Ben de JBC kullanıyorum. Ayrı ayrı T245 ve cımbızım var, tavsiye ederim. Ama yer sorunum olduğundan, sıfırdan alacak olsam 4’lü ünitesini tercih ederdim ve istediğim uçları eklerdim. Zaten pahalı bir sistem; ayrı ayrı almak fiyat açısından büyük fark yaratmıyor ama her cihazın bağımsız kontrolcüsü oluyor. Yer sıkıntın yoksa ayrı ayrı olması da avantaj.
Sıcak hava istasyonu olarak Quick 861D
E kullanıyorum. W modeli de iş görüyor ama gücü biraz daha düşük ve hava akışı sınırlı. Eğer bir daha alma şansın olmayacaksa, almışken E modelini öneririm. Ben öyle yaptım. Yeni çıkan modelleri bilmiyorum, yorumum gri kasalı klasik ürünler için geçerli.
861DW – 1000 W, maksimum 120 L/dk
861DE – 1200 W, maksimum 200 L/dk
Havya ve Quick ürünlerini AssemCorp’tan aldım. Arıza yaşamadığım için teknik servis hakkında yorum yapamıyorum ama satıcıyı tavsiye ederim. Hatta açtığım bir ürünü değiştirmem gerektiğinde ertesi gün sorunsuz yenilediler.
Başka ürünler aldığım TDS Mühendisliği’ni de tavsiye ederim. Onlar da yine yetkili tedarikçi olan C3 ile birlikte çalışıyorlar. Firmayı ticaretimden dolayı tanıyorum, yaklaşımları çok iyi. Hatta TDS’nin sahibi Aşkın Bey’le ara sıra arayıp konuşacak kadar ahbap olduk.
Bir ipucu da vereyim: Bu tarz alışverişlerde firmaları arayıp fiyat almak çoğu zaman faydalı oluyor. Bahsettiğim firmalar:
Elektronik üretim ve tamiri için gerekli tüm malzemeler Assemcorp Elektronik güvencesiyle www.assemshop.com'da. (0216) 939 26 00
www.assemshop.com
www.t-m.com.tr
Kaliteli lehim teli ve flux benim de ihtiyacım oluyor. Fume extractor konusunda ise hazır ürünler ya çok pahalı ya da güven vermeyecek kadar ucuz. Bu yüzden kendi çözümünü yapmak daha mantıklı görünüyor.
Ben Xiaomi Mi Air Purifier 2H kullanıyorum. Hatta bunu uzaktan kontrol edebilecek bir arayüz geliştirdim ama JBC’den sinyal alamadığım için kenarda bekleyen bir projem de var. Amacım, havyayı standdan kaldırdığım anda cihazın çalışmaya başlaması; yerine koyunca ise 30 saniye kadar daha çalışıp kapanmasıydı. JBC tetik sinyali hariç her aşaması tamam.
Burada bir konu açmıştım.
Buradan da JBC üzerindeki yarım kalan çalışmalarımı görebilirsin.