Ahmet
S38>S85
Aaa benim flukenin mezardan çıkmış hali.1 no lu sekonder gerilimi 210 volt gözüküyor planda . Sekonderde 192 volt ölçüldü.
@Baran EKREM
Aaa benim flukenin mezardan çıkmış hali.1 no lu sekonder gerilimi 210 volt gözüküyor planda . Sekonderde 192 volt ölçüldü.
Bende tamir olmayacağına zaten çoktan ikna oldum . Çok dandik besleme trafolarını bile adam gibi saramayan bobinajcilar bunu hiç beceremezler zaten . Şu an çok sevkim kaçtı. Toplayıp rafa mı kaldırayım yoksa bir çözüm arayayım mı karar vermedim.O zaman seni aşağıdaki konuya davet edeyim
Hameg HM203 analog osiloskop tamiri
@uyesercan ın getirdiği Hameg HM203 analog osiloskobu tamir etmeye çalışacağım.mekatronik.org
Böyle bir trafoyu piyasada sardırmak çok zor. Tel çok ince, uğraşılması gerekiyor. Para versen de kimse yapmak istemiyor. Kendimiz yapacağız. Trafo sarma makinası için gereken ekipmanları topladım ben, ilk fırsatta saracağım benimkinin trafosunu.
"Kısmet olursa bir gün videosunu çekeceğim" diye bir caps'in vardı senin. O aklıma geldi, ama bulamadım
"Kısmet olursa bir gün videosunu çekeceğim" diye bir caps'in vardı senin. O aklıma geldi, ama bulamadım
Bende tamir olmayacağına zaten çoktan ikna oldum . Çok dandik besleme trafolarını bile adam gibi saramayan bobinajcilar bunu hiç beceremezler zaten . Şu an çok sevkim kaçtı. Toplayıp rafa mı kaldırayım yoksa bir çözüm arayayım mı karar vermedim.
Hahahaha @taydin abi bak adam zamanı gelince kullanmak için koz saklamış.
Solucan buluyorsa iyi yineYuksek gerilim sargısı uçlarında şu elemanlar var . Plânda diyot olarak gözüküyor. Özelliği konusunda bilgisi olan var mı acaba?19087 eklentisine bak
Google lens sağolsun solucan buluyor taratınca
Kırk yıl düşünsem sponsor yazınca bu resmğn çıkacağı aklıma gelmez. Ben sabah beri video çekmek ile ilgili kelimeler ile arıyorum çıkmıyor.forum içi arama kısmı güzel çalışıyor
sadece anahtar kelimeleri doğru hatırlamak lazım.
sponsor yazdım buldum hemen fotoğrafı.
Araya eğlence de serpiştirmek lazım. Full ciddiyet sıkabilir. İşler eğlenceli hale gelirse sıkılmaz insan. Ama diyorsan ki ben alınıyorum, ona göre kendimize çeki düzen verebiliriz.Bizim osiloskop pert olunca millete de eğlence cıktı
Estagfurullah . Sorun yok gökhan hocam .Araya eğlence de serpiştirmek lazım. Full ciddiyet sıkabilir. İşler eğlenceli hale gelirse sıkılmaz insan. Ama diyorsan ki ben alınıyorum, ona göre kendimize çeki düzen verebiliriz.
Bizim osiloskop pert olunca millete de eğlence cıktı
O yük olarak bağladığım trafonun alçak gerilim tarafını besler , yüksek gerilim tarafından 950 çıkartırım. Kim tutar beniNiye pert diyorsun yav? O trafoyu bir şekilde saracağız inşallah