Hameg HM203 analog osiloskop tamiri

Yalnız bu sıfırdan sarma işi için ayrı bir konu açacağım, çünkü aşama aşama sıfırdan bir trafo yapımı kendi başına çok faydalı ve eğitici olacaktır. Trafo sarıldıktan sonra bu konuya kaldığımız yerden devam ederiz.
 
Benim de yoğun bir dönem, ama bu süreci bitirdiğimde bir el atayım manuel sarma işine. Belki ben ilerletirim. O zamana kadar belki bir görüşme organize edersek alırım.
 
Bu arada tüm foruma duyuru gibi de sesleyeneyim.

Belki forumda bu trafo sarma işe el atacak genç bir babayiğit arkadaşımız da olabilir. İlgilenen biri olursa yazmaktan çekinmesin. İsterse özelden de yazabilir. Bu arkadaş kim bilir belki de farkında olmadan kendi osiloskopunu tamir ediyor olabilir...
 
Benim de yoğun bir dönem, ama bu süreci bitirdiğimde bir el atayım manuel sarma işine. Belki ben ilerletirim. O zamana kadar belki bir görüşme organize edersek alırım.

Manuel sarma makinası için aldığım parçaları da gönderebilirim sana. 1 Redüksiyonlu DC motor, 1 pedal switch (2 kademeli, hız ayarı için) ve tur metre. Yapılması gereken iş, karkası tutan ve motor miline bağlayan, ayrıca tur metreyi de döndüren bir aparat yapmak. Tam 3d yazıcılık bir iş.
 
Bir de tel kasnağını tutan bir yatak lazım. Bunun minimum sürtünmeli olması lazım (belki rulmanlı olacak), yoksa 0.1 mm lik teli söktüğün anda kopar.
 
Bunu geniş bir vakitte konuşalım, ben yaparım. Zaten böyle bir makine eğitim maksatlı kullanım için de güzel olur, ortak kullanırız.
 
WhatsApp Image 2021-01-11 at 20.07.04.jpeg
WhatsApp Image 2021-01-11 at 20.07.04.jpeg Bu tip hassas sargılar için bu tip makineleri kullanmanız gerek. 0,2- 2 mm, bobin tansiyon ayarlayıcısı ile birlikte.
 
Eğer elinde bozuk bir analog osiloskop varsa, tamir için konu aç. Belki şansın daha iyidir ve trafo arızası değildir.
Bu mesajı yazdığımda yoktu ama şimdi okuduğumda elimde TT technicin bir osiloskopu var sanırım yakında bir konu açacağım :D sizin gibi insanların böyle yerlerde olduğunu bilmek gerçekten keyif verici
 
Bu mesajı yazdığımda yoktu ama şimdi okuduğumda elimde TT technicin bir osiloskopu var sanırım yakında bir konu açacağım :D sizin gibi insanların böyle yerlerde olduğunu bilmek gerçekten keyif verici

Forumun amacı zaten bilgi paylaşımı ve gençlerin hobi çalışmaları yapmalarına teşvik edilmesi, ve böylelikle de ülkemizin yükselmesi. Her türlü teknik soruyu sorabilirsin, cevap veren mutlaka oluyor. Ama iyi soru sorarsan çok daha faydalı cevap alabilirsin

 

Forum istatistikleri

Konular
8,394
Mesajlar
137,890
Üyeler
3,322
Son üye
asmukami

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back
Top