Benim el makine bakımcı eli birşey hissetmiyor.Yukarıda ilgili vidyo yüklenmiştir.
Osilaskop şebekeden izole batarya ile çalışmaktadır
Prob x1 konumunda ve 50mv/div olarak ölçülmüştür
Aslında eloksal aluminyum warsa elinizde bir köşesine 1 nF kapasitörle 220AC bağlayın hissedersinizEski telefonlarin zil sesi pizeodan cikartiliyordu. Arizali telefonlara bir bakiyim.
Bu garip hissi veren cihazi arayip bulmak yas is. Her gordugum cihazi yokluyorum fakat henuz cikmadi.
Bugün @Mikro Step abinin chi enerjisi düşük enerji alamıyor.Aslında eloksal aluminyum warsa elinizde bir köşesine 1 nF kapasitörle 220AC bağlayın hissedersiniz
Güç kaynaklarındaki devrenin benzerini yapmaya çalışıp Y kapasitöründen geçirseniz kafi.
işte bu his gerçekten mekanik nedenlerden oluşuyorBirde darbeli matkap zımparalama makinesi vb makineler ile çalışınca makineyi bıraksam bie bütün gün boyunca titreme hissi oluşuyor ellerimde.
Aslında eloksal aluminyum warsa elinizde bir köşesine 1 nF kapasitörle 220AC bağlayın hissedersiniz
Güç kaynaklarındaki devrenin benzerini yapmaya çalışıp Y kapasitöründen geçirseniz kafi.
mekanik vibrasyon tezi doğru olsaydı yukarıda verdiğim örneklerde elinde şarja takılı telefon ile oynayan çocuğun göbeğine annesi dokunduğunda aynı hissi alamazdı bence.Ben mekanik vibrasyon torimin dogrulugunu/yanlisligini kolayca ispatlarim.
Su anda piezo arayisindayim fakat bulamadim. Yarin isyerinde de bakinacagim. Fakat asil sorun evde dokunmadigim cihaz kalmadi evde bu hissi veren tek bir cihaz bile bulamadim.
Buldugumda o hissi veren yuzeydeki mekanik titresimleri piezo ve scop sayesinde izleyecegim.
Benim isim cok ama cok kolay.
Asil siz dusunun. Eger bu his elektriksel kaynakli ise siz de bir deney kurgulayin ve ispatlayin.
Ama abi orada annesi , esine elini kaydirmasini istedigini soyluyor, adam da elimin tersiyle sadece hareket ettirerek hissedebildim diyor. Sabit tutarak hissedemedigini anliyorum. Bu mekanik vibrasyon sayilmaz mi ki?mekanik vibrasyon tezi doğru olsaydı yukarıda verdiğim örneklerde elinde şarja takılı telefon ile oynayan çocuğun göbeğine annesi dokunduğunda aynı hissi alamazdı bence.
yakın zamanda değil ama gençliğimde denemiş olabilirim.Siz denediniz mi? Eloksalli aluminyum isyerinde olacak yarin deneyebilirim.
Mekanik hareketle ilgilidir diye bilirim, hareket yoksa mekaniklikten nasil bahsediyoruz, bunu anlamiyorum. Buradaki mekanik vibrasyon da , hareketle ilgili diye dusunuyorum, demekki anlamadigim bir sey var.
Ama Notebook kasası değil tabiikiVibrasyon icin illaki mekanik duzenek sart degil.
Metal levhayi masaya koy ve yuksek voltaj ver. Levha titresecektir. Cunku topraga gore bir kapasite olusturuyor. (Elektrostatik hoparlorler nasil calisiyor bakiniz)
Keza ayni iletken levhayi degisken magnetik alana maruz birakirsan gene mekanik olarak titresir. (Magnetostrictive etkinin sonucu, eddy akimlarinin sonucu, Magnetik alanlarin etkilesimi sonucu)
Elektirik dokunulan teni kendine çekip wakum etkisi yapıyor.Mekanik hareketle ilgilidir diye bilirim, hareket yoksa mekaniklikten nasil bahsediyoruz, bunu anlamiyorum. Buradaki mekanik vibrasyon da , hareketle ilgili diye dusunuyorum, demekki anlamadigim bir sey var.