Aynı şekilde düşünüyorum. Ancak hesap çarşıya uymayabilir yine de denemek lazım.0,4mm LQPF64 altına giriyorsa süper.
Riveti aldığım yerde vardı ama pahalı. Öncelikle tornada yapmayı denemek lazım, olmazsa alınabilir.Rivit çakmak için çivi gibi bir aparat var. Alt tarafı düz sert bir zemine koyuyorsun üst taraftan bu çivi gibi bir aparata çekiç ile vuruyorsun. Nerede satıldığını bilmiyorum ama 15 yıl evvel flian bir ara kullananları görmüştüm.
Riveti aldığım yerde vardı ama pahalı. Öncelikle tornada yapmayı denemek lazım, olmazsa alınabilir.
Aynen fikir çok güzel. 0.4 mm olan kısmı kısa tutup 0.4 den 3mm ye geçen kısım muhtemelen havşa şeklindedir, bu rahatlıkla riveti ezebilir. Denemek lazım.Buna baktımda, mandrene giren kısmı 3mm olan 0,4mm lik matkap veya freze ucu uygunca kırılırsa olur gibi.
Bu şapkasız tarafı abi.Bu perçinin hangi tarafı anlayamadım şapka mı diğer tarafı mı? Ve hangi işlemler neticesinde bu hale geldi?
Yok abi. Öylesine geçirip vurdum üstten. Hiç ölçü gözetmedim.Tam uygun çapta mı deldin? Perçin dış çapı ile matkap çapı aynı mıydı?
0.8'in altını elle delemiyorum abi. Sütunlu matkap lazım.Eğer perçinlerin dış çapı 0.4 mm ise, 0.3 mm uç ile delmekte fayda var, çünkü her matkap mutlaka ölçüsünden büyük deler.
Sende var mı?Listeye bir de sütunlu maktap ekle
Sende var mı?
Aslında bende el blenderı motoru var. Bunu 200₺ ye satılan matkap tezgahlarından alıp sabitlesem, ucuna birde mandren taksam iş görür sanki ne dersin abi?Boşta yok
RC Bizim işimiz. Bu motor yanlış hatırlamıyorsam 1000 RPM yada 1000kv olması lazım.Aslında RC araçlarda kullanılan motor bile olur
Bu perçin olur ama sütunlu matkap olmaz abi. Çünkü o aralığa ancak motor sığar, Hadi zorlasak birde pcb ucu takarız ama aşağıya değer ucu.Aslında şöyle bir pres alsan, bunu hem perçinleri sıkmak için kullanırsın hem de uygun bir aparat ile çok sağlam sütun matkap da olur