Hario V60 kettle tamiri

Bu durumda sorun, üzerindeki MCU'nun ADC girişinde. Bir şekilde şaseye sızıntı var gibi duruyor. Artık bu noktada iş, yeni bir kontrol kartı tasarımı noktasına geldi.

Öncelikle, mevcut LCD yi yeni kartta da kullanmak isterim. O yüzden çalışma parametrelerine bakalım. 107 Hz ile sürülüyor ve 1/4 gibi bir duty oranı var. Bias voltajı da 1/4 gibi duruyor. Ama net emin değilim bunlardan. Özellikle buradaki gibi multiplex uygulamalarda normal LED gibi ON/OFF çalışmıyor bunlar, daha çok artıp azalan bir voltaj dalgası gidip geliyor.

1759580221190.png

Kullanılacak işlemci için chatgpt den tavsiye istedim. İçinde LCD driver olsun ve ADC si de fazla dandik olmasın dedim. STM32L053C8T6 önerdi. Kettle için 32 bit işlemci kullanıyoruz. Biraz ayıp oluyor ama neyse ...

1759580743124.png

Kodun ana bioklarını belirleyelim. LCD süreceğiz. 4 tane push button işleyeceğiz. Bir röle kontrol edeceğiz. Sıcaklık sensörünü okuyacağız. PID algoritması çalıştıracağız. PID parametrelerini belirleyebilmek için auto tune de yapmamız gerekebilir, kafadan sallama parametrelerle iyi sonuç alınmayabilir. Kendi PID'i iyi çalışıyor, en az bunun kadar iyi olmasını istiyorum, hatta daha iyi olsun.

Bir de değişik hata durumlarını algılayıp bilgi versin. Mesela "sıcaklık belli bir süre sonunda artmıyor", "sensör hatası" vs.

Konnektörde bir de ZO diye bir sinyal var. Ne olduğunu şu anda bilmiyorum. Power kartındaki bir transistörün kollektörüne bağlı. Rezistansın kopuk olduğunu algılıyor olabilir.

1759581711403.jpeg

1759581847724.jpeg

kartın üzerinde basit bir serial rx-tx olursa matlab üzerinden kontrol edilerek pid tune parametreleri belirlenebilir. yalnız bu aletin içinde su miktarı sensörü yok o yüzden içindeki su miktarına göre pid parametreleri mutlaka değişecektir. ya hep sabit miktar su ile başlatmak lazım ya da kaynama noktasına yaklaştıkça auto tune yaparak daha ince bir ayar moduna geçecek.

kartın üzerinde basit bir serial rx-tx olursa matlab üzerinden kontrol edilerek pid tune parametreleri belirlenebilir. yalnız bu aletin içinde su miktarı sensörü yok o yüzden içindeki su miktarına göre pid parametreleri mutlaka değişecektir. ya hep sabit miktar su ile başlatmak lazım ya da kaynama noktasına yaklaştıkça auto tune yaparak daha ince bir ayar moduna geçecek.

İlk prototip kartı büyük yapacağım. Birçok yere test point koyacağım. LCD timing'lerini de lojik analizör ile kaydetmek için bir header koyacağım. UART için de header koyarım.

Hmm, e-komponent'te geliştirme kartı varmış. Bununla kodu bitirip sonradan PCB frezelemek daha mantıklı olacak. Buradaki işlemci STM32L053R8T6, farklı bir paket, daha fazla GPIO var. Ama onun dışında her şey aynı.

1759582465336.png

Acaba başka ülkelerde de böyle aynı ürünün fiyatında uçurum olabiliyor mu? Tahmin edileceği gibi, astronomik fiyatta hepsiburada şampiyon

1759589442776.png

1759589393883.png

1759589279851.png

1759589332023.png

Zaten chatgpt bana herhangi bir ürün için "Bu ürün için Türkiye'deki tedarikçileri listeleyeyim mi?" diye sorarsa, "Listele, ama hepsiburada'yı dahil etme. Bana göre çok aşırı pahalı oluyor" diyorum. Ama o gene hepsiburada linklerini sokuşturuyor, laf dinlemiyor ...

bu arada hepsibıuradaki satıcı alkatronik araştırınca izmitdeki expkits çıkıyor. robiz.net ise gene onların adresi.
ilginç bir fiyat-satış politikaları var.

bu tip pazaryeri sitelerde rakip fiyatları araştırıp otomatik fiyat değiştiren bot sistemler var. belki onların saçmalamasıdır.

aynı ürün çok az fiyat farkı ile samm markette de mevcut. burası da kurumsal güvenilir bir firma.

Muhtemelen piyasaya göre ucuz ürünler de bulunabilir çok ayrıntılı araştırınca, ama ben bir ürün almak için araştırdığımda neredeyse her zaman hepsiburada fiyatlarının piyasanın çok üzerinde olduğunu görüyorum. hepsiburada da herhalde piyasa araştırması yapıyordur ve bünyesinde satış yapan satıcıların genelde piyasanın üzerinde fiyatlar koyduğunu görüyordur. Bu konuda herhangi birşey yapmadıklarına göre, onların pazarlama politikalarına uymayan bir durum yok ortada diye düşünüyorum ben.

hepsiburadanın asıl para kazandığı lokomotif ürünler vardır iphone, airfryer, laptoplar vs. bizim gibi deney seti stm32 vs. bunlar sadece siteye renk katıyor, trafik arttırıyor o kadar. yapılan cironun içinde yüz binde bir değildir dolayısıyla satılıp satılmaması önemsiz. siteye serverdaki bir tabloda 20kb alan ve bir iki fotoğraf kadar yükü var.

satıcıların bir kısmının da burada ilan açma amacı satmak değil. kendi sitelerine trafik oluşturmak diye düşünüyorum. kendi sitesi arama sonuçlarında çıkmıyor. hepsiburada da görüyorum. satıcıya bakıp aratıyorum ve sitesine ulaşıyorum.

• Beğen
Reactions: clc
Evet SAMM marketi keşke görseydim. Siparişi verip arabayla 10 dakika gidip elden alabilirdim kartı ...

haftasonu olduğu için sipariş işleme alınmamıştır. ekomun siparişi iptal etme seçeneği olabilir.
amazonda vs. sipari henüz kargoya verilmediyse anında iptal edilebiliyor.

teorik olarak ekom da tüm bu online satış kurallarına uymak zorunda. yani 14 gün iade süresi vs.

Sadece pin uyumlu bir mcu seçerek yeni program yazmak daha kolay olmaz mı? Ekranı iptal edip dipswitch ile bir kaç preset ayarlamak yeterli olabilir

Başka işlemci ve program kullanılacak. Sadece bacak uyumu yeterli. ADC pini denk gelmezse atlama yapılır. Yeni program yazılır.

Hangi pin ne yapıyor onu tespit ediniz. Büyük ihtimalle display gerekmez.

Yeni kart yapılsa belki sadece şu pinleri kullanmak yetecektir. Güç kartı sağlam olabilir. Besleme, sensör röle. Sıfır geçiş algılama...
(Röleyi sıfırda tetikliyor olabilir)
Screenshot_20251004_193716.jpg

Satılacak ürün olmadığı için LED kullanılabilir

Ben kahve değirmeni ve kavurma makinesi için yaptım. Rölenin sıfır geçişinde tetiklediğini orada görmüştüm.

ZO, zero detect olsa gerek. 2Mohm gibi dirençle şebekeye bağlıdır?

Nodemcu kart bağlayıp cepten ayar yapılabilir. 1 buton 1 LED...

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
8,342
Üyeler
3,310
Son üye
Sdt01

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back