TS100 havyanın içi öyle Nuh Nebi (AS) gemisinde kullanılanlar gibi krom-nikel tel değil.
Yukarıda yazdığım gibi PTC .
Bu yüzden sadece 2 uç yani ayrıca thermocupl yok.
Sıcaklık kontrolü için sap kısmında devre var.
TS100 olarak satılanda enerji soketinden ayrı birde miniusb giriş var zaman zaman yeni program oluyor onu yüklemek için.
EEV de detaylı resimlerini görmüştüm bir ara , stm32 ile kontrol ediliyor .
Hedeflenen sabit sıcaklık ve stand-by sıcaklık gibi değerler üzerindeki butonlardan giriliyor.
Tilt sensörü var sehpasından aldığın an gerilimi arttırıyor falan filan.
Ben test için pic ile bir şeyler yaptım tiltini tültünü sonra eklerim hele bir göreyim nasıl bir şey derken 7-8 yıl oldu.
Havya ucu ve kaplaması sır bir şey değil.
En acemi kaplamacı bile kaplamayı tek kat yapmaz.
Kaplanacak malzemeye göre önce bakır kaplanır sonra nikel sonra krom ... gibi.
Havya ucu yüksek sıcaklıklara çıkacağı için titiz davranılır acele edilmez.
"Sert kaplama" parlak olur ama gözeneklidir o yüzden düşük akımla yavaş kaplanır.
Banyoları ise karışık iş.
Havya uçlarında iki kısım olur .
Lehimlemeye çalışanlar bilir ki krom lehimlemek kolay değildir , lehim kromu sevmez.
Nikel ise neredeyse bakır kadar kolay lehimlenir.
Bu yüzden havya uçları kullanılmamış halde iken 2 farklı şekilde görünür.
Bu bilgi çoğu lehimci için sır sanılır internette pek bulamazsın .
Lehimcilikde hedef iş yapmaktır havya ucunu öbür tarafa götürmek için vitrinde saklamıyoruz.
Canımız sağ olsun eğe de sürteriz taşada tutarız iş ne gerektiriyorsa o anda ne bulabildi isek.
Lehim telinin içindeki pasta adidir ucuz olsun diye ve ısıyı iyi iletsin diye bakır-gümüş alaşımı ucu sünger gibi delik deşik eder.
Malzeme bulmak da zordur hele ki dolar taşıyanın cezası 6 aydan başlar ..bu yüzden eskiler eğeler düzeltir di...
Bir başka mantık , kendini marka sanan firmalar bir uca çooook para ister neymiş uzun dayanırmış bazılarıda ucuz olsun benim olsun alırım 5-10 tane değiştirir değiştirir ....
Öyle ya çırağın eline ersa verecek değiliz yoksa jbl miydi