2x24V Simetrik Güç Kaynağı Projesi + Kısa devre koruması

Bence elindeki 2x24 ü olması gerektiği gibi elden geçir ve ayrı bir güç kaynağı olarak dursun. Fazla güç kaynağından kimse zarar görmemiştir :D Bazan hemen bir kurulum yapman gerektiği zaman çok sayıda güç kaynağı büyük zaman kazandırıyor. Mesela daha önce basit elektronik yük devresini denerken hemen opamp ve MOSFET bağladım breadboard'a, 5 tane de güç kaynağı ile voltajları verdim ve devreyi deneyebildim. Hiç potansiyometre ile falan uğraşmamış oldum.
Yok abi ya hem bundan hevesimi aldım, hem de bunda voltaj ayarlaması gerçekten çok sıkıntı oluyor. Çok turlu potansla bie tutturamıyorsun değeri. Çalışırken çok önemli derece de olmasa da voltaj kayıyor. Asıl güç kaynağımı yapsaydım bu 2x 24v'u ayarlı AC kaynak yapacaktım.

Baktım ki yeni bir proje uzun ve maaliyetli olacak, öteki işlerde sırada bekliyor, bende bunu onarıp yerine takmaya karar verdim.
Bir süre daha idare etsin bakalım.

Şaseye değebilecek bütün noktaları elden geçirdim. LM317 lerden birinin boncuğu ya erimiş yada kopmuş, yada baştan beri öyleydi ben fark etmedim. Toprak bağlantısı olmayınca da sorun yaratmamış olabilir.

Şuanda tek sorun sol kanaldaki multimetrenin bozulmuş olması. Ölçüm yapmıyor. Onu değiştireceğim ve bir süre takip edeceğim bakalım yine şase kaynaklı sorun olacak mı?

20241110_155955.jpg

20241110_155309.jpg

Forum istatistikleri

Konular
6,896
Üyeler
2,803
Son üye
asimavi

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back