Çok iyi detay. Öncekş devrede de izolasyon açısından sıkıntı var gibiydi, probu değdirince tatsızlaşmoştı olay. Belki orada da benzee bir durum vardı2x24V güç kaynağı yapıyorsunuz. Bunun için 2 bağımsız çıkışlı trafo kullanıyorsunuz.
Ancak bu ölçüm devresinden ötürü iki kaynağın da gndleri birbirine bağlanıyor. Göz önünde bulundurun. Artık tam anlamıyla bağımsız iki kaynağınız olmuyor.
Optoyla GND anahtarlasak komik mi olur?Bu durumda gene çift çıkışlı fındık trafo işe yarayacak. Her iki voltaj/akım ölçüm devresinin de beslemesini ayrı yapabiliriz.
Ama işlemciyi ve ekranı tek kullanacak şekilde bir düzenleme yapmak da mantıklı. Gereksiz yere iki tane işlemci ve ekrana gerek yok. Bunun üzerinde biraz kafa yoralım.
Analog değer aktarmayacağız ki abi. GND leri diyorum anahtarlayarak birleştirip ayıralım.Opto ile bir çözüm var ama çok verimli olmaz. Analog değerleri çok lineer olarak aktaramıyor optokuplörler. Analog değerleri çok iyi aktaran "izolation amplifier" denen özel opamp'ler var ama onlar da pahalıdır çok.
Analog değer aktarmayacağız ki abi. GND leri diyorum anahtarlayarak birleştirip ayıralım.
Nakit ve Sadelik bakımından en kısa yolu uygulamak istiyorum.Ama proje senin, biz öneri yaparız sen seçersin. Sonra yardım istersen ederiz.
if(buton ==1 && bayrak == 1){
digitalWrite(Röle2, LOW);
delay(100);
digitalWrite(Röle1, HIGH);
bayrak = 2;
}else if(buton == 1 && bayrak == 2){
digitalWrite(Röle1, LOW);
delay(100);
digitalWrite(Röle2, HIGH);
bayrak = 3;
}else if(buton == 1 && bayrak == 3){
digitalWrite(Röle1, HIGH);
digitalWrite(Röle2, HIGH);
bayrak = 1
}
Aynı anda sadece iki taraftan birini ölçersin bu durumda. Yani ya sağı ya solu kullanacaksın. Çalışma esnasında bu anahtarlama esnasında bozulma şansın var, izole olmak ve floating olmak farklı. eğer kanallar birbiri arasında floating ise, o durumda sen bu switchlemeyi yaparken toprağa göre 0V da olan kanaldan bi anda 500V da olana geçersen sıkıntı çıkabilir, ama bunlar çözülebilecek şeyler. Eğer aynı anda tek tarafı ölçmek senin için sıkıntı değilse bence bu yöntem uygulanabilir. Bu anahtarlama için röle kullanmak bana uygun geliyor.Nakit ve Sadelik bakımından en kısa yolu uygulamak istiyorum.
Bana mantıklı gelen GND leri en kuvvetli şiekilde anahtarlamak.
Koyarım ön panele bir tane push buton, bağlarım nanoya.
Röle temsili. Anahtarlayacak en iyi eleman neyse onu kullanalım.
Burada benim anlamadığım, yanlış düşündüğüm bir detay varsa onu söyleyin bana.
Kod:if(buton ==1 && bayrak == 1){ digitalWrite(Röle2, LOW); delay(100); digitalWrite(Röle1, HIGH); bayrak = 2; }else if(buton == 1 && bayrak == 2){ digitalWrite(Röle1, LOW); delay(100); digitalWrite(Röle2, HIGH); bayrak = 3; }else if(buton == 1 && bayrak == 3){ digitalWrite(Röle1, HIGH); digitalWrite(Röle2, HIGH); bayrak = 4 } else if(buton == 1 && bayrak == 4){ digitalWrite(Röle1, LOW); digitalWrite(Röle2, LOW; bayrak = 1 }