Forumda Elektrik konuları

Erhan_TR

Yeni Üye
Merhaba,
Forumda Elektrik başlığı altında bir bölüm ve bu bölüm altında Genel elektrik, otomatik kumanda, kompanzasyon, Küçük ev aletleri onarımı, klima vs. gibi alt bölümlerin açılması, elektrikle ilgili yazişmalarin bu bölümlerde yapılması daha belirleyici olacaktır kanaatindeyim. Fikire ve örnek olarak yukarıda yazdığım forum alt başlıklarına katkıda bulunmak isteyen değerli katılımcıların destek ve düşüncelerini, önerilerini belirtmelerini rica ediyorum.

Forum alt başlıkları konusunda benim genel düşüncem, çok fazla dallanıp budaklanmaması.
Forumu güncel takip edenler zaten son konuları "Neler Yeni" sekmesinden görebiliyorlar. Ben genelde bu şekilde kullanıyorum.
Aradan zaman geçtiğinde bir şey ararken genel veya site içi arama motorlarını kullanıyoruz.
Zaten forumların kullanımı ve kültürü bundan 10-15 sene öncesi gibi yoğun ve hareketli değil. Az sayıda kişi kullanıyor.

Çok detaylandırıldığında, açılan alt konu başlığını dolduracak içerik/paylaşım da çok az oluyor. Bir birine yakın konuların karışık ve bir arada durması bana daha sıcak geliyor. En azından yakın tarihli bir etkileşim / paylaşım görünce "demekki buraya uğrayan birileri var", "burada hayat var" düşüncesi oluşuyor. :)

Sizi tenzih ederek söylüyorum, birşeyleri ararken eskiden gelen, ansiklopedi veya fihrist kullanma alışkanlığı sanırım bu düşünceye itiyor. (bende bu kuşaktanım ama yukarıda saydığım nedenlerden dolayı bu düşünce tarzını terk ettim)

why not? aslında o kadar kendi tamirini kendin yap siteleri varken ben kendim adına sadece teknik personel ayarında olabileceğini düşünüyorum. özellikle özel servis hizmeti veren arkadaşlar bazı konularda acemi olabiliyorlar ve yardımı hak ediyorlar.

Forum alt başlıkları konusunda benim genel düşüncem, çok fazla dallanıp budaklanmaması.
Forumu güncel takip edenler zaten son konuları "Neler Yeni" sekmesinden görebiliyorlar. Ben genelde bu şekilde kullanıyorum.
Aradan zaman geçtiğinde bir şey ararken genel veya site içi arama motorlarını kullanıyoruz.
Zaten forumların kullanımı ve kültürü bundan 10-15 sene öncesi gibi yoğun ve hareketli değil. Az sayıda kişi kullanıyor.

Çok detaylandırıldığında, açılan alt konu başlığını dolduracak içerik/paylaşım da çok az oluyor. Bir birine yakın konuların karışık ve bir arada durması bana daha sıcak geliyor. En azından yakın tarihli bir etkileşim / paylaşım görünce "demekki buraya uğrayan birileri var", "burada hayat var" düşüncesi oluşuyor. :)

Sizi tenzih ederek söylüyorum, birşeyleri ararken eskiden gelen, ansiklopedi veya fihrist kullanma alışkanlığı sanırım bu düşünceye itiyor. (bende bu kuşaktanım ama yukarıda saydığım nedenlerden dolayı bu düşünce tarzını terk ettim)
Katılımınız ve dusuncenizi paylastiginiz için teşekkür ederim.
Açılmış diğer basliklarda olduğu gibi elektrikle ilgili bir problemin, tartışma, bilgilendirme konularinin da hangi başlık altına yazilabilecegini görmek kullanıcı dostu bir kolaylık ve birbiri ile ilgisiz konular içeren mesajlarin kendiliğinden ayrıştırılması, forum kullanılabilirliğinin üst seviyede olmasını sağlar kanımca.
Aksi takdirde açılmış bulunan Forum alt başlıklarının tümü neden açılmış sorusuna muhatap olur sanırım.

Bence konu başlıklarını ve alt başlıklarını açıp içeriğinin dolmasını beklemek yerine, şimdiye kadar açılan bu tarz konuların sayısına göre böyle bir ihtiyacın olup olmadığına bakmak gerekir.

Talep varsa açmak mantıklı?

Bu fikir bana da uygun gibi görünüyor.

Hem belli konulara daha rahat erişilmesi bakımından iyi olur.
Hem de, alanı elektrik olan kişilerin kendilerine ayrılmış bir bölüm olduğunu bilmeleri, onları cezbedecektir. Yani foruma canlılık getirmesi ve bilgi bankası oluşturması bakımından da yararlı olur.

