ibrahimcelik
Kıdemli Üye
Ben tel kulaniyorum. Siz hangisini kullanıyorsunuz ve hangisinin uç için daha sağlıklı olduğunu düşünüyorsunuz ?
Ben de böyle düşünüyorum sonuçta 350 derece de ki bir metale soğuk birşey değdiriyorizBence tel daha iyi. Süngerde havyanın sıcaklığı ani olarak düşüyor. Gerçi kaliteli havya varsa ısı derhal kendini toparlıyor, ama uç kaliteli de olsa böyle ekstrem ısıl değişimler yıpratır diye düşünüyorum.
Bu nasıl birşey yapısı nasıl ? Çok gördüm ama almak nasip olmadıBen nisadir kullaniyorum. Bitmesi 100 yil surer herhalde. O zaman dusunurum baska sey almayi.
Hadi be ordan, sen elinle temizliyorsun. Sonra gelip agliyorsun elim yandi diye.ben ikisinide kullanmıyorum böyle çok rahat oluyor
Totodan uzak tutulması gerek bir madde, yoksa çok koşturuyormuş. Bidiğin daş. Havya ucu temizleyici sivi diye bir seyler satiyorlar. Muhtemelen suda cozulmus nisadir iceriyordur. Tabii havyayi sicakken icine sokmayi tavsiye etmiyorum. Ama sogukken sokmak sonra yumusak bir seyle silmek ve bir kac tekrar epey ise yarayabilir. Bir ara denerim.Bu nasıl birşey yapısı nasıl ? Çok gördüm ama almak nasip olmadı
Uç bozulunca yeni uç almak daha kolayHavya ucu temizleyici sivi diye bir seyler satiyorlar. Muhtemelen suda cozulmus nisadir iceriyordur. Tabii havayi sicakken icine sokmayi tavsiye etmiyorum. Ama sogukken sokmak sonra yumusak bir seyle silmek ve bir kac tekrar epey ise yarayabilir. Bir ara denerim.
Evet gönderdiğin havyadan da belliben ikisinide kullanmıyorum böyle çok rahat oluyor
Pirinç fırça ve DC motor ile yapılabilir bunlarBende Tel kullanıyorum bakır olan tellerinde çoğu çelik çıktığından bulaşık teli kullanıyorum SMD lehimleme işlemlerinde çok ince uçlar kullanmak gerekebiliyor TS101 için I-tip kullanıyorum bu gibi uçlar için sünger kullanmak daha iyi oluyor uç tamamen temizleniyor parça kalmıyor JBC , Hakko ve diğer firmalarda gördüğüm
CLMU - Automatic Tip Cleaner with Metal Brushes
www.jbctools.com
Tarzında uç temizleme cihazları var sizce bu 3 temizleme yönteminden hangisi daha sağlıklı (Tel , Sünger , Dönen fırçalar) ve bu tür bir cihazı kendimiz üretsek nasıl olur sizce
2 modeli var metal ve fiber fırça fiber fırçalar plastik kıllı gibi duruyor makul bir hızda döneceği için plastik kıllı kullanılsa bile eriyeceğini sanmıyorumPirinç fırça ve DC motor ile yapılabilir
Gravur makinesinin uclari icinde sari firca var, yumusak metal yuzey temizleyicisi. Dremeli bir yere sabitleyip bu sekilde temizlenebilir. Bu aletiinn fiyatinin ucuz olacagini hic sanmiyorum.Pirinç fırça ve DC motor ile yapılabilir bunlar
Sünger derken denizden cikarilan sunger kullanmak lazim zaten. Yoksa plastik mutfak sungeri degil.Sıcaklığıda sünger dayanmaz. Isıya dayanıklı sünger lazım bence
JBC fiyatı 475€Bu aletiinn fiyatinin ucuz olacagini hic sanmiyorum.