla oluşturun. İfade özgürlüğünüzü neden kullanmıyorsunuz da bunu kısıtlayalım denince "hoş olmaz" diyorsunuz?

Kim siyasi yorum yapmak isterse açık bir siyasi başlık altında konuşun, canım isterse belki bende dahil olurum. O başlık altında kimse kimseye neden siyaset konuşuyorsun demez...

--

Bir de diğer türlü bakalım! Siz hiç mi merak etmezsiniz? Bilimsel bakış açınız nerede?

Yerli teknolojilerle ilgili teknik bağlamı olan konuyu açmayı ben beceremiyorsam, siz açın.

Ee, o da yok?

--

Ayrıca 4-5 sene yönetici yetkileri ile burada bulundum. Bir tutumu dayatmak, bir gruba olan yakınlığımı buraya taşınmak gibi siyasi bir kaygım olsaydı; bu yetkileri kullanmak için bol bol mazeretim oldu, onları kullanırdım. “İstersen forumu bütün yedekleriyle tamemen sil, canın sağ olsun" denilen bir ortamda, ne bir kişiyi banladım, ne de bir mesaj sildim.

--

Özetle;
Kendimizi kandrımayalım, siyasi mesaj adı altında (siyasi ve objektif olsa arada mualifette eleştirilir, iyi şeylerden de bahsedilir?) işin içinde hükümet iradesi varsa -TEKNİK BİLE OLSA- (bakınız: “Space X uzaya çıktı”) HER KONU kilitlenmeye sürükleniyor.

İfade özgürlüğü varken kendi konusunu açmayıp, başkalarının konularının kilitlenmesine sebebiyet verenlerin, bu mağduriyeti gidermek adına sınır koşul çizelim dendiği bir noktada, “hoş olmaz” diye görüş beyan edilmesinin manasını ben çözemedim.

Durup durup başa dönmenin bir faydası olmadığı gibi, bu eylemsizlik için ayıracak enerjiniz varsa (burası doğrudan yönetime) haberim olsun, çünkü benim açımdan anlamsız bir durum.

Şahsen birçokları gibi bu belirsizlik için o kadar vakti ve enerjisi olan biri değilim. Bu kadar emek veriyorken, ne olacağını bilmek isterim....
 
1709507275505.png

Bunu yazdim, ama sonra siliyim dedim. Bunu bile yazarken urkutuyorsunuz. :avare1:
 
31410 eklentisine bak
Bunu yazdim, ama sonra siliyim dedim. Bunu bile yazarken urkutuyorsunuz. :avare1:

Ürktüğün ve mesajı sildiğin çok belli. :D

Şakası bir yana, bütün medeniyetlerin yazılı/yazısız kanunları var. Sonuç olarak mutlaka bir yaptırımı var. Önemli olan adil olmak.

Kimse doğuştan muhteşem doğmuyor. Sınır koşulları doğduğumuz günden itibaren öğrenmeye başlıyoruz.

Mevcut durumun daha iyi bir versiyonu olacaksa, bu öğrenmeyi durdurmanın da bir manası yok.

Bence bu kadar şahsileştirip, alıngan bir yaklaşımın kimseye faydası olamaz. Aksine zararı olduğu aşikar.
 
Aynen oyle, komple serbest birakip , simaranlari dovmek lazim :saril:
 
Sevgili @Sercan, öncelikle şunu belirteyim; ben seni ya da @taydin'ı yanlış konu açmakla filan eleştirmiyorum. Dolayısıyla beceremediğin birşey olduğunu da düşünmüyorum. Aşağılama, ırkçılık vb. içermediği sürece, siyasi mesaj da içeren konu açılmasının benim açımdan hiçbir sorun teşkil etmediğini defalarca söyledim. Benim bununla bir sorunum yok.

Mesajlarını sıralamışsın. Müsade edersen aynı yöntemle benim açımdan bakalım:

1- Konuyu açtığın ilk mesajını BEĞENMEMLE başlıyor hikaye. (Girişinin zaten siyasi olmasına takılmadan, çünkü bence önemli değil, bunu da söyleyebilmelisin ki onlara da katılıyorum. Ben de seninle benzer duyguları paylaşıyorum Kaan konusunda.)

