fonksiyon jeneratorüm yok. diyot temin edip test etmeye çalışırım fakat hızlı olmak adına monofaze beslemeli bi VFD çıkışından (yüksüz) ölçüm örnekleri alsam bi fikir vermez mi?
 
Karşılaştırmalı test yaparsın. VFD yi önce true RMS multimetre ile ölç, sonra da analog multimetre ile. Aslında ben burada benim TMK-700B ile deneyecektim ama, bunun komütatöründe sanki temassızlıklar var. Bunu açıp iyice bakımını yaptıktan sonra deneyebilirim.
 
Yalnız bu RMS ölçümünde iki tane kalite seviyesi var:

1. seviye, true RMS. Sinüsoidal olmayan AC sinyallerin RMS'ini doğru ölçer. Ama AC sinyalde herhangi bir DC offset olmaması lazım. Varsa, true RMS multimetre gene yanlış RMS ölçecektir.

2. seviye, true RMS ve AC+DC modu. Sinüsoidal olmayan ve DC offset sahibi olan sinyallerin RMS'ini doğru ölçer.

Şimdi, senin VFD'deki sinyalin şekli nedir bilmiyorum, ama sinyallerde DC offset varsa, multimetren de sadece true RMS ise (AC+DC özelliği yoksa), gene yanlış ölçüm yapmış olacaksın. Yani Fluke multimetrem var, mutlaka doğru RMS ölçer diye bir durum yok. AC+DC özelliğinin de olması lazım.
 
ilk fırsatta VFD'li bi deney seti hazırlayıp ölçümler alayım ve buradan yayınlayayım. devamında doğrular, yanlışlar ve eksikler hususunda konuşalım.
 
Bu prob var bende. iletkenliği normal bir probdan farksız. Bir kenarda duruyor. Her gün kullandığım prob ise Probemaster. Bir de Brymen'i kullanıyorum, onun da kendi probları çok iyi (altın kaplama ve sıfıra yakın öz direnç)
Brymen harici olarak prob satmıyor galiba. Aradım ama bulamadım.
 
Bu ay tam soyle guzel bir multimetre alayim diyordum cok ucuza SSD disk buldum. Onu alacagim. Yine kaldi olcu aleti. Ama bir daha imkansiz 1 TB diski de 900 TL'ye bulamam. :rolleyes::dusun2::bilmem1:
 
sürücü yüksüz ve çıkış frekansı 50hz'e ayarlı. sürücü çıkış gerilimi U ile W klemenslerinden ölçülmüştür.

ut61e+ ölçümleri:
true rms 232.3V
lpf 188.2V
ac+dc 232.5V+1.5V
49,9hz

cx506a analog avometre ölçümü:
AC 260V

hd-390e (true rms) analog avometre ölçümü:
komutatör AC 1000V kademesindeyken probun birini U klemensine dokundurduğumda ibre neredeyse skalanın yarısına geliyor. diğer probu W klemensine dokundurduğumda da ibre en sağa çarpıyor.

sonuç: hüsran:facepalm1:

not:
sürücü: delta VFD015E21A
avometreler: ut61e+, hd-390e, cx506a
 
VFD nasıl bir çıkış gerilimi üretiyor? Aslında sinüsoidal gerilim değil mi çıkıştaki? Sadece frekans değişmiyor mu?

Bu arada benim analog multimetrenin AC ölçümü çok sorunlu. Komütatörde temassızlık var. Sökeyim dedim, oradaki somunu sökmek için özel alet lazım, bıraktım ...
 
sinusoidal bi gerilim fakat sonuçta saf sinusoidal değil. sürücü frekansını düşürsemde hd-390e ölçümü çok fazla değişmiyor. şebeke gerilimini sorunsuz ölçtüğünü de belirteyim.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,833
Mesajlar
99,510
Üyeler
2,479
Son üye
yiyehuoxing32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top