Küçük esnaf küçük iş yerinde çalışır.
Yani bugün küçük esnaf büyükşehir belediye sınırlarında yıllık 79 bin den daha az paraya yer kiralayabilir mi diyorsun?
Küçük esnaf küçük iş yerinde çalışır.
Amerikada nasıl oluyor bu vergilendirme? Bizim vergi sistemi çorba gibi karmakarışık.Evhanimlari icin bi muafiyet var diye hatirliyorum. Makine kullanmaksizin uretip sattiklari sanirim vergiden muafti.
Hobi olarak aldığın parçalarıda işyerine alıyor zannedebilirler.Ben her yaptığım iş için fatura kestim, hiç vergi borcum yok. Ama maliye beni rahat bırakmıyor. Geçen gene yazı geldi, "verginiz az gibi görünüyor, hatalı beyan varsa düzeltin" diye. Vergiyi hiç beyan etmeyenlere hiçbir yazı gönderilmiyor, rahatsız edilmiyorlar.
Hobi olarak aldığın parçalarıda işyerine alıyor zannedebilirler.![]()
Sektör taraması yapılıyor.Ben her yaptığım iş için fatura kestim, hiç vergi borcum yok. Ama maliye beni rahat bırakmıyor. Geçen gene yazı geldi, "verginiz az gibi görünüyor, hatalı beyan varsa düzeltin" diye. Vergiyi hiç beyan etmeyenlere hiçbir yazı gönderilmiyor, rahatsız edilmiyorlar.
Kuyum sektörüne tarama yapıldı. Bazıları Asgari ücretli den az vergi veriyorlarmış.Sektör taraması yapılsın tabiki.
Yeterli denetim olursa, kayıp kaçak azaltılırsa, vergi de adalet sağlanacaktır.vergi adaletinin de sağlanması lazım.
Yeterli denetim olursa, kayıp kaçak azaltılırsa, vergi de adalet sağlanacaktır.
Adaletsiz olarak tahsil edilen dolaylı vergiler azaltılıp, çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi tahsili yapılırsa, ülkede vergi adaleti sağlanacaktır.
2012–2013 yıllarında, eşimin hesabına çalıştığı şirketten çok cüz'i bir miktar para yatmıştı. Hemen ardından "Kira mı alıyorsunuz?" diye maliyeden aramışlardı. Bugün durum nasıldır bilemiyorum.
Hizmet alınacak iyi bir muhasebeci bulmak bile gerçekten zor. Rutin işlerde çok iyi olduğu düşünülen muhasebeciler bile farklı bir durumla karşılaşınca afallayabiliyor. Kendi yüzlerce üyesi olan WhatsApp grupları filan var.
Bence bu konuyu bir muhasebe forumunda sormalı ya da doğrudan maliyeye gidip, detaylara vakıf bir memurdan bilgi almalısın.
Nasıl yoktur.direk muhatap yoktur
Belki geçekondu, bodrum katı veya benzeri yerlerde mümkündür.Yani bugün küçük esnaf büyükşehir belediye sınırlarında yıllık 79 bin den daha az paraya yer kiralayabilir mi diyorsun?
Belki geçekondu, bodrum katı veya benzeri yerlerde mümkündür.
İşlere bu açıdan bakınca ilk sorgulanması gereken KDV vergisi oluyor.Bir adamın basit usule tabi olacağına neden verdiği kira veya kendi yerini kiralasa alacağı kira belirliyor? Ne alakası var? Burada elde ettiği gelirin belirleyici olması gerekmiyor mu?