Koça uçak uçuruyor abi bu motor1000 RPM çok az. İş görür ama çok dikkatli ve yavaş ilerletmen lazım. 0.3 mm matkap için açılışı 10,000 rpm den yapacaksın 20,000 olsa daha iyi. Matkap tezgahı iyi görünüyor.
Dremel var bende. Amcam bozuk diye atıyordu elinden aldım. Kullanan vatandaş nasıl zorlamışsa içinde ki plastik bir parça sıcaktan erimiş ve motoru sıkıştırmıştı. Temizleyince çalıştı. Düne kadar pcb leri ona taktığım elmas uç ile kesiyordumKesici aletlerde önemli olan kesici ucun malzeme üzerinde hangi hızla hareket ettiği. 1000 rpm de çok düşük. Ucun kırılma ihtimali yüksek. Ama blender herhalde şöyle 5000 rpm de falan dönüyordur. Aslında sana bir proxxon veya dremel lazım o zaman 30 binlere çıkabiliyorsun, çok temiz delik deler.
Dremel var bende. Amcam bozuk diye atıyordu elinden aldım. Kullanan vatandaş nasıl zorlamışsa içinde ki plastik bir parça sıcaktan erimiş ve motoru sıkıştırmıştı. Temizleyince çalıştı. Düne kadar pcb leri ona taktığım elmas uç ile kesiyordum
Aynı şekilde düşünüyorum. Ancak hesap çarşıya uymayabilir yine de denemek lazım.
Riveti aldığım yerde vardı ama pahalı. Öncelikle tornada yapmayı denemek lazım, olmazsa alınabilir.
Voltera Perçin Kalemi 0.4mm | ProSMT
Çift yüzlü PCB'lere iki yüzü birbirine birleştiren delik içi kaplama (plated TH) yapmak için perçin kalemi.www.prosmt-market.com
Oooo süper... Millet sırayı düzgün yapalım lütfen. Biriiim....Onu çözdükten sonra perçin kalıplarını ve perçin kalemini ihtiyacı olan herkese yapabilirim
Carbür uç ve dremel ile elde deliyordum delikleri... Ne kadar dikkat etsemde hali ile 30-40 uç kırıyordum. Dremelin kendi sütünuna baya niyetlendim. Youtube da tamda pcb delmek için kullanım incelemeleri var. Sistem çok iyi değil. Bir miktar boşluk var. Bunu görünce almaktan vazgeçtim.
Sonra atelyede bulunan ama kimsenin yüzüne bakmadığı masa üstü stunlu matkap ile iyi sonuçlar aldım.
11956 eklentisine bak
Buda çok iyi değil ama kırmadan 0.4mm delikler deliyorum...