Oğlu Hasan değil mi ? İlgilenen o oluyor genelde, dükkana girince hemen solda oturan o.Hiç sohbet edemedik bu güne kadar Hasan ve Murat abiyi severim
Oğlu Hasan değil mi ? İlgilenen o oluyor genelde, dükkana girince hemen solda oturan o.Hiç sohbet edemedik bu güne kadar Hasan ve Murat abiyi severim
Şu espirime kimse gülmedi ya çok içerledim. Arada kaynadı mı nedir?Eee naparsın. Kiminin trafosu bile yok, kiminin parfümü pahalı. Hayat böyle. Napacan.
Bence senin güç kaynağı ihtiyacın yok abi,@Gokrtl
SMPS yapayım diyorum, 2 adet korad bar elimde zaten.
Ne yapayım fikir olarak?Bence senin güç kaynağı ihtiyacın yok abi,
Simetrik, yüksek voltajlı(60v), yüksek akımlı (10A) kaynağa sahip oldun 2 korad alarak.Ben bitirirsem şayet yapmak istersen bunlara bilgisayar kontrolüde eklenecek.
Bence başka bir atölye ihtiyacına yönel veya kendin yapmayı dene güzel jimnastik oluyor
Benim bir proje fikrim var ama ne denli yapılabilir bilmiyorum.Ne yapayım fikir olarak?
Hocam sen bence Aşağıdaki linkteki videoları en eskiden yeniye doğru izle.Ne yapayım fikir olarak?
Temas etmiyor olması lazım.Kanal çıkışı buradan kasaya temas ediyormuş, üstüne bir de kasaya toprak bağlayınca tuz biber mi olmuş ne?
Skopla ölçüm yaparken neden kısa devre olduğunu da açıklıyor bu durum.
38034 eklentisine bak
Valla bunu bir elden geçirmek istiyorum ama başka güç kaynağım yok. Lazım olsa kalacam ortada.Toprak bağlantısını sadece kasaya yaptığını ve bu kart ile hiçbir elektriksel teması olmadığını varsayarsak skop şasesini bu devrenin neresine dokundurursan dokundur sorun olmaması lazım. Eğer kısa devre yapıyorsa kart bir yerden mutlaka kasaya dokunuyor olmalı.
Şebeke toprağı ile cihazın kutusunun bağlantısı ile normalde sorun olmaması lazım. Toprak bağlantısı ile devredeki bir yerde gözden kaçan bir yerde bağlantı olabilir bu da devrede arızaya sebep olabilir, öncesinde osiloskopun kaçak akım rölesini attırması devrede bir sıkıntı olduğunun göstergesi gibi.@TA3UIS nazarın deydi bak. Cihazı toprağa bağladığımdan beri kendine gelemedi. En son nasıl becerdiyse baktım benim joystick lerimin ışıklarını yakıp söndürüyor, direksiyonuma otomatik kalibrasyon yaptırıyor filan. Abuk subuk çevredeki aletlere salça oluyor. Bende söktüm. Gördüğüm ilk manzara bu. Bir elden geçmesi gerekecek.
38033 eklentisine bak