Biz Türkler'de bir sıkıntı var. Kişiyi tanıyor olabilirsiniz, dünyanın en iyi kişisi olabilir. Bu ayrıdır.
Teknik anlam ise apayrıdır.
Bir adamın kişilik olarak çok iyi olması, teknik anlamda da iyi olacağını göstermez. Tam tersi de geçerlidir.
Kişiyi tanıyorum, iyilik konusunda kiminle yarışır bilmiyorum. Teknik anlamda da tanırım ayrıca. Evet ben bu elektonik işini iyi bilmiyor olabilirim ama kimin ne kadar bilgiye sahip olduğunu göremeyecek kadar da beyinsiz değilim.
Ben bu kişiyi tanımıyorum, kişilik haklarına da hakaret ettiğimi düşünmüyorum. Zaten buradaki kimsenin kişiliği vs. beni de kimseyi de ilgilendirmez.
"Her sakallıyı dedeniz sanmayın" sözü beni rahatsız etti. Siz devre için söylediniz ben kişi için algıladım. Yanlış anlama olabilir ona eyvallah.
Teknik anlama gelecek olursak; uyarı ya da eleştiride bulunamayacak mıyım? Kendisi peygamber midir her söylediği yaptığı doğru olsun?
Kişiyi tanımak kaydıyla istediğiniz anlamda istediğiniz kişiyi eleştirebilirsiniz. Bunda bir sıkıntı yok. Ama kurduğunuz cümleler rahatsız edici olmamalı. Peygamberi filan karıştırmaya gerek yok. Teknik bir forum da teknik anlamda konuşuyoruz.
Yapmayın bunu genç arkadaşlar. Bu şekilde ilerleyemeyiz.
Sizin yaş kaçtı acaba? Ben yaşlı değilim ama artık genç te sayılmam. Sizin yaşınızı da kendi web sitenizde "Hakkımda" kısmında dahil göremedim. Kim yaşlı kim genç bilelim ki saygı-sevgi çerçevesinde hatamız olmasın.
Şunu anlamalıyız, internete yazdığımız her şey tarihe bir not gibi. Yarın bu yazının üzerinden seneler geçip unutulduğunda, başka birisi araştırma yaparken buraya geldiğinde, eğer hiç bir uyarı yazmaz isek, o kişi belki de hiç çalışmayacak bir devre için çok uğraş gösterecek. Belki de bu yazı özelinde o adam için akım kontrolü çok önemli olacak. Yazık günah değil mi o kişinin uğraşı için.
Bu konuda size katılıyorum. Ama tanımadığınız bir kişinin devresi hakkında yorum yapıyorsanız işe yaramaz bir devre olsa bile daha kibar bir dil kullanmanızı tavsiye ederim. Sizin yazınız "o yok, bu yok, şurası ne biçim olmuş" gibi bir çağrışım uyandırıyor bende. Yani bana biraz sert geliyor.
Belki devrenin sahibini tanımıyor olsam ses çıkarmazdım ama tanıyor olmak başka bir duygu uyandırıyor insanda. Ben bile şuan tanımadığım kişilere karşı normalde nasıl davrandığımı düşünmeye başladım. İnşallah kimseyi kırmamışımdır.
Dediklerimde teknik anlamda bir eleştiriniz varsa yapın. Yoksa avukatçılık oynacaksak hiç yazışmayalım.
Sizinle teknik anlamda yarışacak seviyede değilim. Sadece sevdiğim kişilere laf söyletmem. Bu sizin gözünüzde avukatçılık oynamaksa kralını oynarım. Gerçi siz atasözünü kişisel değil devre için söylemişsiniz. Burada yanlış anlama var. Bu durumda zaten devrenin avukatlığı da yapılmaz, bende herhangi bir devre için bilmişlik taslayacak seviyede biri değilim.