Full mcu kontrollu kaynak makinası + güç kaynağı

devreci

Aktif Üye

Devre karmaşık görünüyor ama asla değil, çıkışlar çok temiz sadece amper okumada düşük akımda lineer değil ama bu haliyle çok iş görür.

Stm32f103-Full-Mcu-Controlled-Arc-Mig-Welder-Power-Supply-200-A.png

Kodlar: Açıklama satırları eklendi

Son düzenleme:
Ayarlanıyor :D max 54 volt, zaten çıkış 54volt ulaştığı an igbtler susturuluyor bu da enerji tasarrufu , normalde %50 pwm ile sürüyorlar boşta iken. Bunu tak prize günlerce kalsın.

Son düzenleme:
Post apocalptic konsept. En sevdiğim. Bence de bundan kit yaparsan satarsın. Ama bir pcb'yi hak eder. Mcu'yu önceden programlanmış satarsın. Geri kalanları ister senden alsınlar ister başkasından.

Sadece programlanmış mcu'ya 1.000 lira yazsan hak eder bence. Yılda kaç tane gider ya? Karar verene kadar kaynak kodu kaldırmalısın.

İyi düşünüp ölçüp tartıp karar vermeli.
:tamam1:tamam1

sarı ölçü aleti ve diy skop ile gelinebilecek son nokta. elinde güzel bir lab olsa herhalde uzay gemisi motoru yapacak.... yalnız teknikte büyük bir değişiklik görüyorum. japon yapıştırıcıdan sıcak silikona geçilmiş.

oradaki 1K dirençler igbt'lerin hızlı kapanması için yeterli geliyor mu ?

Devrecinin videolarını görünce ironman filmindeki karakterin afganistanda esir düştüğünde mağarada bulduğu malzemelerden "arc generator" yaptığı sahneler aklıma geliyor. Film sahte ama devreci gerçek.
Yok o değil. O adam düzenin adamı :) . Sonraki filmlerde plazma kırbaçlı bir bir adam vardı. Düzenin dışında ve karşısında :) .

Tebrikler. Uzay montajın kendisine has göze hoş gelen bir tarafı var.

Kaynak işlerinden çok anlamam, devre şemasında 2 adet (+) çıkış var. Birisi Weld, diğer Power. Bu şekilde ayrılmasının bir nedeni varmı?. Normal gördüğüm kaynak makinelerinde iki çıkış olur.

Akım trafosu primer tarafını ölçüyor.
Sekonder uçlarında ki akım kaç amper?
Birde bu toroid sargıları çıkış kabloları çok ince nasıl bu kadar yüksek ampere dayanıyor.
Masanın altında başka kaynak makinası mı var? :)

Ama o kötü değil miydi.
Ne taraftan baktığına göre değişir. Adamın çok sevdiği bir papağanı vardı. Bütün imkanları önüne serilmişken bile papağanım diye tutturmuştu. Böyle kötü adam mı olur.

Tebrikler. Uzay montajın kendisine has göze hoş gelen bir tarafı var.

Kaynak işlerinden çok anlamam, devre şemasında 2 adet (+) çıkış var. Birisi Weld, diğer Power. Bu şekilde ayrılmasının bir nedeni varmı?. Normal gördüğüm kaynak makinelerinde iki çıkış olur.
Mig diye planlanmış. Tel sürme motoru ve gaz selenoidi için olabilir.

Power çıkışı güç kaynağı için , yüksek güç lazım olabilir diye yaptım ,buradan kaynak yapılmaz kondansatörler bozulur , eğer ihtiyaç yoksa bobin ve kondasatörler kaldırılabilir yerine 100R direnç ve 1uf takılıp voltaj feedbackina gönderilebilir.

Aslında söylediğiniz gibi satılabilir ama masrafı çok oluyor sadece 2200uf 400v elko kondasatörler min 800tl tutuyor, igbt 600tl ,diyotlar 500tl, soğutucu 500tl vsvs ben bile hazır alsak daha iyi olur diye düşünüyorum o yüzden çalışmaya devam etmedim.

Tellerin inceliği konusunda haklısınız fakat ısınma problemi yok , teller çifter sarılırsa çok daha iyi olur. Ayrıca makina çok az ısınıyor fansız iki cubuk yaktım yarım 3.25 yaktım sadece ılıktı soğutucu , gerçi havalar soğuk ama ısı perfprması çok iyi , igbt gatenin iyi sürülmesi nedeniyle olaiblir.

Kaynak kodlara açıklama satırları ekleyeceğim

Yakında indiksiyonlu fırında yapar.
Sende sinek avlarsın. :)
Yaw adam yaptığını satmıyorki hobi olarak açık kaynak kodlu paylaşıyor.
Kimsede o kadar cesaretli değil manuel uzay montajında.

Keşki satacak ürün yapsa ben razıyım.
Her yiğidin pazarı ayrıdır.
ABD firmasıyla kapışıyoz biz ama gücümüz ona yetmiyor.
Pat diye Türkiye üzerinden avrupaya yarı fiyat çekiyor hırtolar.
Avrupa üzerinden fiyat indirseler kıyamet kopar.
ABD de bile makinamız war ama ne çare çok adet satmak için sermaye çok büyük olmalıki baskı uygulayasın rakibine.
Türkiye şartlarında epey zor iş.

@devreci şu akım potu yönünü ters çevir yawu seyrederken tersim döndü haa.. :avare1:

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,871
Üyeler
2,782
Son üye
uguner

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back