Normalde mesleğim elektronik değil ama çok da uzak sayılmaz . Kendim elektrik mühendisiyim. İşyerindeki arızalı elektronik kartları oraya buraya tamire göndermekten yorulup benim bu işi de öğrenmem lazım deyip elektronik işine başladım . Kendime mütevazi bir çalışma ortamı da kurdum .
18665 eklentisine bak
Önceleri baya basit kartlarla uğraşıyordum . Bu uğraştığım en kompleks kart olduğunu söyleyebilirim . İlk önce giriş kondansatörlerinden başladım . Yaptığım ölçümde yarı yarıya kapasite kaybı var çıktı . Muadillerini bulup değiştirdim . Değişen yine bir şey olmadı . Çıkıştaki shockty diyotları ve girişteki modfetleri de kontrol ettim . Hatta sökerek . Onlarda da bir anormallik yok . Kart üzerindeki bütün zenerleri de kontrol ettim sıkıntı yok . Entegreleri de ancak multimetre ile kontrol edebiliyorum diyot kademesinde olduğu kadarıyla . Onlarda da bir anormallik gözükmüyor . Küçük transistörleri de ölçtüm , kontrol ettim . Onlarda da bir sorun bulamadım . Mantık probum ya da osiloskopum malesef yok . Osiloskop edinmek istiyorum ama fiyatlar malum . Üzerinde çalışmaya devam edeceğim ama yavaş yavaş umudumu kaybetmeye başladım . Kart üzerinde üç adet de optokuplor var . Bugünde onlara yoğunlaşmayı düşünüyorum . Herkese iyi çalışmalar...