ARIYORUM Basit Vinç ve Şaryo

Cihazı söktüm.
IMG_4891 Medium.jpeg

İlerleme işi için japon malı redüktörlü bir motor var.
IMG_4893 Medium.jpeg

Kaldırma işi için polonya malı bir motor ve fren var sanırım.

IMG_4898 Medium.jpeg

Batarya şarj noktası aşağı yerler. Hafif yaylı gibi. Fakat halen 220V mu verilecek, yoksa 24V şarj cihazı bağlacak anlayamadım. Bu girişlerden aşağıdaki karta sadece ince 2 kablo gidiyor.

IMG_4895 Medium.jpeg

Soketteki gri kablo, şarj kontaklarından gelen kablo. Böyle bir ufak kart giriyor. Bu şarj devresimidir. Buradan 220 veya 24v giriş olup olmadığını anlayabilirim.
IMG_4904 Medium.jpeg

IMG_4905 Medium.jpeg

Bazı güvenlik ve acil durum switchleri var.

IMG_4908 Medium.jpeg

Anakartı su geçirmez yapmak için kauçuk gibi bir şeyle kaplamışlar.

IMG_4914 Medium.jpeg

Anakartın arka tarafında soketlerin giriş isimleri yazıyor.

IMG_4915 Medium.jpeg

Bu karta giriş yerine bakılırsa kablo ince. Ve girişte + ve - var. Yani DC giriş. Dolayısıyla 220 değil. De şarj cihaz kısmı içinde mi? 24V sadece power mı bağlayacağım, yoksa buna uygun şarj cihazımı bakacağım anlayamadım.

1762001975294.png

Kutunun üzerinde şöyle 24v DC yazıyor

IMG_4899 Medium.jpeg

Kataloğuna bakınca şöyle

1762002250086.png

Ekler

• 1762002136093.png
    1762002136093.png
    384.9 KB · Görüntüleme: 6
Connection between charger and hoist 24VDC desiğine göre.. ayrı bir şarj cihazı gerekiyor galiba. Bunun nereden nasıl temin etmeli?
Cihazın bir sonraki modelininin şarj cihazını buldum. Yani sadece power olsa bu kuru aküleri şarj edebiliyor mu? Sonuçta sadece 2 pin bağlanıyor. Voltaj ölçümü filan yapacak, ona göre voltajı değişecek ayrı bir pin yok. Sadece 2 pin ile şarj oluyor.

1762006003724.png

Şöyle satıyorlarmış.

Şöyle pil paketleride yapmışlar ama sonraki modeller için. Acaba ayırıp bende pilli hale getirebilir miyim?

Yedek parça satan yabancı sitede şarj adaptörünü buldum. Üzerindeki bilgiler faydalı olabilir.
aa.png

kaynak: https://abmedicalortopedia.it/en/products/03016002-caricabatterie-per-sollevatore

Son düzenleme:
PDF'den tam ölçüleri çıkardım. Çıkardım ama böyle bir profili nasıl bulacağım bilemedim. Hep kablo taşıma rayı çıkıyor c kanal olarak. Onunda taşıdı kg 30kg filan. Zaten uygunda değil.

Screenshot 2025-11-03 at 13.20.03.png

Şöyle kablo taşıma rayları var. 40x40

1762165390570.png

Al işte, klasik türk esnafı. Resmini koymuş, teknik bilgi sıfır.

1762168880237.png

1762168908110.png

Aynen öyle teknik çizim vs hiçbir şey yok. Başka sitelerde baktım. Arada boşluk kaç mm onu bile göremedim.

Aluminyum için naya bir yere baktım, sordum. Zannedersem böyle bir profil bulamacağım. Kalıp yapmaktan filan bahsediyorlar. Son çare tekerlerde oyma yapabilirim diye aklıma geldi. Yani hazır bir kapı sürgüsü (120kg) baksam daha kolay olacak gibi.

Hedef hazır kapı sürgüsü ve profili bulmak. Ama onlarda 80kg maksimum.

Orijinal profilin tekerlek yollarının kalınlığı 6.2 mm. Yan duvarların kalınlığı 2.2 mm. Bu 40x40 ın kalınlıkları müsait değil gibi duruyor. Sadece statik taşıma kapasitesine bakmaman lazım. İki kişi hastayı kaldırıp raya oturttuğu anda, anlık olarak daha büyük bir kuvvet uygulanır ray yollarına.

Evet 2.2mm asla yeterli olmaz. Şimdi kapı raylarına bakıyorum. Tekerle içine doğru ezik gibi. Bu acaba dönüşlerde sorun yaratır mı?

100kg

Albatur 120kg

Tekerler farklı. Bunlar açılıda sorun olabilir.

Son düzenleme:
Albatur'un sürgülü kapı mekanizmasını bahçede kullandım. Kapı için çok sağlam diyebilirim. Ayrıntılı resimlerini eklerim.

Çok iyi olur.
Ya da şöyle büküm mümkün mü? (daha kalın 3-4mm) Hem daha sağlam olabilir. Aluminyum olan orjinalinde 6060 ama T6 alaşım.

Son düzenleme:
Tekerleri değişirim dedim ama şöyle açı alıyor. Eğer tekerlerin yüzeyi iç bükey olursa sanırım dönüşte sıkılır. Bu şekilde chamferli teker daha doğru gibi.

IMG_4958.jpeg

Profilin orjinali:

1762201904911.png

Daha sağlam versiyonu.

1762201951753.png

Son düzenleme:

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,471
Üyeler
3,363
Son üye
bogdanivan4647

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back