Aixun T420D Full Set Kutu Açılımı ve İnceleme

En çok kullandığınız uç tipi üstteki 3 tipten biri ise,
Faklı markalardan birkaç tane alıp test etmeniz en mantıklısı olacaktır.
En uzun gidenini bulursanız oradan devam edersiniz.

Bizi de bilgilendirirsiniz hem :D
En çok kullanmam gereken uç balta uç ama aldığım hemen bozulduğu için düz kaba bir uçla smd direnç vs iş yapıyorum t245 tutamak var sadece. Biraz pimpirikliyim galiba cihazı bozar mı diye alternatif uç alıp denemedin :D

Lehimleme konusunda JBC ye alternatif olur kesinlikle. Yarı yolda bırakmaz. Hani senin JBC cihazın olmasa da araştırmaya girsen JBC ye o kadar para verme Aixun al derdim. Ama hazır alınmışkende satıp Aixuna geçilmez bence. Atak'ın dediği gibi JBC ye başka uç takıp deneyebilirsin.
Onu da bir araştırayım hocam belki uygun fiyatlı iyi bir alternatifi vardır. Teşekkürler.

En çok kullanmam gereken uç balta uç ama aldığım hemen bozulduğu için düz kaba bir uçla smd direnç vs iş yapıyorum t245 tutamak var sadece. Biraz pimpirikliyim galiba cihazı bozar mı diye alternatif uç alıp denemedin :D
Haklısınız, bence en iyi cevap sizin camiadaki insanlara sormak bazı mesleklerin kendi arasında whatsapp, facebook grupları vs oluyor.
İlla sürekli kullanan vardır bir danışmanız işinizi hızlandırabilir.
Direkt şu klon marka derlerse sorununuz hızlı çözülür.
Ben denedim youtube da bir iki tamirciye sordum bazıları daha sağlam yanıtını aldım en fazla.
Daha fazla ciddiye alıp hangi marka olduğunu söylemediler.
Şu da var o çinli o kaliteyi sürdürüp üretmeye devam eder mi o da garanti değil tabi.

Haklısınız, bence en iyi cevap sizin camiadaki insanlara sormak bazı mesleklerin kendi arasında whatsapp, facebook grupları vs oluyor.
İlla sürekli kullanan vardır bir danışmanız işinizi hızlandırabilir.
Direkt şu klon marka derlerse sorununuz hızlı çözülür.
Ben denedim youtube da bir iki tamirciye sordum bazıları daha sağlam yanıtını aldım en fazla.
Daha fazla ciddiye alıp hangi marka olduğunu söylemediler.
Şu da var o çinli o kaliteyi sürdürüp üretmeye devam eder mi o da garanti değil tabi.
Bugün 93 yılından beri elektronik işinde olan bir ustadan bu aixun t420d tavsiyesini aldım ona istinaden artaştırmaya başladım özellikle de bu modeli önerdi. 861dw de çöp dedi bu arada :D Kullananlara bir danışayım bakalım verimli bir şeyler öğrenirsem sizlerle de paylaşırım.

Bugün 93 yılından beri elektronik işinde olan bir ustadan bu aixun t420d tavsiyesini aldım ona istinaden artaştırmaya başladım özellikle de bu modeli önerdi. 861dw de çöp dedi bu arada :D Kullananlara bir danışayım bakalım verimli bir şeyler öğrenirsem sizlerle de paylaşırım.
Bu konulara girince az önce fark ettim ki, jbc cd-2bqe modelini sipariş etmişim ve onlar da bana cd-2bqf modelini göndermişler ne fark var derseniz 130w olanı almışım 120w olanı gelmiş 1.5 yıl geçti aradan bir şey yapılabilir mi bununla ilgili :D

Bu konulara girince az önce fark ettim ki, jbc cd-2bqe modelini sipariş etmişim ve onlar da bana cd-2bqf modelini göndermişler ne fark var derseniz 130w olanı almışım 120w olanı gelmiş 1.5 yıl geçti aradan bir şey yapılabilir mi bununla ilgili :D
Zararını telafi etmeleri için uç iste. Şansını denemiş olursun. :)

