Bilim-kurgu film/dizi tavsiyeleri

Nerede seyrediyorsun bunu?

Benim son yıllarda en beğendiğim bilim kurgu dizisi Devs diye bir dizi oldu. Ex Machina'nın yönetmeninden.
https://www.imdb.com/title/tt8134186/

Quantum teorisi, paralel evrenler, Everett, Laplace'ın şeytanı, deus ex machina vs ince ve çok iyi işemişler.
Meraklısına tavsiye ederim.

Konu bile kurgu olunca akan sular durulur. Benden de bir iki tavsiye gelsin. Bazıları eski filmler olabilir. Arada izlemedikleriniz denk gelebilir.

Kurgusu sıradan bilimkurgulardan farklı sonu mutlu sonla bitmeyen bir film. İzlemediyseniz tavsiye ederim.

İkinci önerim asagida. Transcendence 2014

Dr. Will Caster, büyük buluşlar yapmış, şimdilerde ise bir önemli yapay zeka projesini yürüten bir bilimadamıdır ve bu nedenle teknoloji karşıtı birtakım radikal grupların tepkisini çekmektedir. Nihayetinde bu kişilerin istedikleri teknolojik yardımı yapmadığı için bir terörist grubun saldırısına uğrar ve cinayete kurban gider. Kendisi gibi bilim adamı olan eşi Evelyn, Will'in beynini gelişmiş bir süperbilgisayara entegre eder. Will'in bedeni ölmüştür ama beyni eşiyle yeniden iletişime geçer. Dahası Will, bağlı olduğu bilgisayardan internet aracılığı ile tüm dünyayı yaklaşan terörist tehlikeye karşı uyarmaya başlar. Fakat terörist grup Will'in hala hayatta olduğunu fark edince, super-bilgisayarı yok etmek için harekete geçerler...

eski filmlerdir ama izlemediyseniz solaris ve stalker filmleri değişik bir tür bilimkurgu. aksiyon sevenler sıkılabilir ama felsefi temeli sağlam

İçinde zamanda yolculuk varsa, ben en düşük bütçeli, en dandik filmi veya diziyi bile büyük bir keyifle izlerim :)

İçinde zamanda yolculuk varsa, ben en düşük bütçeli, en dandik filmi veya diziyi bile büyük bir keyifle izlerim :)

Abi o zaman "star trek discovery" dizisini listene al. Komple zamanda yolculuk olmasa da bir sezonda zamanda yolculuk konusu işleniyor.

Heroes dizisi bir takım güçlere sahip insanları anlatan güzel bir dizi. İçerisinde zamanda ileri geri gidebilen bir kahraman da var. Dizinin en sevdiğim karakteridir. İzlemeyenler için tavsiye ederim.

Birde "predestination" diye bir film var. Karışık ama izlenecek bir film.

Ikinci "the time machine" de güzel bir film.

@Endorfin35+ battlestar galactica dizisini tek geçerim.

Film olunca seçenek çoğalıyor. Ama favorilerimden birisi Christopher Nolan'dan Interstellar. Diğeri de Coherence:

Coherence, Interstellar kadar meşhur bir film değil ama çok iyidir. Bir de sakin kafayla dikkatli izlemek lazım :)

Bir de Nolan'ın önceki yıl yayınladığı Tenet var:

Star trek tarzını beğenenler için The Orville dizisini önerebilirim. Birçok yeni dizide gördüğümüz LGBTQ+ propagandası olsa da (Star Trek Discovery de geminin baş mühendisi ve baş doktoru gay, geminin bilim departman başkanı da lezbiyen :katil2: ve her fırsatta izleyicinin gözüne sokuyorlar), hem bilim kurgu hem de komedi olması hoşuma gitti.

Orville dizisi baya ara vermişti 3. Sezonu gösterimde. Ben komedi dizisi olarak değerlendiriyorum. Bir kaç bölümü absürt derece olsa da fena değil.

The Queen gambit.

Genelde dram vs izlemem ama puanı çok yüksek olunca bir göz attım ve bence güzel bir dizi. Satranç bilmek şart değil ama temel düzeyde satranç bilenler için daha da keyifli bir dizi olacaktır.

Benim küçüklüğümde Alacakaranlık Kuşağı diye bir dizi vardı. Korka korka ama çok ilgiyle izlerdik. Zaten alternatif de yoktu . Ne internet ne başka kanal . Zamanına göre baya özgün bir diziydi . Timur hoca belki hatırlar yaş itibarıyla.

Forum istatistikleri

Konular
6,953
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back