Güncellenen Gümrük kanunu

Türkiye'de ileri seviyede hobi işleri ile uğraşan, veya ARGE yapan az olduğu için, bizim bu yaşadığımız gümrük sorunları hükümet nezdinde görünür değil herhalde. Atıyorum, 10 bin kişi gümrük sorunu nedeniyle hobi çalışması veya ARGE yapamadıysa, istediği gibi bağırıp çağırsın, yetkili hiç kimse iplemiyor herhalde.

Belli bir kesim de amcasını, dayısını kullanarak ve gümrükçü ile artık avanta, rüşvet, veya farklı ne usuller kullanarak işini görüyor nasılsa. Kanun değişsin, sistem herkes için düzelsin diye istemez bizim millet. "benim işim görülsün de, diğerleri bok yesin" düşüncesi var.
Abi haklısın bu konuda sonuna kadar fakat devletin görevi dağda tek başına yaşayan insana elektrik ve su götürmek olduğu gibi bu tip işlerle uğraşan insanlara da kolaylık sağlamak değil midir?
 
Abi haklısın bu konuda sonuna kadar fakat devletin görevi dağda tek başına yaşayan insana elektrik ve su götürmek olduğu gibi bu tip işlerle uğraşan insanlara da kolaylık sağlamak değil midir?

Durumun vehametini anlamaları için, bu işin içinde olan ve söylediği de yok sayılamayacak birisinin bunları söylemesi lazım. Mesela Selçuk Bayraktar bunları bizzat hükümete iletse, basında da bunları anlatsa, birşeyler değişebilir diye düşünüyorum.

Geçmişte bunun net örneği var. Bundan 5 yıl önce mi, yoksa daha mı önce tam hatırlamıyorum, kitaplar da gümrüğe takılıyordu. Benim çok başıma gelmiştir, amazon'dan birkaç tane kaliteli yazılım kitabı alıyorum, toplam fiyat 250 dolar. Kitaplar ışık hızı ile gümrüğe takılıyor. İthalat yapıyoruz, en az 400 dolar gümrüğe haracı veriyoruz ve kitapları alıyoruz.

Sonra sosyal medyada yüzbinlerce takipçisi olan bir akademisyen bu konuyu gündeme taşıdı ve isyanını dile getirdi. Gelişmek istiyoruz, öğrenmek istiyoruz, ama kitap satın alınca da en ağır bir biçimde cezalandırılıyoruz mealinda bir twit attı. Onbinlerce beğeni, retweet, yorum yapıldı. O zamanın ilgili bakanlığı olaya ANINDA el attı ve kitaplar gümrükten tamamen muaf hale geldi.
 

Forum istatistikleri

Konular
6,651
Mesajlar
113,292
Üyeler
2,729
Son üye
mehmetEmin

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top