MCU içindeki kod 1.mesajda var. Bir tane Attiny13a, bir tane de Attiny45 var elimde. Şuan onları deniyorum. Sonucu birazdan yazarım.Dikey de iki kanal da çok uzaktan bakıyor, mcu içerisindeki kod nedir? Farklı bir mcu var mı el altında denemelik kullanılabilecek?
Konddan emin değilim. Orjinal kodu kaza ile sildim. En son bulabildiğim kod buydu. Şimdi bu kodu elimdeki yedek Attiny13'e yüklüyorum çalışmıyor. Ama blink yükleyince çalışıyor. Grip ilacı aldım, uyku yapıyor. Odaklanamıyorum bir türlü. Birde Attiny45'e yüklemeye çalışacağım.O koddan emin misiniz, çok dikkatli bakmadım ama mesela lastButtonState diye bir değişken var, ismine göre sanki butonun önceki cycledaki değerini tutacak gibi ama sabit low alınmış. İçerideki kodu değiştirip sürekli açık tutacak hale getirip bir denemek lazım bence
Evet kodda sıkıntı var gibi. Attiny45 te de çalışmadı. Dediğin gibi basic bir kod yazıp deneyeyim.Bence baştan kodu yazmayı göze almak lazım, sadece optoyu tetikleyecek(sabit kalsın öyle) bir kod atıp vınlama var mj bakmak lazım, çözüldüyse kodu yazmak kalır. Geçmiş olsun
digitalwrite yerine avr seklinde yazabilir misinŞöyle en basit haliyle yazdım, yine vınlıyor. Çıldıracağım
C++:#define faz 4 void setup() { pinMode(faz, OUTPUT); digitalWrite(faz, HIGH); } void loop() { }
Şöyle en basit haliyle yazdım, yine vınlıyor. Çıldıracağım
C++:#define faz 4 void setup() { pinMode(faz, OUTPUT); digitalWrite(faz, HIGH); } void loop() { }
Bende çok detaylı tanımıyorum çipi. Watchdog tarzı kesin vardır ama kendi kendine reset atması saçma olur abi.Cipini hic tanimiyorum. Cipte reset attiran Watchdog ya da benzeri bir donanim varmi?
Eger varsa sen IO pini high yapsan da eger reset atiyorsa vinlamaya neden olabilir?
Linkteki ilk iki resim MCU nun bacak ölçümü abi. Sanırım sizin istediğiniz şey ekrandaki T lerin yatayda ve dikeyde ortada olması. Öyle yapınca düzgün görüntü alamamıştım sanırım. Akşam tekrar deneyeceğim. Bu arada sağ allta 48MHz yazıyor. Bizim osiloskoplar 20MHz değil miydi?Osiloskobu sorunsuz kullanıyorum diyorsun ama şu GPIO pinindeki sinyali bir türlü net ve doğru bir şekilde göremedik daha. O yüzden herkes hayal gücünü kullanıyor ama bir ilerleme katedilemiyor
Linkteki ilk iki resim MCU nun bacak ölçümü abi. Sanırım sizin istediğiniz şey ekrandaki T lerin yatayda ve dikeyde ortada olması. Öyle yapınca düzgün görüntü alamamıştım sanırım. Akşam tekrar deneyeceğim. Bu arada sağ allta 48MHz yazıyor. Bizim osiloskoplar 20MHz değil miydi?
'Attiny13a İle Açma Kapama Butonu + Buzzer (230V Anahtarlama)' konusundaki mesaj https://mekatronik.org/forum/thread...utonu-buzzer-230v-anahtarlama.2622/post-97049
Her iki durumda da vınlama olmuyor.Optonun 2 numarasını direk şaseye bağladığınız da vinlama olmuyor.
R47yi entegreden ayırıp 5V a bağladığınız zaman vınlama oluyor doğru mu?