Havya Tavsiyesi

852 veya 862 serisi hepsi işgörür.
Bu konuda forumda 862 trafo değişimi var .Timur hocanın yardımıyla sorunu çözmüştük.


84461515e6b7544c9.gif

862D + Arızası. Modifiye

TS 100 güzel bir cihaz 852-862 serisinde yetersiz kaldığında TS 100 işi bitirir. Ayrıca diğer avantajı powerbank ile mobil kullanırsın.
Yanlız çok narin cihaz dikkatli kullanmak gerekir. Özellikleri ve board şemasınıda ekliyorum. Ve resimler.
 

Ekler

  • HPIM7271.JPG
    HPIM7271.JPG
    444.1 KB · Görüntüleme: 145
  • HPIM7273.JPG
    HPIM7273.JPG
    512.9 KB · Görüntüleme: 131
  • 111111.jpg
    111111.jpg
    35.7 KB · Görüntüleme: 145
  • HPIM7266.JPG
    HPIM7266.JPG
    519.8 KB · Görüntüleme: 143
  • HPIM7270.JPG
    HPIM7270.JPG
    493.5 KB · Görüntüleme: 137
  • ts100_schemat.jpg
    ts100_schemat.jpg
    178.2 KB · Görüntüleme: 154
@Endorfin35+ kendinle çelişme! Madem ucuzu iş görüyor, neden işportacının sattığı 15-20 TL lik havya yerine bu istasyonları öneriyorsun? 600 TL'ye işportacıdan 15-20 tane alır. Her sene bir tanesini bozup çöpe atsa 10 yıl her sene yeni havya kullanır! :D

Mercedes'in vergi ve bakım masrafları doğru bir örnek değil, ülkemizdeki arabaya bakış açısının bir kusurunu örnekmiş gibi bahsediyorsun. :D

Bu iş için çok parası olan biri değilim. Profesyonel olarak bu işi de yapmıyorum. Ben JBC bakıyorum. Evet fiyatı benim için de saçma derecede payalı. Ama bunu alıp konuyu kapatmazsam, belirli bir frekans ya da durumda havya sorunu ile uğraşıp duruyorum. Hangisi ucuza geliyor? Bir kere alıp ömür boyu uğraşmamak mı, yoksa sürekli buna para daha önemlisi zaman harcayıp yaptığın işten keyif almamak mı? Dahası ne yaparsan yap, yaptığın işten emin olman gerekir. Havyen söktüğün entegreyi bozmamalı.

Niye celisiyim kendimle. Ucuz olani is goruyor hatta bir cok avantaji var. O zaman daha ucuzu mantigi dogru degil. Sen diyorsun ki madem mercedes e binmiyorsun tofasa da binme. Essege bin. Arada fark var. Sahaya nadiren çıkıyorum ve havyaya ihtiyacim yoksa yanimda 10 tl lik havya tasiyorum. Cantanin icinde ordan oraya sürüklenirken bozulsada umrumda olmuyor. Zaten ondan beklentim bir kere lehim yapmasi. Ha sahada lehim isim varsa o zaman weller i yanima aliyorum.

Olay tamda mercedes konusu. Seni beni birak alim gücümüz sinirli. 1000tl havya aldin ucunu. Dusurdun kirdin. Gitti 1000tl, ucunu bozdun gitti 50,100 tl. Bu 852 turevi havyalardan kullaniyorum. Daha havya yuzunden yanan entegre gormedim. Az buz lehim yapmiyorum. Ortalama yilda bir uc tüketiyorum. 20tl falan uclar. Ortalama 3 yilda bir kalem omrunu tamamliyor oda 100tl altinda yanilmiyorsam.

Soyle bir soru olsaydi size hak verirdim. Ben 852 kullaniyorum. Su nedenle bir ust sinifa gecmek istiyorum vs. Tamam ama durum bu degil.

Alt tarafi havya bu yapacagi is 200-300 derece isitma yapmak. Bir havyava bu kadar misyon yuklemeyin. :)
 
Yanlış anlaşıldım galiba; İyisini alamiyorsan en kötüsünü al demiyorum.

Bu işin iyisini almak gerekir alamiyorsanda, iyisini hangisi olduğunu vurgulamak gerekir.

Dışaridaki servisler her şeyi doğru yapıyormuş gibi örnekleyip bu da iş görür demek ayrı bir konu. Ayrıca ASUS da 3 yıl çalıştım arada servise iniyordum hiç de öyle değildi vaziyet.

Zaten iyisini öyle komple bir set halinde alayım dersen 20-30 bin belki daha fazla ödemen gerekir. Benim bahsettiğim cihaz 3500 TL. Kaliteli ürünü, dışarısı boşuna para harcamaya sevdalı insanlarla doluymuş gibi ifade ediyorsun. Tabii ki bir misyonu var. :D

300 dereceye kadar ısınan her metal -10 TL olanda- belirli durumlarda iş görür. Dışarı çıkarken yanıma Weller'i alıyorum diyorsun. Weller de gayet iyi bir marka. Onunla TT serilerini mukayese etsen bir çıkarım elde ederiz...
 