2- İLK MESAJIM: Sonra ikinci mesajın tamamen siyasetten uzak durulması gerektiği üzerine. İçinde bitlilerden, Adnan Oktar'a, dış güçlere ne ararsan var. Gündelik işler değil doğrudan siyasetten ve siyaset takip etmekten bahsediyorsun ve açtığın konuyu KAAN'dan alıp "Siyaseti izlemek gençler için kötü mü?" ve hor görme üzerinden "Eleştiri yapmamalı" noktasına getiriyorsun. Bunun da benim açımdan bir sakıncası yok. O saate kadar ben sadece ilk mesajını beğenmek noktasındayım. Ama bu getirdiğin yeni düzlemdeki fikrine katılmıyorum ve ancak o zaman konuya mesajla dahil oluyorum. Kısa bir şekilde fikrimi beyan ediyorum. Gençler siyaset, ekonomi, politika, bilim, sanat hepsini takip etmeli, herşeyden haberi olmalı diyorum. Yani ben cevap yazdığımda konu zaten KAAN değil siyasetin günlük hayatımızdaki yeriydi. Buraya da sen getirmiş oldun.


3- İKİNCİ ve ÜÇÜNCÜ MESAJIM: Sonra sen de bana katılmadığını uzunca ve siyasi öğelerle anlatıyorsun. Yurtdışına giden gençlere konuyu bağlayıp onları suçluyorsun. Ancak, ikinci mesajın sonunda, konunun başından beri ilk defa teknik bir cümle görüyoruz (yerli işletim sistemi). Ben de senin bana yazdığın bu iki mesajdaki eleştrilerine doğal olarak cevap veriyorum. Yani kesinlikle burada siyasete evrilmedi konu. Çok öncesinde evrilmişti. Ve bu iki mesajında bu kadar teknik bağlamndan yine uzak, siyasi (haklı-haksızsın demiyorum: Mustafa Kemal'in bakış açısı, kemiklerinin sızlaması, serseri profesörler, Demirağ, Devrim ...) yorumlar kullanıyorsun. Ama ikinci mesajın sonunda "hadi siyaset yapmayalım" deyince ilk paragrafları yok mu saymalıyız, cevap vermemeli miyiz ?

Ayrıca cevabımda net olarak şunu söylüyorum, bu mu siyaset yapmak, hor görmek ...vb? Bence ben de siyasi malzeme olmasını senin kadar, hatta daha sert eleştiriyorum:

"KAAN benim için milli gurur kaynağımız. İnşallah çok daha iyi yerlere gelir. Türkiye'nin jet uçağı ve parçası üretim kabiliyeti 3-5 yılda oluşmadı. Projede 50 yıllık TUSAŞ'ın, F16'ların Türkiye'de üretilmesini sağlayan siyasetçilerin, yöneticilerin, mühendislerin, eski Savunma Sanayi Başkanlığı başkanının, THY eski genel müdürü Temel Kotil'in, mevcut hükümetin, önceki hükümetlerin bir kısmının, F35 projesinde yer almış savunma sanayi firmalarımızın müthiş bir katkısı var.
Ancak, KAAN gibi projeleri siyasette rant aracı elde etmek için olumlu ya da olumsuz yönde kullanacak her siyasetçinin ise Allah belasını versin. Bu kadar netim."



4- DÖRDÜNCÜ MESAJIM: Bunun zaten Türkiye'nin potnsiyelini gösteren, bu tür projelerin desteklenmesi gerektiğini ifade eden, daha önceki projeleri (SİHA) öven çok olumlu bir mesaj olduğunu düşünüyorum.


5- Sonrasında boş olmakla eleştirildiğimiz, tuşlarımıza filan basıldığını söylediğin mesajın var. Buna ise özellikle cevap vermiyorum.

İşte benim açımdan hikaye böyle. Bunun herhangi bir yerinde konuyu benim siyasete taşıdığımı, bunun için bir çaba gösterdiğimi, birşeyleri sabote ettiğimi, bir hata yaptığımı düşünmüyorum. Yanlış anlaşılma olmasın, senin de bir hata yaptığını düşünmüyorum. Görüşlerini gayet güzel ifade ettiğini düşünüyorum. "Tuşlar" ve "içi boş olmak" konusu da olmasaydı daha iyi olurdu tabi.

Ama sonrasında konunun hiç siyasetle ilgisi yokmuş da, birileri gelmiş sonradan sabote etmiş demek doğru olmuyor bana göre.
 
