@ckocagil 'ın aşağıdaki kodlarını eklemiştim start gcode satırına. Buradaki kodlarda hem mesh level başlatma, hemde G29 ile ilgili komutlar var. Bunlara rağmen mesh level çalışmıyor.Hocam mesh levellingden sonra store setting yapıp, curada start gcode içine de G28'in bir alt satırına G29 eklemeyi dener misiniz?
Cura aç. Makine ayarlarında başlangıç ve bitiş gcodeları var. Kendi başlangıç gcode'umu koyuyorum, istediğini kullan:
Kod:; Ayni anda nozzle ve bed isit M140 S{material_bed_temperature_layer_0} M104 S{material_print_temperature_layer_0} M109 S{material_print_temperature_layer_0} M190 S{material_bed_temperature_layer_0} G92 E0 ; Reset Extruder G28 ; Home all axes G29 S4 Z0.0 ; Z offset M420 S1 Z3.0 ; Enable mesh bed leveling ; Sol tarafa kisa cizgi cek G1 Z2.0 F3000 ; Move Z Axis up little to prevent scratching of Heat Bed G1 X0.1 Y20 Z0.3 F5000.0 ; Move to start position G1 X0.1 Y100.0 Z0.3 F1500.0 E15 ; Draw the first line G1 X0.4 Y100.0 Z0.3 F5000.0 ; Move to side a little G1 X0.4 Y20 Z0.3 F1500.0 E30 ; Draw the second line G92 E0 ; Reset Extruder G1 Z2.0 F3000 ; Move Z Axis up little to prevent scratching of Heat Bed G1 X5 Y20 Z0.3 F5000.0 ; Move over to prevent blob squish
Yaptığım değişiklikler:
- Aynı anda nozzle ve bed ısıtma
- Z offset belirleme (Z0.0 yerine offset girilecek)
- Mesh bed leveling açma
- Sol tarafa çekilen çizgiyi kısaltma
Akşam 21:00 gibi G29olayını deneyeyim.Hocam çok bir etkisi olacağını düşünmüyorum ama G29 S4 Z0.0 satırını sadece G29 olarak deneyebilir misiniz? Marlinde G29 after home aktif olduğunda bile bazen çalışmıyor. Aklıma gelen diğer olası sorunlar mesh levellingden sonra save yapmamak, marlinde eeprom satırını aktif hale getirmemek.
Akşam 21:00 gibi G29olayını deneyeyim.
Store Settings seçeneğini her ayar yaptığım da mutlaka kullanıyorum.
Yüklemeden önce de eepromu aktif ettiğime eminim. Eğer marlin düzgün çalışıyorsa onlardan olma olasılığı yok.
İşin garibi "mesh level çalışımıyor" gibi kelimelerle arama yaptım, herhangi bir bilgiye ulaşamadım. Herkes yüklemesinden, ayarlamasından bahsetmiş ama kimse de ben yaptım olmadı dememiş.
Sendeki marlinin sürümü ne?Bende de olmamıştı ama nasıl düzelttim hatırlamıyorum. Z rodunda hiçbir hareket yoktu. Bu G29 ile çözmüş olabilirim ama. Onun dışında marlini kurcaladığımı da hatırlamıyorum.
Sendeki marlinin sürümü ne?
2 serisini bende yemiyor abi. Denedim 8 bit kartı kabul etmiyor. Hatta o işin mantığını da anlamış değilim. Kart 8 bit ama herkes yüklerken arduino idesinde 16bit lik kısımı seçiyor. Buna rağmen derlemeyi yapmıyor 2 serisi.1 serisi çok eski yav. Ben 2 serisini kullanıyorum.
Dün akşam G29'u denedim çalışmadı. Misafirim olduğundan ilgilenemedim. Bu gün biraz araştırma yapacağım bu mesh aktif etme ile ilgili.Bende de olmamıştı ama nasıl düzelttim hatırlamıyorum. Z rodunda hiçbir hareket yoktu. Bu G29 ile çözmüş olabilirim ama. Onun dışında marlini kurcaladığımı da hatırlamıyorum.