Yalnız...
Bu, baştan yapılsaymış iyi olurmuş. Farklı bölümlere açılmış onca konu başlığı yerlerinde durmaya devam ederken, yenilerini ayırmak nasıl olur; bu benim için de soru işareti.

Bu arada... Belki "genel elektrik" alt başlığına girer diye düşünülmüş olabilir ama;

* Alçak Gerilim Tesisat Elektriği
* Yüksek Gerilim Hatları ve Dağıtım Şebekeleri
... gibi alt başlıklar da düşünülebilir.

Bu fikir bana da uygun gibi görünüyor.

Hem belli konulara daha rahat erişilmesi bakımından iyi olur.
Hem de, alanı elektrik olan kişilerin kendilerine ayrılmış bir bölüm olduğunu bilmeleri, onları cezbedecektir. Yani foruma canlılık getirmesi ve bilgi bankası oluşturması bakımından da yararlı olur.

Yalnız...
Bu, baştan yapılsaymış iyi olurmuş. Farklı bölümlere açılmış onca konu başlığı yerlerinde durmaya devam ederken, yenilerini ayırmak nasıl olur; bu benim için de soru işareti.

Bu arada... Belki "genel elektrik" alt başlığına girer diye düşünülmüş olabilir ama;

* Alçak Gerilim Tesisat Elektriği
* Yüksek Gerilim Hatları ve Dağıtım Şebekeleri
... gibi alt başlıklar da düşünülebilir.
Teşekkür ederim paylasiminiz için.
Eski ve yeni mesajlar birleştirilebilir belki. Ya da sıfırdan başlangıç yapılabilir. Konu üzerinde mütalaa yapıldıkça uygun bir yol bulunur sanırım. Bilgi bankası olusturulmasi çok faydali olacaktır.
Ancak özellikle degindiğiniz "aidiyet yaratma" konusunda çok haklı olduğunuzu belirtmek isterim.

Mevcut konuları taşımamız uygun olmaz çünkü o zaman bir süreliğine arama motorlarında çıkmazlar. Ancak arama motorunun robotu siteyi tekrar indekslediği zaman çıkmaya başlar.

Şöyle bir yapı nasıl olur?

• Elektrik
    • Genel Konular
    • Arıza Giderme, Restorasyon
    • Tesisat, Kompanzasyon, Topraklama
    • Otomatik Kumanda ve Bileşenleri
    • Test ve Ölçüm Cihazları, Ekipmanlar
    • Bilgisayar Destekli Tasarım Programları
    • Elektrik malzeme, ekipman tedarik kaynakları

Mevcut konuları taşımamız uygun olmaz çünkü o zaman bir süreliğine arama motorlarında çıkmazlar. Ancak arama motorunun robotu siteyi tekrar indekslediği zaman çıkmaya başlar.

• Elektrik
    • Genel Konular

Aslında bu gelişme forum açısından kilometre taşı niteliğinde. Yani çok sıradan bir şey değil. O yüzden, bir-iki öneri sonrasında hemen uygulamak yerine, bu taslağın şöyle 2-3 gün kadar tartışılabilir durumda tutulması iyi olabilir.

Böylece, dalı elektrik olan daha fazla sayıdaki arkadaşın görüş ve önerileriyle daha da olgunlaşmış bir yapı ortaya çıkar. Sonradan "tüh, şunu şöyle yapsaydık..." dememek için, biraz bekletmekte yarar var bence.

• Elektrik
    • Genel Konular
Hocam izin verirseniz ben bir ön çalışma yapıp sizin yazdiklarinizi ve başka konuları sizinle ve katılımcı arkadaşlar ile paylaşıp önerileri alsak. Uygun olur mu?
Salı gününe kadar vermiş olurum.

Bütün yeni gelen arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum ilk önce. Ben KK den ne zaman şutlansam soluğu burada aldığım için mekanın yabancısı sayılmam. Artık orası misyon ve vizyonunu tamamlayıp kapanmayı düşündüğüne göre yeni mekanımız burası. İnşallah herkes için faydalı ve olumlu olur.

Bütün yeni gelen arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum ilk önce. Ben KK den ne zaman şutlansam soluğu burada aldığım için mekanın yabancısı sayılmam. Artık orası misyon ve vizyonunu tamamlayıp kapanmayı düşündüğüne göre yeni mekanımız burası. İnşallah herkes için faydalı ve olumlu olur.
Teşekkür ederim hocam. Dost yüzler görmek güzel.

Yazmayı unuttum kusura bakmayın tekrar yazmak durumunda kaldım.
Yenilenebilir enerji sistemleri ile ilgili bir bölüm de olursa şahsen ben çok sevinirim.
Bu alanda faaliyet gösteren birisi olarak elimden gelen her türlü yardımı ve paylaşımı yapmaktan hiç çekinmem.

Forum istatistikleri

Konular
8,467
Üyeler
3,360
Son üye
bomi

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back