Küçük esnaf küçük iş yerinde çalışır.
Yani bugün küçük esnaf büyükşehir belediye sınırlarında yıllık 79 bin den daha az paraya yer kiralayabilir mi diyorsun?
Küçük esnaf küçük iş yerinde çalışır.
Amerikada nasıl oluyor bu vergilendirme? Bizim vergi sistemi çorba gibi karmakarışık.Evhanimlari icin bi muafiyet var diye hatirliyorum. Makine kullanmaksizin uretip sattiklari sanirim vergiden muafti.
Hobi olarak aldığın parçalarıda işyerine alıyor zannedebilirler.Ben her yaptığım iş için fatura kestim, hiç vergi borcum yok. Ama maliye beni rahat bırakmıyor. Geçen gene yazı geldi, "verginiz az gibi görünüyor, hatalı beyan varsa düzeltin" diye. Vergiyi hiç beyan etmeyenlere hiçbir yazı gönderilmiyor, rahatsız edilmiyorlar.
Hobi olarak aldığın parçalarıda işyerine alıyor zannedebilirler.![]()
Sektör taraması yapılıyor.Ben her yaptığım iş için fatura kestim, hiç vergi borcum yok. Ama maliye beni rahat bırakmıyor. Geçen gene yazı geldi, "verginiz az gibi görünüyor, hatalı beyan varsa düzeltin" diye. Vergiyi hiç beyan etmeyenlere hiçbir yazı gönderilmiyor, rahatsız edilmiyorlar.
Kuyum sektörüne tarama yapıldı. Bazıları Asgari ücretli den az vergi veriyorlarmış.Sektör taraması yapılsın tabiki.
Yeterli denetim olursa, kayıp kaçak azaltılırsa, vergi de adalet sağlanacaktır.vergi adaletinin de sağlanması lazım.