Teşekkürler, Ankara'dan.Foruma hosgeldiniz.
Nereden katiliyorsunuz?
Teşekkürler, Ankara'dan.Foruma hosgeldiniz.
Nereden katiliyorsunuz?
Bir hata yaptım ama ne elimi soktum, nede eldivensiz çalıştım. O yüzden sağlıksal bir sıkıntı yaşamadım. Yaptığım hata ise videoda sodyum karbonat kullanıyor, bende bakır sülfat var. Elimdekini sodyum karbonat sanıp ona göre işlem yaptım. Haliyle olmadı.Sodyum karbonattan niye korkasin. Hazir gidalara bile konuyor.
Akimi yuksek tutmussun.
Videolarda anlatıyorlar da ingilizce olduğu için anlayamıyorum.Isin sirri da burda. Delik icini oncelikle zayif da olsa iletken bir nesneyle kaplaman lazim.
Videonun ingilizce alt yazılarını açtım ve aynı zamanda ingilizce bilen bir arkadaşımla discord üzerinden videoyu beraber izleyerek yorumladık.Supermis. Cok da pahali degil.
1kg iletken boya almak istedim daha dogrusu 1kg dan az satmayiz dediler ve 1000 Euro istediler.
1Kg kalay klorurle belkide bir kac futbol sahasi kadar pcb yapilir.
Bu kalay klorur bilgisine nerden ulastin?
250 gramı 1600TL'imiş yav.1Kg kalay klorurle belkide bir kac futbol sahasi kadar pcb yapilir.
Videodaki kaplanacak malzeme komple metal olduğu için o kadar kimyasala gerek yoktu. Sadece bakır sülfat ve biraz tuz ruhu ile onu kaplayabilirdi. Keşke aynı karışımda metal olmayan bir şeyi kaplamayı deneseymiş. O zaman anlaşılırdı işe yarayıp yaramadığı.Aşağıdaki videoya bak istersen, elektrik kullanmaya gerek kalmıyor, boya olarak da iletken grafit boya kullanabilirsin ama onu deliklerin içine sürmek için basınçlı hava kullanman lazım diye biliyorum.
Malzemeler:
Bakır Sülfat,
Sodyum EDTA,
Formaldehit,
Sodyum Hidroksit(lavabo açıcı)
Merck dediğin Blab marketse doğrudur abi. 4-5 tane kimyasal satış sitesi tesbit ettim. Onlara bakacağım ama işten yeni geldim. Az uyuyum kalkınca bakarım.Merck çok kazıktır. Başka markanın yok mu
Tabii ki işe yaramazdı deliklerin içine grafit boya sürmen lazım 8 gramı 65tl.Videodaki kaplanacak malzeme komple metal olduğu için o kadar kimyasala gerek yoktu. Sadece bakır sülfat ve biraz tuz ruhu ile onu kaplayabilirdi. Keşke aynı karışımda metal olmayan bir şeyi kaplamayı deneseymiş. O zaman anlaşılırdı işe yarayıp yaramadığı.
Boya işi sıkıntılı yaTabii ki işe yaramazdı deliklerin içine grafit boya sürmen lazım 80 gramı 65tl.
Merck dediğin Blab marketse doğrudur abi. 4-5 tane kimyasal satış sitesi tesbit ettim. Onlara bakacağım ama işten yeni geldim. Az uyuyum kalkınca bakarım.
Başka bir yolu var mı bilemiyorum.Boya işi sıkıntılı ya