ibrahimcelik
Kıdemli Üye
DC yük sinyal jeneratörü havya ve USB çıkışları bence çok da büyük değilOkuldaki mini asansör simulasyonu daha küçüktü bundan.
Biraz fazla büyütmemiş misin
DC yük sinyal jeneratörü havya ve USB çıkışları bence çok da büyük değilOkuldaki mini asansör simulasyonu daha küçüktü bundan.
Biraz fazla büyütmemiş misin
İyi gidiyor. Bunu tamamladıktan sonra Photoshop da uygun bir görsel çizip ozalitçi de sticker baskı yaptırsan ve önüne yapıştırsan harika olur.
Makyaj konusunda pek başarılı değillimİyi gidiyor. Bunu tamamladıktan sonra Photoshop da uygun bir görsel çizip ozalitçi de sticker baskı yaptırsan ve önüne yapıştırsan harika olur.
Ben güç kaynağı yaparken yapmıştım.
16663 eklentisine bak
Bende değilim ama hiç olmamasındansa orada volt, amper,fan vs gibi şeyler yazması bile iyidir.Makyaj konusunda pek başarılı değillim
Bu sistemde sinyal kalitesini belirleyen büyük ölçüde AD9833 olur. TL071 katacağı distorsiyon bunun yanında devede kulak kalır
16664 eklentisine bak
Abi buradaki DAC Output ibaresini ben analog voltaj çıkarabiliyor olarak anlıyorum böyle bir özelliği var mı yoksa ben mi yanlış anladım.
Daha önce kullandım bunu ama demek istediğim.AD9833 bir sinyal jeneratörü zaten, işi analog voltaj çıkarmak. Sinyali içeride dijital olarak sentezleyip bir DAC ile analoga dönüştürüyor.
Bu sistemde sinyal kalitesini belirleyen büyük ölçüde AD9833 olur. TL071 katacağı distorsiyon bunun yanında devede kulak kalır
Hayır 0.6v çıkış veriyorDaha önce kullandım bunu ama demek istediğim.
Ben bundan mesela 1.5 volt düz çıkış alabilir miyim.
Ben bundan mesela 1.5 volt düz çıkış alabilir miyim.
Abi kare dalga da ayarladım frekansın tam yarısını veriyor mesela 2khz ayarlıyorum 1khz veriyor diğer 2 sinyal de normal şekilde çalışıyorYani DC çıkış verir mi diyorsun. Onu bilmiyorum. Datasheet'e genel bakınca sinüs, üçgen ve kare dalga üretir diyor.
Nasıl bu kadar temiz görünüyor? Benim Instrustar'ı bağlayınca böyle dümdüz çizgi olmuyor, hep zik zak görünüyor. Bu AD9833 benim cihazdan daha mı iyi?Öneriniz ile tl072 kullanarak devreyi kurdum ve şöyle bir ekran aldım teşekkür ederim
Elimde olması lazım deneyler yapayım ben bununla daha önce ayarlı sinüs jeneratörü olarak çalıştırmıştımYani DC çıkış verir mi diyorsun. Onu bilmiyorum. Datasheet'e genel bakınca sinüs, üçgen ve kare dalga üretir diyor.
Abi kare dalga da ayarladım frekansın tam yarısını veriyor mesela 2khz ayarlıyorum 1khz veriyor diğer 2 sinyal de normal şekilde çalışıyor
Ben karıştırdım yav. 9833 ile yaptığı devreyi instrustar'ın programı ile çalıştırıyor gibi saçma bir fikre kapıldım. Ama sorum hala geçerli. Neden bende böyle kusursuz çizgi görün müyor?Acaba kare dalga duty cycle ayarlanabiliyor mu? Belki duty cycle ayarını %100 yapabiliyorsundur. O zaman DC almış oluyorsun.
Bu arada sende de Instrustar ISDS205 ver demek, kulübe hoş geldin
Ben de en ucuz model var abi 20mhz olan 205a modeliAcaba kare dalga duty cycle ayarlanabiliyor mu? Belki duty cycle ayarını %100 yapabiliyorsundur. O zaman DC almış oluyorsun.
Bu arada sende de Instrustar ISDS205 ver demek, kulübe hoş geldin
Abi resmi çekmek için pause yaptım benBen karıştırdım yav. 9833 ile yaptığı devreyi instrustar'ın programı ile çalıştırıyor gibi saçma bir fikre kapıldım. Ama sorum hala geçerli. Neden bende böyle kusursuz çizgi görün müyor?
Neden bende böyle kusursuz çizgi görün müyor?
5 Vpp, 1 kHz sinüs nasıl görünüyor bakalım ona göre konuşalım.