Brymen Bm869s tedariği

Brymen'de diyot kademesinde ötmez. Zaten mantıklı birşey de değil. Eğer bütün diyotlarda forward yönde ötüyorsa, şotki veya normal diyot ayrımını nasıl yapacaksın? Transistör ölçerken emitter/kollektör nasıl belirleyeceksin? Diyot ölçümü yaparken her zaman forward voltajını ekranda teyit etmek lazım. Orada gördüğün rakamlar, kafanda genel olarak bir istatistik veritabanı oluşturur, ve her yeni ölçümde bir karşılaştırma yapmanı sağlar.

Her zaman 0.475 civarı değerler ölçtüğün bir diyot modelinde 0.300 değer görüyorsan, bundan şüphelenmen lazım.
bu zamana kadar forward voltajını hiç dikkate almamıştım hocam.
Genelde arıza ararken kullanıyorum diyot modunu, örneğin bir köprü diyot test ederken 4 kez bip sesini duyduğumda sağlam diyip geçiyorum.
Veya sot23 kılıfta 2 kez bip duymazsam yada 2 pin arasında tepki olmazsa malzemenin datasheetinden ne olduğuna bakıp ona göre testini yapıyorum.
Buzzer desteğine alışmıştım fakat dediğiniz gibi öğrenme açısından forward voltaj değerlerine aşina olmak daha mantıklı.

Buzzer desteğini kenara bırakın.
Tüm yarı iletkenler de Forward voltajı kullanın.
Transistör ECB bacaklarını, mosfetler de DSG bacaklarını buzzer le göremezsiniz. Forward voltajla bacakların tespitini yaparsınız.

@taydin olması gerekeni yazmış.

fluke 115 kötü alet değil ancak amacı başka. fluke 1xx serisi elektrik teknisyenleri-tesisatçılar için üretilmiş bir seri.
fluke 15-17 serisi elektronikçilere hitap eden başlangıç serisi.

bu arada fluke'un pahalı olması çok kaliteli olduğu anlamına gelmiyor. marka değeri + amerikan askeriyesiyle ilgili başka mevzular var.

Forum istatistikleri

Konular
8,916
Üyeler
3,590
Son üye
yakupk

Son kaynaklar

Back