Bu devrede tr1 termistörü olmadan ilave bir opamp ile pillerdeki akımı kontrol ederek uygun akımı versin, piller dolduysa akımı kessin.
Hangi opamp kullanılmalı?
Son düzenleme:
Bu devrenin bu kadar karışık olabileceği aklıma gelmedi.38324 eklentisine bak
Şu devreyi yapmaya karar verdim.
İki kere breadboard üstüne kurdum ve denedim.
10K trimpot sona dayalı iken 2.36V veriyor.
Ama hiç şarj akımı alamıyorum.
38325 eklentisine bak
LM7805 ve S9014 ler ile devreyi breadboard üstünde kurdum. Korad ile 9V verdim, 2 adet kalem pilin olduğu çıkışta 7.12V ölçtüm. 2.8V civarı ölçmem gerekmez miydi?Şu devreyi yapmayı dene. En azından anlaşılır bir devre şeması var
38327 eklentisine bakAutomatic NiMH Battery Charger Circuit | Circuit Diagram
Schematic and description of simple automatic NiMH battery charger circuit using IC 7805 with multiple selectable current options for charging.www.circuitdiagram.org
LM7805 ile çıkışta 5V sabit vermesi gerekmiyormu?Bu devre bir sabit akım kaynağı, o yüzden yüksüz iken ölçüm yapmanın bir anlamı yok. İki tane pili çıkışa bağlayıp geçen akıma ve pillerin üzerindeki voltaja bakman lazım.
LM7805 ile çıkışta 5V sabit vermesi gerekmiyormu?
Belkide bundan dolayı değer okuyamadım.Pens ampermetre ile ölçümde, ölçüm halkasından sadece bir kablonun geçmesi gerekir. Resimde faz ve nötr her iki kabloda ölçüm halkası içerisinde.
Alacağım ama Creality K1 in yeni versiyonu çıkacakmış ona göre karar vereceğim, onu bekliyorum.@TA3UIS eğer 3B yazıcıyı aldıysan, şebeke akım ölçümü için aşağıdaki projeyi yapabilirsin. Veya hazır aparat alabilirsin
Şebeke voltajı ve akımını ölçmek için çok kullanışlı aparat
Bizim buradaki Kartal Otomasyonun outlet bölümünden şebeke voltajı ve akımını ölçmek için çok kullanışlı bir aparat aldım. Bunu fişe takıyorsun, sonra da yükü bunun fişine takıyorsun. Sonra da kolaylıkla hem pens ampermetre ile şebeke voltajını hem de çekilen akımı ölçebiliyorsun. Yani hiçbir...mekatronik.org