Delta plc m2000 adresi ne ulaşma

a.zorba

Aktif Üye
stm32f slave ile delta hmi haberleştiriyorum şu ana kadar herşey yolunda gitti taki {Link2}1@M2000 adresi ile karşılaşana kadar bu adres e hangi fonksiyon ile ulaşabilirim,modbus karşılıgı nedir.

M2000bit0FD04049

Ekler

• WhatsApp Image 2025-04-17 at 15.39.07.webp
    WhatsApp Image 2025-04-17 at 15.39.07.webp
    45.1 KB · Görüntüleme: 18
Genel M hafızasına örnek M5 M6 ulaşıyorum orda sihinti yok .buna kalıcı diye farklı bir tanım yapılmış.

HMI den gelen veriyi okumaya çalışıyorum. kendi kartında işlev yapıyor buton
PLC olarak stm32fxx hal library modbus slave kullanıyorum.
bunun dişinda coil okuma holding okuma yazmada sıhıntı yok

elimde delta ekran da yok bilgisayar üzerinde DOPSOFT 4.00.16 dan DOP107 seçerek abc.dps projesini seçerek projeyi açıyorum .
elimde delta hmi nin projesi var temin edilmesi sihıntılı bir kartı klonlamaya çalışıyorum.
bura dışında herşey kitabına uygun yolunda
orjınal de de plc yok stm32f li bir kart.

M Kalıcı hafıza model den modele adresi değişiyormuş yeni bulduğum adres ile sorunu çözdüm.

sorunu çözmenize sevindim.

HMI'ye ait haberleşme ve kalıcı buton adres ayar pencerelerinin son halini yayınlarsanız bundan sonra aynı problemi yaşayanlara yol göstermiş olursunuz.

kolay gelsin.

sorunu çözdüm projeyi çözemedim adresin biri 2000 lerde iken digeri 45520 de birini çalıştırsam digeri çalışmıyor akıllının dediklerini anlamaya çalışıyorum . normalde freemodbus kullanıyorum sanırım onunla bu kadar geniş adreslemeyi yapamayacagım

Ekler

• m2000.jpg
    m2000.jpg
    258.7 KB · Görüntüleme: 8
  • 2049.jpg
    2049.jpg
    451.9 KB · Görüntüleme: 8

Forum istatistikleri

Konular
7,617
Üyeler
3,080
Son üye
langerhanz

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back