Aynen oyle, komple serbest birakip , simaranlari dovmek lazim :saril:
O zaman daha net cevap vereyim.

Kimin hangi görüşte olduğu, dayak yediği, kimin kimi dövdüğü filan benim konum değil.

İnsalığa fayda sağlayabilecek fikir üretebilmek, benimle aynı hobileri paylaşan insanlarla kaliteli vakit geçirmek, gençleri ve dünyayı anlayabilemek gibi değerler adına burada konu açıp zaman harcıyorum.

Bir ölçüye kadar siyasette konuşulabilir ama açtığım konu bir şekilde amacına hizmet edemiyor ve saatler sonra kilitleniyorsa, ben otomatikmen amaçsız yere vakit öldürüyorum demektir.

O zaman hep beraber gidelim kahvede pişti atalım. Neden iki çocuğumun rıskı olabilecek parayla bu kadar ekipman alıp, kafa patlatıyorum?
 
Space X uzaya çıktı konusundaki mesajlarıma da bakalım:

---------------------------------------------
Bu güzel bir olay. Bu tür olaylar, bilimsel çalışmalar desteklenmeli. ISS'de bir Türk olması güzel olur.
Ancak maliyet bana da uçuk geldi. Kazanımla orantılı gelmiyor. Bunun yerine uzay programı olan bir ülke ile işbirliği çerçevesinde TUA adına çok daha fazla bilimsel ve teknik kazanım elde edilebilirdi.
Ancak, nihayetinde bir para ödenip bir seyahat satın alınıyor. Bununla dalga geçilmesini doğru bulmamakla beraber; abartılmasını, bir siyasi şova dönüştürülmesini de aynı derecede vahim ve komik buluyorum.
---------------------------------------------

---------------------------------------------
(bunun yerine yerli X firmasını destekleseydik konulu bir mesaja cevaben...)
Katılmıyorum. İkisi birden de yapılabilir ve yapılmalı (tabi uygun şartlar altında).
Ancak, bence sorulması gereken:
1- Bu çalışmada elde edilecek bilimsel ve teknik kazanımın bedeli 55 Milyon Dolar mı?
2- Bu işi başka bir şekilde yapmak daha faydalı ya da ucuz olur muydu?
3- Seçim olmasaydı ve siyasi şov değeri olmasaydı yine 55 Milyon verilip bir astronotumuzu gönderir miydik?
----------------------------------------------


Yıkıcı mı bunlar? Sorulmamalı mı? Bir cihazı tartışırken kırk kere fayda maliyet tartışıyoruz. Böyle önemli bir projede konuşulmamalı mı? Katılmadığınız bir kısmı var mı?
 
@ozkarah herşeyden evvel, benim siyasetle içerikli sohbet etmekten keyif aldığım biri olduğunu belirtmeliyim. Bunu yapabiliyor olduğumuzu düşünmesem bu hissiyatta olmam.

Bugüne kadar özel olarak birine cevap verdiğimde hep @ozkarah şeklinde etiketleyip ya da alıntılayıp doğrudan muhatabıma cevap vermeye özen gösterim. "Kızım sana söylüyorum gelenim sen işit" tavrıyla bir gönderme filan yapmadım. Varsa bu noktada bir gri alan netleştirmek adına tekrar etmiş olayım. Dolayısıyla topluluğa hitaben genel ("bütün tuşlar" vb) yazdığımda, buna yorumun benim düşüncemle örtüşmüyor.

"Space X uzaya çıktı" konusunda da siyaset konuşulmuş ama benim bir tane mesajım yok.

Aksini savunuyorsun ama ben genel olarak gündelik siyaseti takip eden biri değilim ve böylede yaşabildiğinin ıspatıyım bir bakıma. Dolayısıyla senin içeriğini siyasi gibi yorumladığın mesajlarım aslında o kadar da siyaset amacı taşımıyor.

Bütün bunlardan öte, forumun selameti bakımından, bireysel sohbetimizin forumun selametinden daha kıymetli olmadığını düşünüyorum. Çünkü bir vakit ayarlayıp, kahve eşliğinde daha hararetli de tartışabiliriz. Ama buradaki etkisi maalesef aynı olmayacak.

