Ben şu ece eğitime bakayım. 0.20 olduğunu hatırlıyorum ama 0.10 a bakmak lazım.0.1 mm tel ile sargıları sığdırabileceğimiz bilsek onu zorlayabiliriz ama denemek için önce bir tel bulmak lazım. Ben bizim burada birkaç arkadaşa sorayım bakalım belki elinde olan vardır. Laptop tamirci dükkanlarında satılıyor patch atmak için ama onlar kısa. Bize yüzlerce metre lazım.
Adnan abi "sabırlı olursan sargıları hesaplarız" dedi. Sanırım işi vardı o aralar. Onun bana öğrettiği tekniğe göre ben hesapladım zaten. Hadi biraz daha bilimsel hesap kitap yapsa da ne kadar oynar ki benim bulduklarımla arasında? Yani 3000 olmasın da 2000 sipir olsun. Yine çok fazla.Adnan bey de yapılamaz bu trafo mu dedi?
Bir de yüksek ve alçak voltajlar için ayrı ayrı trafo seçeneğimiz vardı. Onları da piyasadaki trafocular yapamıyorsa iş başa düştü
Ece eğitim deki en küçük tel 0.20mm 500 metre. 76tl fiyatı var.
0.20mm x 500m ECE Emaye Kaplı Bakır Bobin Teli Makarada
eceegitim.com.tr
0.10mm de buldum. 200m 35tl fiyatı var.Bakalım ben bir soruşturayım da. Olmazsa o tel ile deneriz.
Bu arada @memleket in eklediği dokümanı bu gece biraz okuyacağım. Bu işleri teknik lisedeyken yaptık o yüzden herhalde kısa sürede hatırlarım
Sorunlu Bir Trafoyu Yeniden Sarmak
Evet bunda önce bir antrenman yap, işi kaptıktan sonra 471V sargıya terfi et :tamam2:mekatronik.org
Bir hışımla yukarı çıkıp kendi hesapladığıma baktım. 139 sipir fark var. Bence binlerce sipirin yanın da birşey değilDokümana bakınca şimdi geri geldi, lamba yandı
471V için 3394 sipir gerekiyor. her sipir 14 cm olsa 500 m gibi tel lazım.