Sonuc olarak ortak bir noktada oldugumuzu düşünüyorum.

Konuyu dagitayim. Asus derken cizgi veya bogazicimi?
 
Çizgi filan onlar distribütör firmalar. Ben ASUS Türkiye pazarlama bölümünde idim, doğrudan firmanın Türkiye ofisi.
 
Gecmis zaman mevzu olunca bende gecmise isaret etmistim. Asus turkiye yoktu sanki eskiden yada ben yanlis biliyorum. Once bogazici bilgisayar sonra cizgi asus servisi idi sonra asus turkiye geldi diye biliyorum ama tam emin degilim.
 
Çizgi elektronik kapanana kadar ASUS'un kompanent (anakart vb.) yetkili servisi idi. ASUS'ta notebook, cep telefonu gibi ürünler sistem ürünleri diye geçer, onları servisini ASUS Türkiye ofisi sürdürüyordu. Yani sıralı değil, paralel bir süreçten vardı.
 
2002 yilinda asus bir notebook aldim. P4 islemcili idi. Sonrasinda bozuk bir kulaklik yuzunden ses cikisini yaktim. O yillarda tamirat yaygin degil. Yok hatta. Eyvah dedim gitti anakart değişecek. O zamanlar Boğaziçi bilgisayar asus turkiye yetkikisi idi. Aradim dedim durum bu. Şanslısınız dediler o modelin ses karti ayrı bir modul. Dedim elinizde varmi var. Fiyati vs anlastik. Yolum istanbula düştü. Kagithaneden yerlerine gittim. Dediler biz size satamayiz bayimiz degilsiniz. Neyse mudurlerine sehir dışından geldim rica vs. Almistim parcayi. :)

Bu arada hala 852 havya taraftariyim.
 
Bende 852 yerine TS100 ya da TS80 serilerinden birinin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Uç çeşitliliği, havya gücü gibi bilinen değerleri ve en önemlisi açık kaynaklı olması sebebi ile en azından her atölyede bir tane alınası ürün. Daha iyisini alana kadar fazlası ile iş görür. Bende 852 kullanıyorum ama kaç watt gücünden bir havya bilmiyorum...
 
1000 TL bandına çıkıldığında Hakko FX888D bakılabilir. İnternet fiyatları biraz yüksek görünüyor ama ben bugün ki şartlara 1000 TL'ye bulunabileceğinden eminim...

robitshop-lehim-1.jpg
 
Forumda hakkonun uç çeşitliliğinden bahsedilmiş fakat internette araştırdığımda (yerli siteler) orjinal hakko uç pek yok gibi yada ben bulamadım. Assemshopta hakko uç yok zaten. perpa otomasyonun sitesinde iki tane orjinal hakko uç var, hakko fx888d için quick uçların linkini vermiş. Acaba özel olarak gidip mağazalardan mı bakmak lazım.
 
Bence mağazalara gidip bakmaklı. Bazı mağazalarda olduğunu bildiğim uçları internette göremiyorum. Bu durumda en güzeli imkan varsa Perpa ya da Karaköy esnafını ziyaret etmek gerek.
 
Aşağıdaki sitede var, ama hakiki midir bilmiyorum kendim denemedim hiç. Ben assemshop ile konuşup oradan alacağım iki tane keski uç. Böylece Class'ın kendi uçları ile hakiki olduğunu bildiğimiz Hakko uçları kıyaslayabiliriz.


Ama Class'ın kendi uçlarının lehim tutma kapasitesi fena değildi, umduğumdan iyiydi. Tabi ne kadar devam eder o belli değil. Bir süre kullanınca anlaşılır.
 
@taydin Quick 236 hakkoyla kıyaslanabilir bir havya istasyonu mu sizce ? Hem fiyatı uygun (1000TL altı) hem uç çeşitliği ve bulunabilirliği iyi (30 TL civarı).
 
@taydin Quick 236 hakkoyla kıyaslanabilir bir havya istasyonu mu sizce ? Hem fiyatı uygun (1000TL altı) hem uç çeşitliği ve bulunabilirliği iyi (30 TL civarı).

Quick'in 861DE sıcak hava havyası var bende. Son derece güçlü ve hiç pişman etmedi. Quick'in normal havyaları da belli bir seviyenin üstündedir, ama Hakko'ya göre nasıldır bilmiyorum, hem Hakko hem de Quick normal havya kullanmadım hiç.
 
bende CLASS 868D hava ve havya istasyonu var. pek memnun değilim. acaba sorun mu var?
 
Seramik havya rezistansların da 2 uçlu ve 4 uçlu olanlar arasındaki fark nedir.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,656
Mesajlar
97,293
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top