1000 RPM çok az. İş görür ama çok dikkatli ve yavaş ilerletmen lazım. 0.3 mm matkap için açılışı 10,000 rpm den yapacaksın :) 20,000 olsa daha iyi. Matkap tezgahı iyi görünüyor.

1000 RPM çok az. İş görür ama çok dikkatli ve yavaş ilerletmen lazım. 0.3 mm matkap için açılışı 10,000 rpm den yapacaksın :) 20,000 olsa daha iyi. Matkap tezgahı iyi görünüyor.
Koça uçak uçuruyor abi bu motor :D
Gerçi pervanenin de katkısı var.

Ama bundan yapmaktansa blender motorundan yapmayı tercih ederim. Çünkü o direk 220v ile çalışıyor.
Bu motora esc takacağız, hız kontrol devresi takacağız filan uzun iş :D

Kesici aletlerde önemli olan kesici ucun malzeme üzerinde hangi hızla hareket ettiği. 1000 rpm de çok düşük. Ucun kırılma ihtimali yüksek. Ama blender herhalde şöyle 5000 rpm de falan dönüyordur. Aslında sana bir proxxon veya dremel lazım :) o zaman 30 binlere çıkabiliyorsun, çok temiz delik deler.

• Beğen
Reactions: umk
Kesici aletlerde önemli olan kesici ucun malzeme üzerinde hangi hızla hareket ettiği. 1000 rpm de çok düşük. Ucun kırılma ihtimali yüksek. Ama blender herhalde şöyle 5000 rpm de falan dönüyordur. Aslında sana bir proxxon veya dremel lazım :) o zaman 30 binlere çıkabiliyorsun, çok temiz delik deler.
Dremel var bende. Amcam bozuk diye atıyordu elinden aldım. Kullanan vatandaş nasıl zorlamışsa içinde ki plastik bir parça sıcaktan erimiş ve motoru sıkıştırmıştı. Temizleyince çalıştı. Düne kadar pcb leri ona taktığım elmas uç ile kesiyordum :)

Dremel var bende. Amcam bozuk diye atıyordu elinden aldım. Kullanan vatandaş nasıl zorlamışsa içinde ki plastik bir parça sıcaktan erimiş ve motoru sıkıştırmıştı. Temizleyince çalıştı. Düne kadar pcb leri ona taktığım elmas uç ile kesiyordum :)

Tamam işte dremel'i o bulduğun sütuna taktın mı senin iş tamam :) Dremel'in kendi üretimi sütunlar da var, ama onların yarısı plastik. Bu senin resmini koyduğun tamamen metal ve ağır. Daha iyi.

Carbür uç ve dremel ile elde deliyordum delikleri... Ne kadar dikkat etsemde hali ile 30-40 delikte bir uç kırıyordum. Dremelin kendi sütünuna baya niyetlendim. Youtube da tamda pcb delmek için kullanım incelemeleri var. Sistem çok iyi değil. Bir miktar boşluk var. Bunu görünce almaktan vazgeçtim.

Sonra atelyede bulunan ama kimsenin yüzüne bakmadığı masa üstü stunlu matkap ile iyi sonuçlar aldım.

1625850584087.png

Buda çok iyi değil ama kırmadan 0.4mm delikler deliyorum...

Son düzenleme:
Aynı şekilde düşünüyorum. Ancak hesap çarşıya uymayabilir yine de denemek lazım:).

Riveti aldığım yerde vardı ama pahalı. Öncelikle tornada yapmayı denemek lazım, olmazsa alınabilir.

Şu pres mekanizmasını önce bir şekilde çözelim. Maliyeti de kontrolden çıkmadan tabiki. Yoksa hazır olanını yurtdışında 430 Pound'a satın alınabiliyor, kargo gümrük falan derken 8000 TL tutuyor. Onu çözdükten sonra perçin kalıplarını ve perçin kalemini ihtiyacı olan herkese yapabilirim :)

Carbür uç ve dremel ile elde deliyordum delikleri... Ne kadar dikkat etsemde hali ile 30-40 uç kırıyordum. Dremelin kendi sütünuna baya niyetlendim. Youtube da tamda pcb delmek için kullanım incelemeleri var. Sistem çok iyi değil. Bir miktar boşluk var. Bunu görünce almaktan vazgeçtim.

Sonra atelyede bulunan ama kimsenin yüzüne bakmadığı masa üstü stunlu matkap ile iyi sonuçlar aldım.

11956 eklentisine bak
Buda çok iyi değil ama kırmadan 0.4mm delikler deliyorum...

Bunların devri oldukça düşük, ama titreşim neredeyse hiç yoktur. Dikkatli ve az ilerleme ile çok iyi sonuç alınır.

Ben daha önce 1.25 mm pin aralığı olan 2x10 luk bir konnektör için delik açmam gerekiyordu. 0.4 mm matkabı benim 2 tonluk frezeye bağladım. 3000 devirde ve DRO ile 1.25 mm adımlarla ilerleyip deldim :)

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,950
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back