Ekovat ile Kompresör ve Vakum Tankı

Bir de şu var: Basınçlı havayı uzun süre saklamak rahatlıkla mümkün oluyor. Mesela bas 8 bar, aradan zaman geçip sızıntılardan 6 bar'a inse, gene işe yarar. Ama vakumun sınırı belli, o da maksimum 0 bar. Bu durumda sızıntılar çok daha büyük bir sorun haline geliyor. Uzun süre vakumu muhafaza edecek şekilde bir kabı sızdırmaz hale getirmek çok zor. Tankın ve borunun duvarlarından bile hava içeriye nüfuz ediyor.

@taydin Abi ekovat 80lt LPG tankını boş durumdan 6Bar basınca 28 dakikada getiriyor. Sızıntıları bayağı önledim. Loctite işe yaradı. En son doldurmamdan beri belki 1 ay geçti ama hava tankı hala 3 bar basınçta ve ara ara temizlik için kullandım. Vakumadan da günlerce beklesin gibi bir beklentim yok.
Projenin, kullanışlılıktan ziyade deneysel yada tasarım yönü daha ağır basıyor benim için.
Pnömatik valfler ve basınç sensörleri ile ilk çalışmam olacak. Arada MQTT destekli uzaktan takip ve kontrol de olacak inşallah.
Gelişmiş bir tür oyuncak gibi hem işlevsel hem de istenilen şekilde evrilebilir / mıncıklanabilir.

KBB doktorlarının kullandığı vakum pompalarının emiş gücü çok yüksek.
Nasıl bir pompa kullanıyorlar merak ediyorum.
İncecik boru ile kulak içini temizliyorlar tıkanmıyor.

Youtube'da bir rus videosu vardu. Bu vakum manometresine mekanik olarak 2 tel bağlamıştı. İbre istediği noktaya gelince mekanik olarak temas ediyor ve vacumu kapatıyordu. Böylece cihaz bozulmuyordu sanırım.

Youtube'da bir rus videosu vardu. Bu vakum manometresine mekanik olarak 2 tel bağlamıştı. İbre istediği noktaya gelince mekanik olarak temas ediyor ve vacumu kapatıyordu. Böylece cihaz bozulmuyordu sanırım.
Hocam ben orjinal çözümlerden yanayım. Bir hocam bugün vakum sensörünü hediye etti. Minnacık bişey.

Bu proje mekanik bir düzeneğin uzaktan tam olarak yönetilebilir uygulaması olacak

Hocam ben orjinal çözümlerden yanayım. Bir hocam bugün vakum sensörünü hediye etti. Minnacık bişey.

Bu proje mekanik bir düzeneğin uzaktan tam olarak yönetilebilir uygulaması olacak
Tanka emniyet valfide tak.
Aşırı yükselirse havayı dışarı tahliye eder.
Kompresörün gücü yetmediği için basınç artmaz ama genede koy.
Kurallara uygun olsun. :)

Forum istatistikleri

Konular
8,402
Üyeler
3,322
Son üye
asmukami

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back