Araba sileceği lastiği tavsiye

inWells takmıştım bir ara. Fena değildi. Bosch orjinal iyidir ama o fiyata değmez.

Her çeşit fiyata araba sileceği kullandım. Ucuz segment babana diye tabir edilen silecekler başlarda iyi giderken daha kısa vadede bozulmaya başlıyor. Bu noktada pahalı alıp uzun süre kullanmak ya da ucuz alıp sık değiştirmek kullanıcı seçimine kalmış. Ben ucuz kullan at takılıyorum.
Orjinal metalli olanların lastiğini değiştirmenin verimli olacağını sanmam.

En çok yorum alan şu var, aldım bakalım. Eğer çok çabuk bozulursa bosch'u deneyeceğim.

1755256592103.png

Bir keresinde benzincilerde satılan komple silecekleri denemiştim. Yani hem lastik hem de bağlandığı esnek tutucu. Memnun kalmadım hiç. Kısa zamanda iz bırakmaya başladı. Üstelik de arabanın kendi orijinal kirişli tutucularını da çöpe atmıştım :ohno1:

Sonradan servise gidip yeni tutucu taktırmak zorunda kaldım.

1755256947045.png

Eskiyen silecekler içindeki çelik çıtaları saklıyorum. Hem pense ile kesiliyor hem de kolay yamulmuyor. Birçok işe yarıyor.

zamanla sileceği tutan ark şeklindeki yay cama baskı yapma becerisini ve formunu kaybediyor. dengesiz basan silecek hem bazı alanları sıyıramıyor hem de bu dengesizlik yüzünden ses yapıyor ve erken de bozuluyor. yani o mekanizma sağlıklı değilse en iyi silecek lastiği bile performans veremiyor.

Benimde tuhaf bir silecek sorunum var. Sorun fıskiye. Arka cam fıskiyesini çalıştırdığım zaman normal püskürtüyor, ön cam fıskiyesini çalıştırıyorum oda normal püskürtüyor. Ancak ön camı çalıştırıken arka fıskıyeden sızıntı şeklinde su akıyor. Taminimce tek pompa üzerinde iki valf var. Arka fıskıye valfi tam kapanmıyor olsa gerek...

Benimde tuhaf bir silecek sorunum var. Sorun fıskiye. Arka cam fıskiyesini çalıştırdığım zaman normal püskürtüyor, ön cam fıskiyesini çalıştırıyorum oda normal püskürtüyor. Ancak ön camı çalıştırıken arka fıskıyeden sızıntı şeklinde su akıyor. Taminimce tek pompa üzerinde iki valf var. Arka fıskıye valfi tam kapanmıyor olsa gerek...
Tek yıkama suyu deposu varsa muhtemelen sizin söylediğiniz gibidir.

Şimdi biraz araştırdım. Anladığım kadarı ile selenoid valf yok. Çekvalf gibi mekanik bir aksam ve motor dönüş yönüne göre ön veya arkaya yönlendirme yapıyor. Sökmek zor olur. Yaptırsam değmez. Biraz aksın varsın diyeceğim ..

Prostat olabilir üstadım. Damlama yapar :)

Genç yakışıklı ve zengin olduğum günlerde Valeo marka silecek alıyordum.
2 kes araya Bosch marka girmişti: ilk günden başlıyarak hiç memnun kalmadım.
Şimdi yıllardır Sanayiden sıradan marka kullanıyorum. Geçenlerde 3 adet aldım: 50cm, 45cm ve 40cm. Toplam 350 TL ödedim.
Çok rahat 1 sene dayanıyorlar.

Meraktan, zamanında silecek pompası sökmuüsuğüm var,şöyleki deponun bağlı olduğu su girişi var iki tane, arka ve ön silecek için şu çıkışı var motor normal döndüğünde on silecek ters döndüğünde arka sileceğe su geliyor arada valf gorevi yapan minik bir conta var.hepsi bu kadar ,en azından benim söktuğüm hyndai getz pompası böyle idi ,bunların tamiri pek olmuyor kolay gelsin.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,136
Üyeler
3,240
Son üye
Ali Demirci

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back