Kendi Video çekim ışığını tasarlamak

ugurs

Üye
Katılım
23 Ocak 2024
Mesajlar
12
Hocalarım Selamlar,
Benim yapmak istediğim bir projem var fakat bilgi eksikliğinden dolayı sizlere danışmak istedim. Kendim aslen müzisyenim ve kendi performanslarımı video ya çekiyorum. Bunun için de video çekim ışıklarına ihtiyacım var. Malum fiyatları çok yüksek olduğundan acaba kendim tasarlıyabilirmiyim diye araştırdım fakat internette triac lar haricin de pek bir bilgi bulamadım. Bu yüzden sizlere yazıp fikir almak istedim.
Yapmak istediğim projenin bir şemasını hazırladım.
Elimde çift renk yanabilen toplam da 200w bir Cob led var.
Bir bölümü sarı, diğer bölümü beyaz yanmakta. Ben bu led in renk sıcaklığını ve gücünü potansyometre ile kontrol edebilmek istiyorum.

Şemaya baktığınız da;
Tam ortaya aldığım da (Center Click li pot olacak) her iki tarafa da 100w, 50+50, tam sola ve sağa çevirdiğim de tam olarak 100w güç vermesini istiyorum. Ayrıca dim edebilmek de istiyorum.
İnternette araştırdığım da bunu yapabilen hazır satılan sistemler var bahsettiğim gibi, aşağıda da bir linkini sizinle paylaşayım, fakat bunun nasıl yapılabileceği hakkında hiçbir bilgim yok. Potu sola ve sağa çevirdiğinizde 100watt ı tam veriyor, tam ortaya aldığınız da gücü 50+50 vererek toplam da yine 100 watt yapabiliyor olmak istiyorum. Bunuda lineer olarak yapabilmek istiyorum.
Led in voltaj değeri aşağıdaki gibi, bana bu konuda yardımcı olursanız sizlere gerçekten minnettar kalırım.
Led bilgi;
Voltaj: DC32-36V

Akım:1500-1600mA (100W) , 3000mA (200W)

Örnek link;
Devre Şeması.png
 
Şimdi daha doğru anlamak için soruyorum. Normal bir ledi potansiyometre ile kontrol etmek istiyorsun, fakat sola tam döndüğünde 100W beyaz sağa döndüğünde 100W gün sarısı ortada olduğunda ise 50W+50W ikisi bir yansın istiyorsun değil mi?

Bu durumda basit bir arduino nano ile ledlerin A ve B kısımlarını arduino nanoya bağlarsın. (Bu A ve B kısımlarının sadece sinyal olduğunu varsayıyorum) Bu durumda nano'nun adc kısmına bir potansiyometre bağlayıp onu mapler isen, 0'da A kısmına full sinyal 4095'te B kısmına full sinyal olacak şekilde basit kod ile bu yapılabilir. Fakat bu tip ledler hakkında çok bir bilgim yok sadece potansiyel bir cevap olarak söylüyorum. Eminim daha pratik çözüm yöntemleri olan arkadaşlar vardır.
 
önce bunu izle:
O pahalı dediğin ışıkların renk indeksleri yüksek olduğundan pahalı. Ucuz, her zaman doğru olan değildir. Bazen, uyanıklar ucuz ışıklarla çakmasını yapıp pahalıya satarlar. Her pahalı dediğin ışık yüksek renk yansıması veremez.
Senin elindeki ledlerin CRI değeri kaç?
 

Forum istatistikleri

Konular
6,632
Mesajlar
112,803
Üyeler
2,726
Son üye
chur

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top