Forumda siyaset konuşulmaması gerektiğini ifade ederken, hiçkimse özelinde değil, genel fikri söylemlerde bulunduğumu bilmeni isterim.

--

Tabii ki de konuşulması gerektiğini düşündüğün her konuyu, niyeti net bir başlık altında konulaştırabilirsin. Konuya dahil olabilirim ama hangi konuyu açacağına karışmak benim haddim değil. Diğer yandan 3. birinin konusunu kilitlenecek noktaya sürüklemen adil değil.
 
Son düzenleme:
1-
2-
3- Seçim olmasaydı ve siyasi şov değeri olmasaydı yine 55 Milyon verilip bir astronotumuzu gönderir miydik?
Ben sizi saygı ve sevgi ile takip ediyorum. Teknik bilginize de ayrıca hayranım.
İlk iki maddeye anlam yüklenebilir ama evrilecek kadar bir sonuç çıkmaz. Ama bu üçüncü maddeyi ele alarak fikrimi söyleyeceğim.
Sizin art niyetli olmadığınızı anlıyorum ama bazılarımızda frenleme mekanizması yok. Bu üçüncü madde çok kolay siyasete evrilebilir. Sizde "yok ben öyle demek istemedim" diye anlatırken çoktan bir kaç kişi daha dahil olmuş olabilir. Sonrası malum.
Yine söylüyorum. Kimsenin ağzına kilit vuracak değiliz. Ama müdahale ettiğimizde alınmaca gücenmece olmasın.
Siz zaten bu durumu kabul ettiğiniz için sorun yok. Ben sizin nezdinizde bir kez daha forum geneline ilan ediyorum.
 
@Gokrtl ;
Yorumların için çok teşekkür ederim. Ben zaten siyasetin her konunun bir şekilde parçası olduğunu düşündüğüm için buraya evrilmesini de doğal görüyorum. Ve bunun kendi başına bir suç olmadığını düşünüyorum.

Zaten ironi şurada. Benim bu da dahil olmak üzere tür mesajlarda eleştirdiğim şey olayın kendisinin birileri tarafından siyasete alet edilmesi zaten. Burada da bunu eleştiren bir mesajı, siyasetin bu konulara bulaşmaması gerektiği savıyla eleştirmek gibi garip bir durum ortaya çıkıyor. Diğer mesaj da aynı şekilde :

"Ancak, nihayetinde bir para ödenip bir seyahat satın alınıyor. Bununla dalga geçilmesini doğru bulmamakla beraber; abartılmasını, bir siyasi şova dönüştürülmesini de aynı derecede vahim ve komik buluyorum."

Ancak sizi de anlıyorum, seviyorum ve saygı duyuyorum.


@Sercan;
Seni siyaset yapmakla ya da gündelik siyaseti takip etmekle filan suçlamıyorum ki. Çünkü bu bir suç değil. Siyasi parti lideri de olsan benim için sorun yok. Ama, ben, ilk mesajından itibaren konunun siyasi gönderme içerdiğini ve sonrasında da senin mesajınla "Gündelik siyasetin hayatımızdaki yeri", "Devleti hor görmeme" ve "Kaşgarlı Mahmut" temasına büründüğünü, KAAN temasından tamamen çıktığını söyledim. Tekrar ediyorum bunu da eleştirmiyorum.

Ancak söylediğim şu: ben ve diğerleri bu konuya bu saatten sonra cevap verdi. Cevap verildiğinde konu KAAN değildi. Yoksa belki de sadece beğenmekle yetinecektim. ya da teknik bağlamda devam etseydi o şekilde katılacaktım, ya da yine senin dışında siyasete kayacaktı, bunu bilmiyorum. Ancak mesajlar orada ve somut olay bu. Yukarıda da akışı detaylıca tekrar açıkladım. Konuyu birilerinin siyasete sürüklediğini düşünmüyorum.

Buna rağmen, burada benim yaptığım bir sürükleme olduğunu düşünmene üzüldüm. Bunu konudaki son mesajına cevap vermememden bile anlayabilirsin.


Çünkü bir vakit ayarlayıp, kahve eşliğinde daha hararetli de tartışabiliriz.
Bunu ilk fırsatta yapalım madem. Tabi arayı kapatmak için, bu konuyu tartışmak için değil.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,841
Mesajlar
99,594
Üyeler
2,480
Son üye
mozcelikors

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top