Sercan
--
Bugün JBC markasının giriş seviyesi havya istasyonunu aldım. Assemcorp ve C3 Teknoloji JBC'nin resmi Türkiye distiribütörü. Ben Assemcorp firmasından aldım. Evime çok yakın ve buradan daha öncede alışverişim oldu. Ayrıca firma yanılmıyorsam Vestel, Arçelik gibi fabrikalara ürün tedariği sağlıyor. Hakko gibi üst sınıf diğer markalarında resmi Türkiye distiribütörlüğünü yapıyor. Hakko'yu 1 yıldır getiriyorlarmış. Kendi bünyelerinde servisleri mevcut. Ürünü 2 yıl garantili aldığım için kendi bünyelerinde servislerini veriyor olmaları da ayrı bir güvence. Gerçi bu cihazı ömürlük olması için alıyoruz ama kul yapısı, ne olur ne olmaz...
İşlerimin yoğunluğu nedeniyle ürünü detaylıca inceleme fırsatım olmadı. İlk izlenimim kablosundan plastiğine son derece kaliteli malzeme kullanıldığını rahatlıkla söyleyebilirim. Cihazı kurcalarlarken detayları zamanla burada paylaşırım. Şimdilik 2 saniyede 350 dereceye nasıl ulaştığının videosu dahil bütün görselleri buraya bırakyım.
Cihazla ilgili merak ettiklerinizi sorarsanız bende test etmeye yada deneyimlerimi aktarmaya çalışırım.
Cihaz aşağıda gördüğünüz kutunun içinde uçsuz olarak geliyor. Ucu ayrıca almanız gerekiyor. Bu bir yerde iyi çünkü içinden çıkan uçun aynısını almanız gerekmez. 500 farklı uç çeşiti var, dilediğinizi seçip alabilirsiniz. Tabii bunların fiyatları birbirinden bir miktar ayrışıyor.
Kutu içeriğinde elektrik kablosu, tutacağı, kablo askısı, yedek tutacak süngeri, havya temizleme süngeri ve cihaza dahil tel beraberinde geliyor. Bir de küllük gibi dükülebilecek silikon bulunuyor.
Burada önemli bir detay vereyim. JBC bu kategoride 2B ve 2S olmak üzere iki farklı model sunuyor. S modeli ince işçilikler için düşük güçte (40 W) çaışıyor ve tutacak tipi T210. Benim aldığım B modeli ise 130 W gücünde ve T245 tutacak ile geliyor. Aslında T210 tutacağı alıp bu cihaza bağlayabiliyoruz. Dolayısı ile hassas işler için uygun uçları rahatlıkla çalıştırıyor. Fakat S modeline T245 takarsak kaba işler için uygun uçları ısıtırken zorlanacaktır... Lafın özü giriş seviyesi bir JBC alacak olursanız B modeline yönelmenizde fayda var.
Yukarıdaki metni şöyle düzelteyim; B T245 ve S ise T210 tutamaç ile geliyor. T245'e takılan uçlar 130W olabilirken T210 ile gelen uçlar 40W ile çalışıyor. Her iki modelin de kontrol ünitesi aynı gücü sunuyor.
İşlerimin yoğunluğu nedeniyle ürünü detaylıca inceleme fırsatım olmadı. İlk izlenimim kablosundan plastiğine son derece kaliteli malzeme kullanıldığını rahatlıkla söyleyebilirim. Cihazı kurcalarlarken detayları zamanla burada paylaşırım. Şimdilik 2 saniyede 350 dereceye nasıl ulaştığının videosu dahil bütün görselleri buraya bırakyım.
Cihazla ilgili merak ettiklerinizi sorarsanız bende test etmeye yada deneyimlerimi aktarmaya çalışırım.
Cihaz aşağıda gördüğünüz kutunun içinde uçsuz olarak geliyor. Ucu ayrıca almanız gerekiyor. Bu bir yerde iyi çünkü içinden çıkan uçun aynısını almanız gerekmez. 500 farklı uç çeşiti var, dilediğinizi seçip alabilirsiniz. Tabii bunların fiyatları birbirinden bir miktar ayrışıyor.
Kutu içeriğinde elektrik kablosu, tutacağı, kablo askısı, yedek tutacak süngeri, havya temizleme süngeri ve cihaza dahil tel beraberinde geliyor. Bir de küllük gibi dükülebilecek silikon bulunuyor.
Yukarıdaki metni şöyle düzelteyim; B T245 ve S ise T210 tutamaç ile geliyor. T245'e takılan uçlar 130W olabilirken T210 ile gelen uçlar 40W ile çalışıyor. Her iki modelin de kontrol ünitesi aynı gücü sunuyor.
Son düzenleme: