Jk flip flop

IMG-20240315-WA0029.jpg

U2 Q yu U3 JK ya degil de U2 Q! yu U3 JK ya bir bagla. Simulasyonu yap bakalim. Hata var mi?

Falsad daki JK larin set reset pinleri yok.

Clk girisi de invert clock.

Eger Set Reset pinleri olmayan JK FF ile calisacaksan bu set reset isini de JK pinlerine koyacagin lojikle halledeceksin. Is uzar gider.

JK, S, R, Clk pini olan JK ile calis.

Oteki turlu Hic kurtulusun yok olecekmissin fikrasi aklima geldi.

Dursun la Temel ormanda iken Dursun'un cisi gelmis. Yilan isirmis diye basliyor.

Bende proteus yok. O yuzden falsadda cizdim.

Tamam iste Falsaddakini proteusa cevir simdi. Sonrasinda az bir isi kaliyor.

Abi ben aleviyim Alevilikte her geleni Hızır bil derler hizirim olsun Allah senden razı olsun Allah razı olsun berkderler discord ismim bir şeye ihtiyacın olursa kendini tanitirsan elimden gelen bir şey olursa İzmir'de kapım açıktır

Ne oldu proteus da calistirdin mi?

Calistirdiysan buraya en azindan semanin ekran goruntusunu ekle ki ise yarasin.

Tamam simdi de bir butona basinca dogrudan FFlara 8 ile alakali olan kodu yani 01 yuklemesini yaptir.

2 tane FF var. Birisi resetlenecek digeri setlenecek.

Yalniz istedigin oldugunda sana bir kac sorum olacak. Sinav yapacagim ona gore. Sonucta hoca bu devreyi senin bilerek yapip yapmadigini bir bilemedin iki soru ile sip diye anlar.

Son düzenleme:
Super.

Sanirim hocanin istedigi oldu.

Simdi sorular.

Sirayla gidelim.

Neden ilk cizdigim semada, ikinci FF un Clk girisi birinci FF'un Q degil cikisina bagliyken su anki cizimde Q cikisina bagladik?

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,099
Üyeler
2,876
Son üye
squallxq

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back