ibrahimcelik
Kıdemli Üye
Resimde ki projeyi yapacağım ama opamp kısmı çok yalın görünüyor sizce sağlıklı çalışır mı ?
Last edited by a moderator:
Devrenin sonuna geldim şuan çalışıyor sadece opamp çıkış katı kaldı
Tl071 ve tl072 aynı dimi sadece birinde iki opmap var diğerinde tekOpamp seçiminde bant genişliği belirleyici olur. Şimdilik TL071 ile yap ve kazancı da uygun bir şekilde ayarla.
Tl071 ve tl072 aynı dimi sadece birinde iki opmap var diğerinde tek
Sana tavsiyem TL071 yada 72, herneyse özdisan dan al. Ben XR2206 ile yaparken çeşitli elektronikçilerden toplamda 10 tane patates almıştım. En son özdisandan aldığım düzgün çalıştı. Anladığım kadarıyla bu sinyal devresinde önemli oluyor entegre kaliteleri.Tl071 ve tl072 aynı dimi sadece birinde iki opmap var diğerinde tek
Abi ben orda deney yapmak için toplanıp gidiyorum.Sana tavsiyem TL071 yada 72, herneyse özdisan dan al. Ben XR2206 ile yaparken çeşitli elektronikçilerden toplamda 10 tane patates almıştım. En son özdisandan aldığım düzgün çalıştı. Anladığım kadarıyla bu sinyal devresinde önemli oluyor entegre kaliteleri.
Bizim elektronikçiler sattıkları malı geri almıyorlar. Gerekçeleri; Kullanmışsındır, bozmuşsundur ve bozuk diye iade etmeye çalışıyorsundur vs.Abi ben orda deney yapmak için toplanıp gidiyorum.
Bir voltaj regülatörü mü alıcam 7805 mesela bakıyorum mesela st elektroniğin paylaştığı 7805 datasına atıyorum 1 amper yazıyor ben ne çekicem 450ma gidip orda devreme bağlıyorum bakıyorum 450 ma çekerken soba mı oluyor ılınıp kalıyor mu öyle alıyorum.
Birkaç adet özdisan kalitesinde işletme var onlar dışında almıyprum bir yerden
Ben çok yaşadım bu durumu biraz da işlerine geliyor küçük esnafın.Bizim elektronikçiler sattıkları malı geri almıyorlar. Gerekçeleri; Kullanmışsındır, bozmuşsundur ve bozuk diye iade etmeye çalışıyorsundur vs.
Onlar açısından da bakarsan haklılar. Var çünkü öyle terbiyesizler. Ben bir kere 4ohm 25W alüminyum direnç aldım. Sonra eve geldim baktım yanlış almışım. Ucuz birşey olsa hiç geri götürmezdim ama bu enflasyon filan yükselmeden önce yanlış hatırlamıyorsam 30-40tl vermiştim. O zaman lar iyi paraydı. Ertesi gün geri gittim "bunu yanlış almışım" dedim. Cevaben "Seni artık tanıyoruz, dürüst adamsın ama bu prensip meselesi" deyip hiç taviz vermeden reddettiler. Bende onlara hak verdiğim için alış-verişi kesmedim.