İşim gereği aldım zaten hocam jbc yi laptop desktop anakartı tamiri yapıyorum, bu ürünü alırken yol gösterenimiz olmadığı için iyisi olsun diyerek almıştım evet çok memnunum 200w olsaydı aslında hiç problemim olmayabilirdi. Aldıktan sonra canımı sıkan tek şey jbc yi alırken yanında aldığım orijinal balta ucun birkaç ayda belki 5-10 kullanımda bozulması idi. Bu kadar para verip bunu yaşayınca canım sıkılmıştı işim gereği balta uç çok lazım oluyor ama kutudan çıkan küt bir uç vardı o zamandan beri onu kullanıyorum onda sorun yok. Beni alternatife yönelten ise fiyatları oldu gerçi aixun uçlar da çok ucuz değilmiş. O da orijinal uç istiyorsa geçmek mantıklı olmaz benim için. Dediğiniz gibi yanına bir tane ek olarak alabilirim daha mantıklı olur.
Bende JBC CD-2BQF var. Bu cihazlarda herhangi bir ucun 5-10 kullanımda bozulması olağan değildir. Bozulduğunda aldığın yerle iletişime geçseydin, bir çözüm geliştirilirdi. Sonuçta bahsi geçen paraları bu güvencelere veriyoruz, 3-5 gram metala değil. Bu noktada neden satıcıyla iletişime geçmediğine anlam veremedim.

Şahsen, orijinal ekipmanları kullanmayı tercih ediyorum. Hatta bir ara şuna bile farklı uçlar ve yedek rezistans almayı düşünüyorum.

20241110_031656.jpg
20241110_031736.jpg

Bende JBC CD-2BQF var. Bu cihazlarda herhangi bir ucun 5-10 kullanımda bozulması olağan değildir. Bozulduğunda aldığın yerle iletişime geçseydin, bir çözüm geliştirilirdi. Sonuçta bahsi geçen paraları bu güvencelere veriyoruz, 3-5 gram metala değil. Bu noktada neden satıcıyla iletişime geçmediğine anlam veremedim.

Şahsen, orijinal ekipmanları kullanmayı tercih ediyorum. Hatta bir ara şuna bile farklı uçlar ve yedek rezistans almayı düşünüyorum.

38036 eklentisine bak38037 eklentisine bak
Bende de aynı model var hocam, akşam faturaya bakarken CD-2BQE olan modeli sipariş ettiğimi ve bana CD-2BQF olanı gönderdiklerini fark ettim. Ürünü aldığım haftalarda düğünüm var o nedenle taşınma aşaması falan derken kontrol edememiştim bu birincisi, ikincisi ise aslında bozulduğunda iletişime geçtim ve haricen aldığım ucun garantisinin olmadığını söylediler. Ürünleri aldığım firma perpaotomasyon. Daha sonra ise yoğunluğum nedeniyle fazla ilgilenemedim bu konuyla.

Perpaotomasyon pişmanlıktır.
Daha önce başka konularda da söylemiştim. Bir şey aldınız ve sıkıntı çıkmadıysa güzel. Ama aldığınız üründe bir kusur varsa vay halinize. Müşteri ilişkisi sıfır. Ben bir tane fan yüzünden tövbe ettim onlardan alışverişe. 50 liralık bir ürün yüzünden benden kazanacakları yüzlerce liradan oldular.

Perpaotomasyon pişmanlıktır.
Daha önce başka konularda da söylemiştim. Bir şey aldınız ve sıkıntı çıkmadıysa güzel. Ama aldığınız üründe bir kusur varsa vay halinize. Müşteri ilişkisi sıfır. Ben bir tane fan yüzünden tövbe ettim onlardan alışverişe. 50 liralık bir ürün yüzünden benden kazanacakları yüzlerce liradan oldular.
Ürün ararken bir bilene sormadığım için en başta onlar çıkınca güvenilir geldi ama sonrasında bunları yaşayınca oradan tekrar ürün almayacağım kesin, dediğiniz gibi ben hobi amaçlı değil iş gereği ürün aldığım için sürekli ürün alacaktım. Uç problem değildi de şu yanlış ürün gönderme olmasaymış iyiymiş kendimi baya kötü hissettim.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,896
Üyeler
2,803
Son üye
asimavi

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back